ד"ש חם מאיטליה: מרקים בנוסח המגף
עשירים, סוערים אבל עם זאת מלאי פשטות נעימה ומרכיבים טובים. מרקים איטלקיים לחימום העצמות

החומרים:
2 כפות שמן זית
1.2 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום כתושות
2 ענפי סלרי פרוסים דק
4 פרוסות לחם לבן יבש חתוך לחתיכות קטנות
12 עלי בזיליקום בינוניים
מלח , פלפל , פרמזן
5 כוסות מים
ההכנה:
1. מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את השום, הסלרי והעגבניות, מוסיפים את המים,
המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה-שעה ורבע על אש קטנה ללא מכסה.
2. מוסיפים את הלחם והבזיליקום ומערבבים באמצעות מיקסר ידני עד ליצירת מרקם סמיך.
3. מוזגים לצלחות הגשה, מפזרים מעט שמן זית ופרמזן מעל.
באדיבות "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינריה

החומרים (10 מנות):
50 גרם שעועית לבנה (כוס לפני השרייה)
4 גזר בינוני
2 בצל סגול
5 גבעולי סלרי 5 שיני שום קלוף
400 גרם עגבניות מקולפות מקופסא
10 עלי כרוב סיני
10 עלי מנגולד
חצי כוס שמן זית
3 עלי מרווה
רוזמרין (כמה מסמרים)
5 פרוסות לחם יבש
מלח לפי הטעם
לקישוט: 150 גרם פרמזן
ההכנה:
1. משרים את השעועית הלבנה ללילה במקרר. מבשלים את השעועית עד לריכוך עם עלי המרווה והרוזמרין, ובמקביל טוחנים את העגבניות השלמות עם בלנדר מוט כולל הנוזלים.
2. פורסים את הבצל, הסלרי והגזר לפרוסות דקות (אפשר גם במעבד מזון), מטגנים על אש נמוכה מאוד עם שמן הזית והמלח כ-30 דקות עד לריכוך.
3. מוסיפים את הכרוב הסיני והמנגולד ומבשלים 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את השום והעגבניות המרוסקות ומבשלים עוד חצי שעה.
5. מוסיפים את השעועית ומתקנים תיבול.
6. לפני ההגשה מוסיפים את קרעי הלחם לנזיד, מחלקים לצלחות ומפזרים שבבי פרמזן.
באדיבות השף רועי אגאי, מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות

החומרים:
0.5 קילו בצל לבן
80 גר' חמאה צהובה
800 מ"ל ציר ירקות/ ציר עוף
ההכנה:
1. פורסים את הבצל לרצועות דקיקות לאורך.
2. מחממים מעט סיר גדול, מוסיפים את החמאה והבצל. מאדים עם מכסה עד שהבצל רך מאוד. (עד צבע חום בהיר – לא שרוף).
3. מוסיפים את הציר, מבשלים יחדיו עשר דקות ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לבן.
4. ניתן להוסיף בהגשה בלבד צנימים רכים עם גבינה מותכת שאוהבים.
באדיבות השף רועי אגאי, מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות
