סיר אהבה: מתכון לקדירת עוף עם ירקות שורש
חלק ראשון בסדרת מתכוני העוף הבריאים והמזינים שמכינה לכם התזונאית אביטל סבג. הפעם קדירת עוף עם ירקות שורש. צפו בוידאו
קדירה בתנור עם שוקיים טבעוף, פטריות וירקות שורש
המצרכים (ל-4 סועדים):
8 יחידות של שוקיים טבעוף
קילו ארטישוק ירושלמי
2 ראשי שום
6 פטריות שיטאקי
10 פטריות שומפניון
5 פטריות מלך היער
2 בטטה
2 פרסות (כרישות)
כף פפריקה מתוקה
כף קארי
2 כפות שמן קוקוס אורגני
4 כוסות מים חמים
רבע כפית פלפל שחור
ההכנה:
1. שוטפים היטב את הירקות, חותכים את הבטטה לקוביות, מסירים את הרגל מפטריות השיטאקי, חותכים את כל הפטריות לארבע, מניחים בתוך סיר הקדירה יחד עם שוקי העוף.
2. בכלי מערבבים את המים יחד עם התבלינים
ויוצקים מעל סיר הקדירה, מערבבים ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום של 240 מעלות.
3. מבשלים כשעה ו-45 דקות.
4. ניתן להוסיף גריסי פנינה או אורז בסמטי מלא או פריקי - חיטה ירוקה לקדירה.
ערכים תזונתיים:
קלוריות: 3178
חלבון: 310.3 גרם
שומן: 89.1 גרם
פחמימות: 279 גרם
כולסטרול: 880 מ"ג
סיבים תזונתיים: 10.6 גרם
אביטל סבג היא מומחית לרפואה טבעית ומודעות תזונה. המתכונים באדיבות חברת "טבעוף" ומצולמים "במתחם לשינוי". בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
