מתוק לפסח: עוגת גזר כשרה לפסח
איזה כיף שחלפו הימים בהם המשמעות של קינוח כשר לפסח היתה עוגת מצות רטובות עם שוקולד ועוגיות בוטנים או קוקוס. הנה רעיון לעוגה טובה לערב החג ובכלל

החומרים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
2 ביצים גדולות (L) + חלבון
160 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה
250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
70 גרם (1/2 כוס) קמח טפיוקה (להשיג בבתי טבע ועל מדפי מזון הבריאות במרכולים הגדולים)
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
250 גרם (21/2 כוסות) גזר מגורר גס
1/2 כוס צימוקים בהירים
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מערבלים ביצים, חלבון, שמן קנולה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, ג'ינג'ר, קינמון ואגוז מוסקט לקערה נפרדת.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר במהירות איטית תוך כדי ערבול ולבסוף את הגזר והצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
6. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.
במקום ג'ינג'ר, קינמון ומוסקט אפשר להשתמש ב-1/4 כפית הל טחון ו-1/8 כפית ציפורן טחון. את קמח הטפיוקה ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה.
המתכון באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו