מי הזיז את המרק שלי? מרקים גבינתיים
גבינות כמו פקורינו, קממבר וקשקבל יכולות לככב לא רק במאפים אלא גם במאכל חם אחר, מרק, למשל

החומרים (8 מנות):
8 עגבניות חצויות לרוחב
3 שיני שום קצוצות
3 ענפי תימין
3 ענפי אורגנו
מלח גס
5 כפות שמן זית
1 שורש סלרי חתוך גס
1 גזר חתוך גס
2 בצלים חתוכים גס
5 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ונקיים
2 כוסות מים
1 ליטר מיץ עגבניות
3 כפות סוכר מלח, פלפל ואגוז מוסקט
1 כפית זרעי כוסברה
להגשה:
100 גרם גבינת גלעד קשקבל של תנובה
1 חבילה (125 גרם) עין גדי קממבר של תנובה
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מסדרים חצאי עגבניות על תבנית, כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מפזרים על כל חצי עגבנייה שום קצוץ, תימין, אורגנו ומלח ומזלפים כ-2 כפות שמן זית.
3. צולים בתנור 15 דקות. מקררים מעט ומסירים את הקליפות.
4. מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית. מטגנים את ירקות השורש 7 דקות עד לריכוך.
5. מוסיפים את העגבניות הקלופות, פלפלים קלויים וקלופים, מים, מיץ עגבניות וסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-20 דקות, או עד שירקות השורש מתרככים. מתבלים. בשלב זה אפשר להגיש את המרק כמו שהוא או לטחון ולסנן.
6. מחזירים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
7. מפזרים חצי מכמות הקשקבל בין הצלחות, יוצקים מרק, מפזרים את יתרת הקשקבל, מניחים פרוסת קממבר ומגישים מיד.

החומרים:
10 עגבניות אדומות
1 בצל לבן קטן, קלוף
1 גזר בינוני
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, חתוכות גס
מלח
פלפל לבן
1 כפית עלי אורגנו, קצוצים גס
1 כפית סוכר לבן
גבינת פקורינו של תנובה, קרה
לעיטור:
ענפי אורגנו טרי קטנים
ההכנה:
1. חותכים חתך לא עמוק בצורת איקס בבטן העגבניות.
2. ממלאים 3/4 סיר בינוני במים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשלוש דקות תוך רתיחה קלה.
3. מסננים את העגבניות, מצננים במים קרים וקולפים.
4. חוצים את העגבניות ומוציאים את המיץ והגרעינים בעזרת כפית. חותכים את בשר העגבניות לקוביות בינוניות.
5. קוצצים את הבצל ומגרדים את הגזר בפומפייה.
6. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר למרק וצולים את הבצל והגזר ל-3 דקות.
7. מוסיפים את קוביות העגבניות, מתבלים ב-3 קורט מלח, קורט פלפל לבן, עלי האורגנו הקצוצים, השום וכפית הסוכר. צולים תוך ערבוב מעל חום בינוני למשך 10 דקות. מוסיפים מים מעט מעל העגבניות ומבשלים לעוד 10 דקות ברתיחה נמוכה מאוד ותוך ערבוב.
8. טוחנים את המרק במעבד מזון. במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף לאט מים תוך טחינה.
9. לפני ההגשה מחממים את המרק ויוצקים לקעריות הגשה, מנת מרק מגררים כמה תלתלי גבינת פקורינו בעזרת קולפן ירקות נקי.
10. לצד תלתלי הפקורינו מניחים ענף קטן של אורגנו טרי לקישוט ומגישים.
המתכונים באדיבות תנובה

החומרים (8-6 מנות):
1/2 ק"ג דלעת
1/2 ק"ג גזר
1/2 ק"ג בטטות
100 גרם חמאה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 כוסות מים ( בערך ליטר)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% אחוז
4 כפות קמח
מלח, פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לקישוט ולהגשה:
קרוטונים
פלח פרמזן, מגורר לפתיתים
ההכנה:
1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות.
2. מחחמים בסיר מרק את החמאה ומטגנים בו את הקמח, הבצל ואת קוביות הירקות הכתומים.
3. מוסיפים לסיר את המים ומבשלים כ-25 דקות עד שהירקות מתרככים.
4. בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה.
5. מוסיפים את השמנת ומבשלים שוב, על אש בנונית כ-7 דקות.
6. מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך על מנת לדלל את המרק.
7. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
8. מפזרים על כל מנה קרוטונים ופתיתי פרמזן.
באדיבות "השף הלבן"
