סביב סיר הבשר: מתכון לביף בורגניון
אין כמו תבשיל קדירה חם, טעים ומפנק שיחמם לנו את החורף ויעטוף את הבית בניחוח מדהים. שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה, מציעה מתכון לקדירת בשר ביין אדום שמתאימה לכל המשפחה
1.5 ק"ג בשר כתף או צוואר חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 כפות קמח מתובל במלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
5 גזרים קלופים ופרוסים
1 בצל קצוץ דק
4 גבעולי טימין
8 עלי מרווה קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה
פטריות שמפניון קטנות
1 בקבוק יין אדום יבש
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס סירופ סילאן

מתבשל באיטיות. ביף בורגיניון.
קרן גיור
ההכנה:
1. מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד , משחימים את הבשר משני הצדדים מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
3. באותו סיר מזהיבים את הבצל הקצוץ ,הטימין, השום ואח"כ הגזר והסלרי מאדים 10 דק' ומחזירים את הבשר לסיר, יוצקים יין, חומץ בלסמי וסילאן.
4. במחבת
5. מוסיפים את הבצלים והפטריות ללא הנוזלים לקדירת הבשר.
6. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר רך מאד.
שמרית גולדברג היא שפית הבית של "ניופאן גורמה", שמציעה סירי קדירה לתבשילים הדורשים בישול איטי. ניתן להשיג אותם במתחם מלון מנדרין בצומת גלילות ובספייסס רח' קהילת סלוניקי 11, תל אביב.