אופים עם הילדים: עוגת ג'לי ופירות

עם העוגה הזו תוכלו להשיג שתי ציפורים במכה אחת: גם יופי של עוגה לערב שישי וגם תוכלו להיעזר בילדים שקצת מטפסים על הקירות בחופש

nrg מעריב | 19/7/2012 8:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: ג'לי,פירות
צילום: יהודה סלומון
עוגת פירות וג'לי של דנית סלומון. תענוג מלא צבע צילום: יהודה סלומון
עוגת קוקוס עם ג'לי ופירות

החומרים:

1 כוס קמח
4 ביצים גדולות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
⅔ כוס סוכר
¼ כפית מלח
3 כפות קוקוס טחון
2 כפות שמן תירס או חמניות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית תמצית וניל

לציפוי:

(אפשר להשתמש בכל סוג של פרי רך שאוהבים - טרי או משומר - לפי הטעם ולפי העונה)
200 גרם דובדבנים טריים מגולענים, או משומרים מסוננים
2 קיווי בינוניים
6 חצאי אפרסקים משומרים
1 חפיסה ג'לי אינסטנט בטעם משמש (או בטעם אחר שאוהבים)
⅔1 כוסות (400 מ"ל) מים רותחים (מהקומקום)

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מנפים את הקמח לתוך קערה.
2. שוברים את הביצים - כל אחת לחוד - לקערית קטנה ומעבירים לקערת הקצפה גדולה. מוסיפים קליפת לימון מגוררת, סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד.
3. שופכים את כל הקמח על הקציפה, זורים את הקוקוס ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שכל הקמח והקוקוס נבלעים בקציפה והתבליל אחיד ובלי גושים.
4. בקערית קטנה טורפים יחד שמן, מיץ לימון ותמצית וניל. מוסיפים 5-4 כפות מתבליל העוגה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על תבליל העוגה ומבליעים אותה פנימה בתנועות עטיפה במרית.
5. יוצקים את תבליל העוגה לתבנית ואופים במשך 25 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים אותה על רשת מתכת - אל דאגה, העוגה לא תיפול מתוך התבנית. מצננים.
6. מכינים את הפירות לציפוי: מגלענים את הדובדבנים (נעזרים במגלען, או חותכים בסכין ומוציאים את הגלעין באצבעות); קולפים את הקיווי וחותכים לקוביות; חותכים את האפרסקים המשומרים לקוביות.


פירות אחרים - מכינים לפי סוג הפרי: ענבים בלי חרצנים תולשים מהאשכול; משמשים, שזיפים ונקטרינות חוצים, מגלענים וחותכים לקוביות; אפרסקים חולטים וקולפים לפני הגלעון והחיתוך; בננה קולפים ופורסים; תותים חוצים או פורסים.
7. הופכים את התבנית חזרה ומסדרים את הפירות על העוגה.
8. מרתיחים מים בקומקום. שופכים את אבקת הג'לי לקערה בינונית ויוצקים עליה את המים הרותחים. מערבבים במטרף עד שכל האבקה נמסה. בעזרת מצקת קטנה יוצקים את הג'לי על הפירות ומקפידים שיצפה את כולם - חשוב לעבוד בזריזות, כי הג'לי נקרש במהירות.
9. מכניסים את העוגה למקרר ומקררים במשך 4 שעות לפחות, כדי להניח לג'לי להיקרש היטב. מעבירים להב סכין דק בין שולי העוגה לדפנות התבנית ומשחררים את המסגרת. מעבירים למגש.

מתוך ספרה החדש של דנית סלומון, "ילדים אופים", הוצאת "קוראים"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים