תעשו מקום: קדירת בקר חורפית
לא סתם מתכון, אלא קדירה מושקעת ומלאה כל טוב ששומרים לאירועים מיוחדים. סופי שבוע, למשל. באדיבות השף חיים שסטל מ"מקום בלב"
1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר כתף חתוך לקוביות גסות
4 בצלים קלופים חתוכים גס
5 גזרים קלופים חתוכים גס
4 שורש פטרוזיליה
4 ראשי סלרי קטנים
5 גבעולי סלרי
5 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
5 תפוחי אדמה חתוך לחצי
4 ראשי שום חתוכים לחצי
2 פלפל שיפקה חתוך לחצי נקי מגרעינים.
4 ליטר ציר בקר (4 כפות אבקת בקר)
8 עלי דפנה
פלפל אנגלי.
2 כפות סוכר
בקבוק יין אדום משובח

קדירת בשר.
חיים שסטל
ההכנה:
1. מקמחים את הבשר ומכניסים אותו לסיר ומטגנים עד להזהבה מוסיפים את ציר הבקר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ומבשלים למשך שעתיים.
2. בסיר נפרד מטגנים את הירקות , מוסיפים 2 כפות סוכר, בקבוק
3. לאחר שעתיים של בישול הבשר, מעבירים אותו לסיר הירקות לעוד שעה וחצי על האש.
באדיבות מסעדת מקום בלב, פרדס משותף 5, רעננה, 09-7441575.