יופי של מרק: המרקים שיחממו אתכם
גם אתכם תפס הגשם לא מוכנים ועכשיו אתם יושבים רטובים במשרד? הנה שני מתכוני מרקים שיעזרו לכם להתחמם קצת

הבשלנית חיה אילונה דר מהבלוג יופי במטבח ממליצה על מרק קרופניק: "עד היום כשבא לי להתחמם היטב בגוף ובנשמה אני מכינה את מרק הקרופניק של אמא שלי". אמה ירשה את המתכון, שמקורו בפולין הרחוקה, מסבתה.
החומרים:
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים (ואולי עוד חופן)
10 פטריות חתוכות לרבעים
2 גזרים קלופים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
בצל קלוף וחתוך לרבעים
1/4 קילו שריר/או שפונדרה
ציר עוף/ 4 כפות מרק בצל ו2 כפות מרק פטריות
גרון הודו חתוך
כנף הודו נקי
מלח,פלפל
לקיגל:
תפוח אדמה גדול, מקולף, מגורר וסחוט
שום מקולף וחתוך
קמח (אין מינון, תבינו בהמשך)
2 כפות בצל מיובש משובח (על משקל)
4-5 כפות שמן
מלח, פלפל
ההכנה:
1. לקיגל: מערבבים את החומרים בקערה ומוסיפים קמח עד שנוצרת תערובת מעט סמיכה.
משהים בצד.
2. למרק: מכניסים לסיר את הבשר והגריסים, מוסיפים מים בגובה 3/4 מהסיר ומרתיחים. מסירים את הקצף שנוצר בעזרת מסננת דקה.
3. מוסיפים את הירקות פרט לפטריות ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
4. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ואת ציר המרק.
5. יוצרים מתערובת הקיגל כדורים בגודל פינג פונג ומכניסים למרק.
6. מבשלים עד לריכוך הבשר. אם המרק אינו סמיך לטעמכם מוסיפים חופן נוסף של גריסים.
7. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.

חיה נוהגת לשדרג את מרק האפונה של באופן קבוע: "היום לדוגמה הוספתי לו מעט מרכיבים לשיבוח הטעם כמרווה ועלה דפנה, הוספתי בהגשה זילופי שמנת חמוצה המוסיפים לא רק למראה אלא גם לטעם".
החומרים:
כוס אפונה מושרית במים מספר שעות
3 גזרים קלופים
בצל קצוץ/2 קוביות בצל קפוא
2 קוביות שום קפוא
2 גבעולי סלרי
1/4 גבעול כרישה
גבעול מרווה
עלה דפנה
קישוא גדול
מלח, פלפל, פפריקה, כמון
10 כוסות מים
2 כפות גדושות אבקת מרק ירקות אורגני
מעט שמן זית לטיגון
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עד ריכוך בסיר לחץ (חצי שעה).
2. טוחנים במוט בלנדר, טועמים ומתקנים טעמים.
3. להגשה: מזלפים שמנת מתוקה ומקשטים בעירית ופטרוזיליה.
