ימי ראשית החורף: מרקים לנשמה

הגשם הפך לדייר קבוע וזו סיבה מצוינת לנטוש ולו זמנית את המרקים הרגילים שלנו ולהתנסות בחדשים. כבר נהיה יותר חם

nrg מעריב | 7/11/2011 9:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גיא מילר
מרק סולת גיא מילר
מרק סולת

החומרים (10 מנות):

6 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
¼ כף כורכום
כף מלח
¼ כף פלפל שחור גרוס
17 כוסות מים
1 צרור כוסברה קצוץ
2 כוסות סולת

ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה (שימו לב לא להשחים את השום - שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
2. מוסיפים עגבניות, כורכום מלח ופלפל. מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הכוסברה ואת הסולת באיטיות תוך כדי בחישה נמרצת, עד שהסולת מתמזגת במים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. אם יש צורך, מוסיפים מים עד למרקם הרצוי, שכן לסולת יש נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול ייתכן שיתקבל מרקם סמיך.


6. טריק לקילוף עגבניות: חורצים צלב בבסיס העגבניות עד לעומקן וחולטים במים רותחים במשך חצי דקה. מסננים את העגבניות מהמים וטובלים במי קרח עד שהקליפה נפרדת מהבשר. לאחר מכן מקלפים את הקליפה בקלות בעזרת חוד של סכין קטן.
7. מעבירים למעבד מזון, ומרסקים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
8. להגשה: יוצקים למרקיות ומזליפים מעט שמן זית מבוּשם או שמן זית איכותי.

גיא מילר
מרק חומוס, כרישה ותפוחי אדמה גיא מילר
מרק חומוס, כרישה ותפו"א

החומרים (6 מנות):

2 כפות חמאה
5-4 כפות שמן זית
4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן
6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
½ ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
עלים מ-3 ענפי טרגון
5-4 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
7-6 עלי בזיליקום
כף שום כתוש
מלח ופלפל

ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון ושום כתוש. מטגנים במשך 3-2 דקות.
2. יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל הירקות, ומבשלים במשך 40 דקות. מוסיפים את העגבניות המקולפות ואת הבזיליקום, ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שגרגירי החומוס רכים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. מוציאים כוס גרגירי חומוס וכרישה ומניחים בצד. טוחנים את המרק למרקם חלק ואחיד, יוצקים לצלחת הגשה ומוסיפים את הגרגירים ואת הכרישה ששמרנו בצד.
טיפ: כך תכינו קרעי פיתה מתובלת: שמים בקערה 5-4 כפות שמן זית, כף תערובת זעתר, ½ כפית מלח ו-½ כפית שום כתוש. קורעים פיתה מאתמול לפיסות קטנות, ומערבבים היטב בתערובת השמן כך שקרעי הפיתות יתכסו בציפוי מכל הצדדים. מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות, ומדי 2 דקות מערבבים כדי למנוע חריכה.

המתכון מתוך הספר "המטבח של סהר"

גיא מילר
מרק שומר גיא מילר
מרק שומר

החומרים (6 מנות):

6 כפות שמן זית
2 בצל
3 מקלות סלרי עם העלים, חתוכים גס
2 יחידות שורש פטרוזיליה, חתוך גס
1 כרֵשה (רק החלק הלבן), חתוכה גס
2 ק"ג שומר, חתוך גס
עלי תימין מ-2 ענפים
2 שיני שום מעוכות
½ 1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
מים
שמן זית להגשה

ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה וכרֵשה. מטגנים כ-7-6 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את השומר, התימין והשום, וממשיכים לטגן כ-5-4 דקות.
2. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות, ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כחצי שעה.
3. מעבירים למעבד מזון, ומרסקים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה: יוצקים למרקיות ומזליפים מעט שמן זית מבוּשם או שמן זית איכותי.


באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" שבמושב סגולה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים