סערה במטבח: מרקים לפני הגשם
עוד סוף שבוע חורפי במיוחד בדרכו אלינו - סיבה מצוינת ללמוד איך להכין עוד שלושה מרקים מצוינים

החומרים:
0.5 קילו בצל לבן
80 גר' חמאה צהובה
800 מ"ל ציר ירקות/ ציר עוף
מלח
פלפל לבן
ההכנה:
1. פורסים את הבצל לרצועות דקיקות לאורך.
2. מחממים מעט סיר גדול, מוסיפים את החמאה והבצל. מאדים עם מכסה עד שהבצל רך מאוד. (עד צבע חום בהיר – לא שרוף).
3. מוסיפים את הציר, מבשלים יחדיו עשר דקות ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לבן.
4. להשלמת התמונה: לצד המרק הכינו צנימים רכים עם גבינה מותכת שאוהבים.
באדיבות השף רועי אגאי מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות

החומרים (4 מנות):
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
300 גרם כתף בקר, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות קמח
2 שיני שום כתושות
½1 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
2 כפות מחוקות רסק עגבניות
1 ליטר מרק בשר צח (אפשר מאבקה / ציר)
מלח ופלפל
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
2. מקפיצים את קוביות הבשר בקמח עד שהן מצופות מכל צדיהן ומוסיפים אותן לסיר עם כל הקמח. מטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה עד שקוביות הבשר משחימות. מוסיפים שום, פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את המרק בהדרגה, תוך בחישה בכף עץ, ומקרצפים את תחתית הסיר כדי לשחרר את החתיכות שנדבקו אליה במהלך הטיגון. מביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, או עד שהבשר מתרכך.
4. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה ומבשלים במשך 15 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
5. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. מחלקים את המרק לצלחות הגשה.
טיפ: היחס בין סוגי הפפריקה קובע את מידת החריפות של המרק. מי שמעדיף מרק חריף יותר יכול להגדיל את כמות הפפריקה החריפה על חשבון הפפריקה המתוקה.
באדיבות דנית סלומון, מתוך הספר "מרק חם לחורף קר", הוצאת "קוראים"

החומרים (8 מנות):
חצי קילו עגבניות
100 גרם בצל סגול
רבע קילו עגבניות מרוסקות
175 גרם עדשים אדומות
18 גרם שום פרוס
קורט קינמון
חצי ליטר מים
75 גרם סוכר חום בהיר
95 מ"ל יין אדום
10 עלי בזיליקום טריים
ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית, ומאדים את הבצל והשום. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה הבהיר).
2. מאדים כ-3 דקות, מוסיפים את היין ומבשלים עוד כ-3 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה. טוחנים בבלנדר.
4. צורת ההגשה: שערות בזיליקום – עלי בזיליקום חתוכים לאורך. אם רוצים אפשר להוסיף פרמזן מגורר או נגיעה של קציפת חלב 3%.
באדיבות מסעדת בריבה, נמל תל אביב
