פסח

סיר היתוך: שלושה מתכוני עדות לחרוסת

כל עדה מכינה את הגרסה שלה למעדני הפסח. לכבוד המפגש השנתי עם החרוסת, קבלו שלושה מתכונים מסורתיים למעדן המתקתק ששווה להכיר: הגרסה המצרית, הגרסה הפולנית והגרסה האיטלקית

nrg מעריב | 16/4/2011 12:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעז לביא
חרוסת מצרית. בעז לביא
המצרית

מתכון מסורתי לחרוסת, כפי שהוכנה על ידי יהודי מצרים בתחילת המאה שעברה. ה"סוד" בחרוסת זאת הוא הבישול האיטי והבחישה המתמדת.

המרכיבים:

350 גרם צימוקים כהים
350 גרם אגוזי מלך
350 גרם תמרים מגולענים
כפית גדושה קינמון
2/3 בקבוק יין אדום מתוק או פורת

ההכנה:

1. טוחנים דק את כל המרכיבים (במעבד מזון או מטחנת בשר).
2. מעבירים את התערובת לסיר 4 ליטר בעל תחתית כפולה (לפיזור אחיד של החום), מוסיפים
מחצית מכמות היין ומבשלים על חום בינוני תוך

בחישה מתמדת.
3. ממשיכים בבחישה ומוסיפים בהדרגה את שארית היין עד שמגיעים למרקם הרצוי (סמיכות של ממרח חלק). בערך 1/2 שעה של בישול ובחישה מתמדת.
4. מצננים ומכניסים לצנצנת. 




בעז לביא
חרוסת פולנית. בעז לביא
הפולנית

חרוסת שמבוססת על מתכונים מפולין ומזרח אירופה. ישנם שינויים ותוספות בהתאם לאזורים השונים, למשל במתכונים מגליציה וליטא, אך המתכון הבסיסי מופיע כאן. 

המרכיבים:

500 גרם תפוחי עץ מתוקים קריספי (פינק לייד יתאימו מאד)
250 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם תמרים מגולענים וטחונים
50 גרם צימוקים טחונים
1 כפית זנגביל
½ כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
אופציונלי – 3 כפות סוכר
 1 כוס יין קידוש אדום מתוק
אופציה 4 דבלים טחונים

ההכנה:

1. שוטפים את התפוחים ומגרדים על מגרדת עדינה (ללא הליבה). מוסיפים את האגוזים, התמרים, הצימוקים וכוס יין אחת – תהליך זה ימנע את השחרת התפוחים והעיסה תקבל צבע ורדרד.
2. מוסיפים את הזנגביל, הקינמון וגרידה קלה של מוסקט ובוחשים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. ניתן להוסיף את הסוכר או עוד יין ולבסוף מוסיפים גם את הדבלים.

טיפ: קחו בחשבון שהסוכר יגרום להוצאת נוזלים מהתפוח. יש להקפיד שהעיסה לא תהיה דלילה ונוזלית מדי - החרוסת צריכה להיות במרקם של ממרח קל.


בעז לביא
חרוסת איטלקית. בעז לביא
חרוסת איטלקית (ונציאנית)

חרוסת עשירה וצבעונית שמתאימה גם כתוספת טעימה לארוחת החג, לצד כבש או צלי בקר.

המרכיבים:

75 גרם צימוקים בהירים
50 גרם דבלים חתוכים
100 גרם תמרים מגולענים
50 גרם משמשים מיובשים חתוכים
125 גרם ערמונים מבושלים (הארוזים בווקום מתאימים מאד)
75 גרם צנוברים קטנים
2 תפוחי עץ ללא הליבה חתוכים לקוביות
מיץ מחצי תפוז וגרידת הקליפה שלו
3 כפיות סילאן או דבש
¼ כפית ציפורן טחון
1 כפית גדושה קינמון טחון
½ כפית זנגביל טחון
½ כוס יין קידוש מתוק או פורת (100 מ"ל)

ההכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה – שעה וחצי כשהסיר מכוסה חלקית. בוחשים מדי פעם. מצננים ושמים בצנצנת.

אין צורך לאכסן במקרר עד שפותחים את הצנצנות.

המתכונים באדיבות השף ג'ייקוב שגיב, מסעדת "המזווה של גייקוב" במושב אביאל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->