סביב סיר הבשר: מתכון לביף בורגניון

אין כמו תבשיל קדירה חם, טעים ומפנק שיחמם לנו את החורף ויעטוף את הבית בניחוח מדהים. שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה, מציעה מתכון לקדירת בשר ביין אדום שמתאימה לכל המשפחה

nrg מעריב | 8/1/2011 7:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המצרכים:

1.5 ק"ג בשר כתף או צוואר חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 כפות קמח מתובל במלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
5 גזרים קלופים ופרוסים
1 בצל קצוץ דק
4 גבעולי טימין
8 עלי מרווה קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה
פטריות שמפניון קטנות
1 בקבוק יין אדום יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס סירופ סילאן
קרן גיור
מתבשל באיטיות. ביף בורגיניון. קרן גיור
ההכנה:

1. מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד , משחימים את הבשר משני הצדדים מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
3. באותו סיר מזהיבים את הבצל הקצוץ ,הטימין, השום ואח"כ הגזר והסלרי מאדים 10 דק'  ומחזירים את הבשר לסיר, יוצקים יין, חומץ בלסמי וסילאן.
4. במחבת

קטנה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים קלות מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
5. מוסיפים את הבצלים והפטריות ללא הנוזלים לקדירת הבשר.
6. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר רך מאד.

שמרית גולדברג היא שפית הבית של "ניופאן גורמה", שמציעה סירי קדירה לתבשילים הדורשים בישול איטי. ניתן להשיג אותם במתחם מלון מנדרין בצומת גלילות ובספייסס רח' קהילת סלוניקי 11, תל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->