החדר האינטימי שלי

איך יוצרים ייחוד ואינטימיות בבית, בעידן שבו הגבול בין הפרטי והציבורי מטושטש?

אודית לורן בלקין | 14/2/2011 8:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חזאית הטרנדים האגדית לי אדלקורט, שביקרה לפני כשבועיים בישראל על מנת להשיק את התערוכה "פוסט פוסיל", שאצרה עבור מוזיאון העיצוב בחולון, ציינה שבסופו של יום, הרצון של כולנו הוא להתכנס בחללים המוגנים שלנו, לחזור לאמא אדמה ולשאוב ממנה רעיונות והשראה. "המעצבים מנסים להתמקד בחומרים טבעיים ונגישים, וכמו אנשי מערות חדשים הם יוצרים מקומות מחסה, כלים, מכונות וטקסים המשרתים סגנון חיים צנוע, מסופק ומוכל יותר", הסבירה . "מכאן עולות שאלות כמו האם אנחנו יכולים להסתפק בפחות בכדי להפוך ליותר, האם לעיצוב יכולה להיות נשמה והאם ניתן להפיח בו רוח חיים?".

התהיות שעלו בהרצאתה של אדלקורט, חוזרות על שאלות גדולות יותר שקשורות בעיצוב של ימינו: האם יש בכלל אפשרות לעיצוב אינטימי בעידן של מחסור בפרטיות, בו הגבולות בין הפרטי והציבורי מיטשטשים? האם אנחנו יכולים לשמור על המחוזות האישיים ביותר שלנו תוך התערטלות אינטראקטיבית מול העולם כולו?

בכנס "עיצוב בעידן המדיה החברתית" שקיימה חברת "נירלט", התייחסה ליאורה רוזין מהמחלקה למחקר ופיתוח ב"בצלאל" לסוגיות האלו, וגם ולרעיונות רומנטיים שמקבלים ביטוי עיצובי ומשיבים אותנו בדרכים שונות אל עצמנו. "אל מול הבלגן הווירטואלי והמוחשי סביבנו אנחנו מפתחים נטייה להתחבר אל עצמנו באמצעות חפצים ייחודיים שאספנו במהלך השנים, ולערבב ולהתאים ביניהם כך שישקפו את האישיות הייחודית שלנו", אמרה רוזין. "הכמיהה שלנו לאינטימיות באה לידי ביטוי בריהוט הקן השקט שלנו כמקום שתפקידו לעטוף ולהגן עלינו".
יח''צ
מימין למעלה ובכיוון השעון: חדר בעיצוב ''נירלט'', מתוך התערוכה ''פוסט פוסיל'', שטיח צמר מתוך ''פוסט פוסיל'', חדר בעיצוב ''נירלט'', מתוך ''פוסט פוסיל'' יח''צ

בחברת "נירלט" מנסים להקל על הבלבול שבין מוחצנות לבין דיסקרטיות באמצעות סדרת גוונים חדשה, בשם The Private Wall Collection. "בניגוד לקיר החשוף, הווירטואלי, שיש לנו בפייסבוק למשל, הקירות המוחשיים בבית מאפשרים לנו בכל זאת לשמור על פינה אמיתית משלנו", אומרת מנהלת תחום עיצוב, ייעוץ והדרכה ב"נירלט", אורנית בכור ליבנה.

"הגוונים האלה מאפשרים לקיים סביבה אינטימית, אישית ומתרפקת שניתן ליישם הן על הקירות והן על פריטי ריהוט או נוי משלימים שמתמזגים בהרמוניה בחלל. מקור ההשראה לגוונים היא שעת בין ערביים רכה המאפשרת התכנסות וחיבור לאהובים, גורמת לנו להעלות זיכרונות משפחתיים, להנציח רגעים מיוחדים וגורמת לנו לבנות קן בטוח שמאפשר לנו להסיר קליפות מיותרות

וחלל אישי שבו הכול מותר, כולל החשיפה האינטימית ביותר", היא מוסיפה.

"הצורך שלנו בפרטיות מכוון אותנו להגדיר את השטח שלנו באמצעות קירות, מחיצות, שטיחים או תאורה שמסמנים את החלל", מוסיפה מעצבת הפנים והטקסטיל והמומחית לצבע, יהודית עזרא. "למרות שזה נשמע כך, עיצוב אינטימי אינו שמור רק לחדרי המיטות ויכול לאפיין כל חלל שהוא. גם קנה המידה הוא עניין חשוב ולכן עלינו לבחור בפריטי ריהוט שלא יגמדו אותנו ויהיו תפורים למידותינו. חשוב לעשות גם שימוש בחומרים חמים כמו טקסטיל רך ונעים ובהרבה חומרים טבעיים ומתכות חמות שמקטינות החזרי אור. אפילו סדר הצבת ספות וכורסאות בחלל המגורים עשוי להכתיב גם את הקרבה בין אנשים וגם את היחס שלהם זה כלפי זה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים