מועד חורף: טיפים לעונה הקרה חלק ב'
מרק עגבניות עם עראק, צ'ילי חריף עם ערימת נאצ'וס, בית מלא נרקיסים, כלניות ונוריות, חמין אשכנזי עם המון קישקע וחמין מרוקאי עם קוקלה. 101 הרעיונות שישדרגו לכם את החורף
52. סירופ תותים קר - לוקחים קילו תותים ו-2 כוסות סוכר. מסלקים את החלק הירוק וחותכים לשניים. מעסים היטב את התותים והסוכר יחד ומניחים להם לחצי שעה. הסוכר מבשל את התותים. התותים ממסים את הסוכר. מתקבל סירופ אדום ובוהק שאפשר להוסיף ללימונדה או לחביתיות או על גלידה.
53. לקחת תותים, לחתוך להם את העלים, להניח אותם בצלחת הגשה על הצד החתוך ולזלוף ביניהם קצפת מתוקה.
54. האיטלקים אוהבים לשדך בין תותים פרוסים להמון מיץ לימון שמכסה אותם להרבה שעות. מתקבל משהו בין קינוח לרוטב נפלא שאפשר גם להמתיק אחר כך.
55. ארוחת ערב עם המון נרות גם אם רק הזמנתם פיצה.
56. לאכול מרק ארטישוק ברינגלבלום בבאר שבע.
57. להכיר סוף סוף גם את האזורים החמימים יותר של המטבח היפני ולעזוב קצת את הסושי לטובת האגאדאשי טופו המהביל. איה אימתני מיאמאטויה בהוד השרון היא המאסטר של המנה המעולה הזו. 58. בית מלא נרקיסים ונוריות וכלניות שהם באמת הפרחים הכי יפים בארץ.
59. הידיעה שכובע הנזיר אוטוטו עומד להתפרץ ולצבוע את הכל בכתום.
60. חוץ מאשר את המקומות שהתורמוסים יצבעו בסגול.

61. למצוא אצל הירקן את כל ירקות הקיץ בגרסתם המעולה, המתוקה והעסיסית ביותר, תוצרת ארץ הערבה שלנו.
62. לנסוע לערבה ולקטוף את הירקות האלו לבד (במקומות שמאפשרים קטיף עצמי).
63. לאכול דושפרה בפינת המפגש ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב.
64. כרוב בלאדי ממולא באורז ובשר ומבושל עם הרבה לימון.
65. לחגוג עכשיו, אבל ממש עכשיו, במסעדה ערבית טובה על כל עשבי הבר.
66. לקטוף עלים צעירים של חובזה באפס שקלים לקילו ולהכין קציצות ותבשילים מעולים. עוד חודש הם יהיו סיביים מדי.
67. אוכל על פתילייה בעזורה בשוק מחנה יהודה בירושלים.
68. לקנות טאג'ין (כבר שנים אתם דוחים את זה).
69. דלי של מסבחה אצל חליל ברמלה.
70. לחפש בחנויות הירקות המובחרות לימוני מייר (Meyer Lemon) סיניים שזו בדיוק העונה שלהם. הם עגולים וכתמתמים וטעמם הוא בין לימון לתפוז.
71. מיץ טבעי של קלמנטינות.
72. לזרוק פרוסה של גבינת עזים לתוך מרק עגבניות רותח וחריף ולראות איך היא תופחת.
73. הריקוטה פרסקה הטרייה (שזה בתרגום מאיטלקית הריקוטה הטרייה הטרייה) של גד עם תמרי מג'הול או ריבת תפוזים.
74. לעטוף סיר ובו תבשיל או מרק או חמין חם בשלוש שכבות של מגבת חוף מיותמת ולפגוש אותו רותח כשחוזרים קפואים ורטובים בסוף היום.
75. לקנות ערכה לקישוט עוגיות ולנצל אחר צהריים גשום שאי אפשר לרדת בו לגינה לקישוט עוגיות עם הילדים (ר' מתכון).
76. להכין בבית המון דברים שישמרו את לימוני החורף, החל מלימונצ'לו, דרך קוביות קפואות של מיץ לימון ועד לימונים כבושים.
77. לנצל שבת גשומה לפרויקטים קולינריים כמו תיוק המתכונים שגזרתם וסידור מגירת התבלינים. 78. עוגת שוקולד חמה בסיר פויקה במסעדת פויקה ביפו.
79. חמין עם מעט חמין והמון קישקע.
80. לנסות לקנות רק את הקישקע מהחמין של ציפורי בבני ברק.
81. שפונדרה ושפונדרה ושפונדרה. אין כמו הנתח הזה בחורף. מושלם למרק אפונה סמיך.
82. לראות שידור חוזר של "סיינפלד" עם הסופ נאצי.
83. ללוות כל מרק שמכינים במקלות בצק עלים שנאפו בתנור.
84. להניח על תנור החימום צרור גדול של רוזמרין או לוונדר או תימין או הכל יחד.
85. לבשל ערימה גדולה של קליפות תפוזים בסיר עם מים, לסנן את הנוזלים ולשים בבקבוק התזה. מדובר בחומר ניקוי אקולוגי, ריחני, נורא רומנטי ולא הכי יעיל. אז מה.
86. להגיש סלט טונה בתוך חצאי לימון מרוקנים כמו באייטיז.
87. לקנות מערכת תה מאוירת במחיר מצחיק בשוק של טירה או בשוק רמלה-לוד. להכין בה תה מפקעות ורדים.
88. לקנות ביום שישי בבוקר ערימה של עצמות בקר וגרונות עוף. להעמיד מיד שני סירים גדולים של ציר. להקפיא בקופסאות קטנות ולא לבכות בפעם הבאה שהמתכון שלפניכם דורש ציר.
89. סלט צנוניות, סלק, קולרבי וגזר עם ג'ינג'ר ולימון או חומץ אורז.
90. עוף חגיגי שנח לפחות שעתיים בתנור.
91. לקטוף אורניות.
92. מנת הקוסקוס רויאל המפוארת של רפאל בתל אביב.
93. להזמין את הפולנטה של יועזר גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית.
94. זה נכון גם לפולנטה של מחניודה בירושלים.
95. צ'ילי קון קארנה חריף אש עם ערימת נאצ'וס ליד.
96. לקנות סיר לבישול איטי (סביבות 100 שקל) ולשכוח בו ללילה קוביות תפוחי אדמה עם חמאה.
97. לזרוק באופן ספורדי המון זרעים של חרדל, כוסברה, צנונית, עירית, חסות וצמחי חורף אחרים לתוך אדנית ולכסות באדמה. ליהנות מנביטה מאסיבית ובייבי ירוקים הום מייד שאפשר להוסיף לכל סלט ולקשט איתם כל צלחת.
98. לקחת עלי סיגר ולטגן אותם אחד-אחד במחבת כשהם פתוחים, לשים באמצע קצת ביצה טרופה, בצל קצוץ, עירית וגבינה מגוררת ולקפל משני הצדדים.
99. כרובית חלוטה קלות אפויה בחום נמוך עד שהיא זהובה וא-לה אייל שני.
100. חמין מרוקאי עם קוקלה (עוגות בשר ולחם).
101. לאכול עכשיו את ריבת השזיפים וריבת המשמשים שאמרנו לכם להכין בקיץ.
הדרך הכי פשוטה ומשובבת לב לקשט עוגיות. צריך להשיג בשבילה אבקת אלבומין (אבקת חלבון). מצאתי את האבקה ברשת "דה קוק סטור" וגם באינטרנט והיא לא יקרה (12 שקל ל-50 גרם שמספיקים לדי הרבה.(
המתכון המדויק נלקח מספר הקאפקייקס של דנית סלומון. לוקחים 1 כף אבקת אלבומין ומערבבים עם 100 גרם אבקת סוכר מנופה וכף מיץ לימון. מוסיפים כף אחת של מים קרים ומערבבים. מוסיפים עוד כמה טיפות מים עד שמתקבל המרקם הרצוי. לקישוט העוגיות המרקם צריך להיות סמיך יחסית. ליציקה (שהקרם ייזל) הוא צריך להיות דליל. אפשר לגוון בקצת צבע מאכל.
המלצה: קנו קמח עוגות או קמח עוגיות (לא קמח תופח!) כי אז הבצק יישאר פריך יחסית גם אם הילדים ילושו אותו.
החומרים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 כוסות קמח
3 ביצים גדולות
1.5 כוסות סוכר
קורט מלח
ההכנה:
.1 שמים את החמאה והסוכר במעבד מזון ומעבדים בפולסים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומעבדים עד שכל ביצה נטמעת בקרם. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים בפולסים לבצק.
.2 מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח וקורצים צורות. מגלגלים את שארית הבצק, מרדדים שוב וקורצים שוב.
.3 אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל180- מעלות במשך כ10- דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים, מקררים ושומרים בכלי אטום.