יום הפאי הבינלאומי: שני מתכוני פאי
מה שהתחיל בכלל כבדיחה של מתמטיקאים, הפך למסורת חד שנתית של הכנת ואכילת פאי בשלל צורות ומילויים. לכבוד יום הפאי הבינלאומי, קבלו שני מתכונים לפאי, אחד מלוח שני מתוק

החומרים לבצק:
1/2 1 כוס קמח לבן
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות חלב
1/2 כפית מלח
למלית:
2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 יח' גבינת עיזים
250 סמ"ק
250 גרם ביצים
מלח
פלפל לבן,
אגוז מוסקט.
1. מכינים את הבצק: לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לעבד כשתי דקות. עוטפים בניילון ומקררים 3 שעות לפחות.
2. מורחים את החציל בעזרת מברשת במעט שמן זית וקולים בטוסטר פסים עד להשחמה. למילוי טורפים את הביצים והשמנת היטב ומטבלים.
3. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית. מסדרים את טבעות החציל והגבינה בצורת מניפה מעגלית, יוצקים את המלית עד 3/4 מגובה התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ- 40 דקות.
באדיבות השף אושרי לנקרי למסעדת "כפות תמרים", קיבוץ איילות. 08-6358789.

המרכיבים לקלתית:
120 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות אבקת סוכר
180 גרם קמח
המרכיבים למילוי:
3 בננות פרוסות
250 גרם שוקולד מריר
5 חלמונים
2 ביצים
100 גרם סוכר
המרכיבים לציפוי גנאש:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1. מכינים את הקלתית במיקסר עם וו גיטרה: מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים לאט את החלמונים ולבסוף את הקמח, מוסיפים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים, ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים אפייה עיוורת (מניחים נייר אפייה עם משקולת כלשהי - שעועית, חומוס - מעל הקלתית) במשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מורידים את המשקולת ואופים עוד חמש דקות. נותנים לקלתית להצטנן.
3. מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננות.
4. ממיסים את השוקולד בבאן מרי ומקציפים במיקסר את הביצים והחלמונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את השוקולד לתוך קצף הביצים ויוצקים מעל הבננות.
5. את התנור שחומם ל-170 מעלות מכבים ומכניסים לאפייה בתנור מכובה במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים חצי שעה.
6. מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד, מערבבים.
באדיבות נעמה שטייר, פטיסרי עמליה, נחמה 2, יפו. 03-7167351.