לממש את המשמש: עוגת משמש קיצית

כשהטמפרטורות עולות הכי קל לאפות עוגות קלילות, מהירות להכנה שגם יוצאות טעימות. הניחו את הגוגואים בצד ותנו למשמשים לעבוד

nrg מעריב | 28/6/2012 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
>> שלושה מתכונים עם משמשים

>> הכינו ילדיכם לקיץ

>> מה קרה בשוק ספרי הבישול השנה?
צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת משמש. לאפות את הקיץ צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת משמש

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת):

4 ביצים, מופרדות
1/3 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/3כוס שמן
1/3 כוס מים
1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו, מנופה
כ-10 משמשים, מגולענים וחצויים, טריים או משומרים
1/4 כוס סוכר

ההכנה:

1. שמים בקערה גדולה את החלמונים עם כוס מהסוכר ועם סוכר וניל. טורפים היטב ומוסיפים בהדרגה את השמן והמים, לסירוגין. מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת חלקה.
2. מעבירים את התערובת לתבנית. טובלים את צידם החתוך של המשמשים בסוכר ומניחים על הבלילה בתבנית.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-45-50 דקות, או עד שהבצק יזהיב והתייצב.


4. מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר, ממשיכים להקציף לקצף נוקשה.
5. מורחים את הקצף על העוגה האפויה ואופים כ-7-10 דקות נוספות, עד שהקצף מזהיב קלות. מניחים להצטנן.


באדיבות פסקל פרץ רובין, כתבת אוכל, מחברת ספרי בישול המעבירה סדנאות בישול ואפייה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים