סוד כמוס עם ג'וס: עוגת תפוחים לחה
את המתכון לעוגה הזו קיבל הקונדיטור ענר צלאל מבחורה ניו זילנדית. מדובר בעוגה לחה מאוד המכילה הרבה תפוחים ומעט עוגה. בונוס: יש בפנים גם פטנט של סבתות

החומרים (תבנית אינגליש קייק):
3 תפוחי גרנד סמית ירוקים
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם חמאה (מומסת קרה)
1 ביצה
כפית גדושה סודה לשתייה
210 גרם קמח (1 וחצי כוס)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית קינמון טחון
50 גרם צימוקים
ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים, חותכים לחצאים, מוציאים את הליבה וקוצצים לפרוסות בעובי של בערך 3 מ"מ. את הפרוסות חותכים לחתיכות יותר קטנות בגודל של בערך 1.5 ס"מ כך שנותרנו עם הרבה חתיכות קטנות ודקות של תפוחים.
2. מערבבים בקערה את חתיכות התפוחים עם הסוכר ומשהים כ-40 דקות כשהקערה מכוסה בניילון נצמד. הסוכר מוציא את המיץ מהתפוחים ונמס חלקית בתוכו. (זהו פטנט הסבתות המדובר).
3. מנפים את היבשים בנפרד לקערת ערבוב.
4. בזמן שהתפוחים יושבים עם הסוכר, ממיסים את החמאה ומשאירים אותה להתקרר בטמפ' החדר.
5. לאחר שמוודאים שהתפוחים הגירו מעסיסם, מוסיפים את החמאה ומערבבים ולאחר מכן את הביצה, מערבבים קלות ומוסיפים את היבשים.
6. לאחר מכן, מפזרים פנימה את הצימוקים ומעבירים לתבנית.
7. אופים ב-170 מעלות לעשר דקות בתנור שחומם מראש ולאחר מכן כ-35 דקות ב-150 מעלות.
באדיבות ענר צלאל, השף קונדיטור של דלאל, נוה צדק