בלי דעות קדומות: מתכון לחומוס ורוד
תוספת קטנה של סלק הופכת את החומוס המוכר למנה אטרקטיבית ומפתיעה. לכבוד שבוע הגורמה של מעריב, מסעדת גשן מנדבת מתכון

חומוס ורוד של מסעדת גשן.
רענן כהן
חומוס ורוד
המצרכים:
2 סלק בינוני
2 קופסאות גרגירי חומוס
1/4 כוס מיץ לימון
6 שיני שום
3 כפות טחינה
1 כף חריף
2 כפיות מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמן זית
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני וצולים סלק כ-30 דקות (עד שסכין ננעץ בסלק בקלות).
2. מסירים את קליפת הסלק תחת זרם מים ומסירים את הקליפה.
3. טוחנים את הסלק במעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים (מלבד שמן זית) לקבלת המרקם הרצוי.
4. מטפטפים את שמן הזית לתערובת בהדרגתיות.
באדיבות מסעדת גשן, נחלת בנימין 37, תל אביב.
שבוע הגורמה של מעריב ואתר rest מתקיים בין התאריכים 21.8-1.9, במיטב המסעדות ברחבי הארץ. פרטים נוספים באתר rest.
