מתוק וקל: עוגת גבינה לייט לשבת

בין החורף המרפד לחג הפסח הדשן, הגיעה השעה לאכול קליל יותר. וחוץ מזה - אם זה גם לייט וגם טעים, מה רע לנו?

nrg מעריב | 15/3/2012 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כפיר חרבי
עוגת גבינה לייט כפיר חרבי
עוגת גבינה לייט

החומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת):

6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוס סוכר (330 גרם)
2 שקיות גבינת כנען 5% (500 גרם)
2 גביעים  גבינה לבנה 5% (500 גרם)
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1 מקל וניל, חצוי ומגורד לגרגרים
5 כפות קמח תופח (40 גרם) 

לציפוי:

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/2 כוס אבקת סוכר

לקישוט:

1 כוס פירות יער קפואים או טריים

ההכנה:

1. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף ומניחים בצד.
2. בקערה נפרדת שמים את הגבינות עם מחצית הסוכר, גרידת התפוז, הווניל והחלמונים ומערבלים.  מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבל, עד שהתערובת חלקה מאוד ומבהיקה.
3. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הגבינות, עד לקבלת קרם חלק. 
4. יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בתנור בחום נמוך (160 מעלות) 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות. מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים בתנור.


4. הציפוי: שמים בקערה את החומרים לציפוי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מכניסים מיד לתנור ל-15 דקות נוספות, כשהתנור חם וכבוי. מעבירים למקרר ללילה. לפני ההגשה מקשטים בפירות יער.

* אפשר להחליף את הסוכר בעוגה בתחליף סוכר אבקתי.

באדיבות תשלובת החלב של תנובה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים