אסיה הקטנה: מתכון לצ'ה ג'יו, דים סאם ויאטנמי

הם באים במגוון צורות, צבעים ומרקמים. הדים סאם האסייתיים הם מנה ראשונה טעימה ומושלמת. יצאנו למסעדת אסיה מוניקה כדי ללמוד מהשף ליאור קדוש להכין מנת דים סאם ויאטנמית פריכה וטעימה

nrg מעריב | 22/2/2011 12:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
במסעדת
במסעדת
במסעדת "אסיה מוניקה" מגישים כל החודש מגוון מנות דים סאם ותיקות וחדשות. השף ליאור קדוש הסביר לנו להכין מנת דים סאם ויאטנמית: צ'ה ג'יו - אגרול ויאטנמי. צילום: דודי ויזגאן. עריכה: תמי בנימין.



דים סאם, או "נגיעות קטנות בלב" - בשפה הקנטונזית, הם הגרסה האסיאתית לקרפעלך המזרח אירופאי, החינקלי הגיאורגי או הרביולי והטורטליני האיטלקי. לכל עם ואזור במזרח את הגרסה שלו, כך שהשם "דים סאם" כולל למעשה מגוון ענק של כיסונים וכופתאות.

את הדים סאם מכינים מבצק על בסיס קמח חיטה, אורז, טפיוקה ועוד וממלאים במגוון אדיר של מליות על בסיס בשר, עוף, ירקות או פירות ים. ניתן לבשל אותם על ידי אידוי, טיגון בשמן עמוק, צריבה או בישול במים.

הדים סאם הם התשובה האסיאתית לפאסט פוד המערבי, ובניגוד למסורת האסיאתית, הם מוגשים גם בשעות הערב כמתאבנים בארוחה. בנוסף, ובניגוד לפאסט פוד, לדים סאם ערכים תזונתיים גבוהים עקב המרכיבים הטריים ושיטות ההכנה העדינות הכוללות לרוב אידוי או צריבה.

 בימים אלה, משיקה מסעדת "אסיה מוניקה" בהוד-השרון קולקציית דים סאם חדשה, המצטרפת לתפריט המסעדה. הדים סאם, מסמליו הבולטים של המטבח האסיאתי, יצטרפו לתפריט מתחילת חודש דצמבר, ויאפשרו לסועדים להתנסות במטעמים כמו גיוזה יפנית, ספרינג רולס תאיילנדים, דמלפינגס סיניים וצ'ה גיו וויאטנמי המיוצרים כולם בעבודת יד במקום.
מתכון לצ'ה ג'יו - אגרול וייטנאמי

המצרכים ל-6 יחידות:

6 עלי פסטיליה (עלי סיגר עגולים)
1 גזר
0.5 כרוב לבן קטן
1 סלסלה קטנה של נבטים סינים
1 חבילה בצל ירוק
2 כפות טמפורה (ניתן להשיג בחנויות מזרח מערב)
0.5 כוס מים
3 כפות רוטב סויה
1כף שמן שומשום
1 ליטר שמן קנולה

ההכנה:

1. חותכים את הגזר, הכרוב, ואת הבצל הירוק לרצועות דקות.
2. מחממים מחבת עם 2 כפות משמן הקנולה.
3. מוסיפים את הירקות החתוכים יחד עם הנבטים.
4. מערבבים וצורבים את הירקות (אך עדיין רוצים לשמור עליהם מעט פריכים) למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את הסויה ומערבבים למשך חצי דקה נוספת.
6. מוסיפים את שמן השומשום ומכבים את האש, מוציאים למסננת ומצננים.
7. מערבבים

בכלי קטן את הטמפורה והמים לכדי תערובת אחידה.
8. בעדינות מפרידים את עלי הסיגר ומניחים על קרש עבודה.
9. מניחים במרכז מעט מהירקות המוקפצים.
10. מברישים בטמפורה את חלקו העליון של הדף ומגלגלים את הדף.
11. מחממים בסיר את שמן הקנולה לחום גבוה.
12. מניחים את האגרול בסיר עד שצבעו מזהיב.
13. מוצאים לנייר סופג, חותכים ומגישים.


באדיבות השף ליאור קדוש, מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון, 09-7465353.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים