עידן הקרח: הכי כיף ארטיקים ביתיים

יש מיליון דרכים להכין ארטיק בבית: עם מלפפון, לימון ונענע, למשל, או שוקולד לבן, פטל וקוקוס. אפשר אפילו לדחוף פיסות של גבינה בולגרית לתוך מיץ אבטיח ולהכניס למקפיא. מיוחד לימים הכי חמים בשנה: שיטת המקל וה(מיץ) גזר

סופ
רותי רוסו | 29/7/2012 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני אתחיל מהסוף: אחרי שבוע שלם של ארטיקים מכל הסוגים ומכל המינים ובכל הגדלים והצבעים, עצרתי לרגע את הטירוף והכנסתי את כל השאריות לקערה אחת. הייתה שם לימונענע מאולתרת, ומיץ תפוזים שסחטתי במעיכה מתפוז אחד שמן, מיץ רימונים של פרימור, ושזיפים חתוכים וקיווי, וקצת פטל טרי (החלק המושקע), ותפוחים ואננס משומר וקוביות של מלון ואבטיח מרוסק.

>> סיור בין גלידות בוטיק

>> מתכונים באווירה יוונית

>> מתכוני פסטה קרירים לקיץ

מילאתי את כל תבניות הארטיק שקניתי בסלט הפירות האקלקטי הזה ושלחתי למקפיא. בבוקר למחרת הוצאתי מהפריזר ארטיקים בצבע ובדוגמה משתנים ובתוכם סלט פירות מדהים, קפוא, חמוץ מתוק, עם חתיכות ממש. כולנו ישבנו ואכלנו ארטיקים לארוחת בוקר ביום הכי חם באנושות. הרגשתי שניצחתי את המערכת.

מוסר ההשכל היה ברור. יש מיליון מתכונים להכנת ארטיקים בבית. זה קל וזה עובד. אפשר לשלב פירות עם ממתיקים שונים, עם יוגורט, פצפוצים ושוקולד, אפשר לבסס על קוקטיילים אהובים - מוחיטו, מרגריטה, מידורי סאוור ובלאדי מרי (מעולה). אפשר להיות נורא יצירתיים ולהכניס חתיכות קטנות של בולגרית ופלפל חריף לארטיק האבטיח (מתכון בהמשך). אבל דוגרי? אפשר גם לא. גם סלט פירות ביתי, נטול מתכון, לא "מאוזן" - שזאת לדעתי היום המילה הכי מעצבנת באוכל - וחף מיומרות, כשהוא קפוא על מקל ביום חם, עם חתיכות פרי גדולות בתוכו, יעשה לכם שמח.
פודינג וניל ועוגיות

ארטיק קל מאוד להכנה שילדים מתים עליו. הפודינג מתקשה באופן שונה מחלב נקי או ממים - הוא קצת פחות קשה מהם, אבל עדיין קופא היטב ומשתחרר בקלות מהתבנית. את העוגיות אפשר להחליף בתוספת אחרת.

החומרים:

1 שקית אבקת פודינג וניל
2 כוסות חלב
10 עוגיות אוריאו

ההכנה:

1. מערבבים את אבקת הפודינג עם החלב בעזרת מזלג עד שאין יותר גושים. שוברים פנימה ביד את העוגיות לחתיכות. מעבירים לתבניות ומקפיאים ל-12 שעות.
2. משקיענים: מחלקים את החלב והפודינג לשניים. מכינים חצי מהתערובת עם כוס אחת של חלב וחצי חבילת פודינג. יוצקים לתבניות הארטיק ומקפיאים 8 שעות.
3. שוברים מעל חצאי הארטיקים את העוגיות ודוחסים אותן לשוליים כך שייראו בדוגמה הסופית. מכינים את יתר הפודינג ויוצקים מלמעלה. מחזירים למקפיא לעוד 8 שעות.

יוגורט חמוץ ואפרסק

את היוגורט בכלל לא ממתיקים. רק את האפרסק. השילוב בין החמיצות לנשיכות המתוקות של האפרסק הוא מדהים. בחרו רק אפרסקים מאוד בשלים ומתוקים.

החומרים:

2 כוסות יוגורט
1 כפית תמצית וניל
2 אפרסקים בשלים, חתוכים לקוביות בגודל ביס
4 כפות סוכר חום
קצת מיץ לימון

ההכנה:

1. מערבבים את היוגורט עם הווניל. מחממים מחבת ומכניסים את האפרסקים, הסוכר והלימון. מבשלים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ועוטף את האפרסקים.
2. מקררים קצת ואז מקפלים בכמה תנועות לתוך היוגורט - לא מערבבים! שמים בתבניות ארטיק להקפאה ומקפיאים 12 שעות.
3. אפשר להמיר את האפרסקים בבננות, ולהוסיף לתערובת גם בוטנים קצוצים מסוכרים או אגוזי קשיו מסוכרים קצוצים.

מידורי סאוור

ארטיק שמבוסס על הקוקטייל המפורסם. חשוב להתחיל עם מלון טעים וחלילה לא עם אחד כזה שיש לו טעם לוואי אצטוני.

החומרים:

2 כוסות של קוביות מלון טרי
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/3 כוס מיץ מלימון טרי

ההכנה:

1. מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מקררים מעט.
2. טוחנים בבלנדר את המלון עם הסירופ ומיץ הלימון. שמים בתבניות ארטיק להקפאה ל-10 שעות.
3. אפשר להמיר את הסוכר בדבש או בסירופ אגבה, ואז אין צורך להכין סירופ, רק לערבב ביחד.

שוקולד לבן, פטל וקוקוס

שילוב דקדנטי שהולך מעולה עם ציפויי השוקולד שבהמשך.

החומרים:

75 גרם שוקולד לבן
כוס וחצי חלב
15 יחידות פטל טרי
3 כפות קוקוס טחון

ההכנה:

1. בסיר כפול ממיסים את השוקולד. מוסיפים את החלב ומערבבים. טוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט את תערובת השוקולד הלבן, הפטל והקוקוס. שמים בתבניות ארטיק להקפאה ל-12 שעות.
2. טובלים בשוקולד לציפוי - עדיף שוקולד לבן, שלא ישתלט על הטעם העדין של הפטל.

מלפפון, לימון ונענע

הרעיון הגיע מהאתר של זוקו (ר' למטה) והוא מדהים. אפילו הילדות התלהבו מהשילוב של ארטיק מלפפון, במיוחד שהוא מתוק וגם ירוק.

החומרים:

2 מלפפונים בינוניים או 4 קטנים שווים עם טעם של פעם
1/2 כוס לימון מיץ סחוט
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
20 עלי נענע טרייה
אפשרות: 1/4 כוס טקילה

ההכנה:

1. מחממים בסיר קטן את הסוכר עם 1/2 כוס מים עד שהסוכר נמס. נותנים לסירופ הסוכר להתקרר מעט - אפשר גם במקרר.
2. טוחנים בבלנדר רגיל או בבלנדר מוט 10 עלי נענע, מיץ לימון, כוס מים וחצי כוס סירופ סוכר ללימונענע מתוקה.
3. קוצצים את המלפפון לגפרורים דקיקים עד כמה שאפשר. ממלאים את תבניות הארטיק במלפפונים. מקשטים את הדפנות בעלי נענע טריים שלמים ויוצקים מעל הכל את הלימונענע שהכנתם. מקפיאים 8 שעות.

אבטיח, בולגרית ופלפל חריף

הארטיק שניצח בקטגוריית המבוגרים, במיוחד כשיושבים בערב מול הטלוויזיה ולא מוצאים שום דבר מעניין לראות אבל עם מספיק עראק לא שמים לב לזה, ורק נהנים מהשקט שיש אחרי שהטף נרדם.

החומרים:

2 כוסות אבטיח (חתוך איך שרוצים, גם ככה טוחנים)
1/3 כוס סירופ סוכר (כמות שווה של סוכר ומים שבושלו עד כמה שהסוכר נמס) או 4 כפות דבש או סירופ אגבה
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת ביד
טבעות דקיקות של פלפל חריף, לפי הטעם שלכם ולפי מידת החריפות. בהערכה גסה - ארבע פרוסות פלפל לכל ארטיק.

ההכנה:

1. טוחנים חצי מכמות האבטיח בבלנדר או במעבד מזון. מערבבים עם מחצית הדבש או עם סירופ הסוכר. יוצקים לתוך תבניות ארטיק ומקפיאים 8 שעות.
2. מפזרים מלמעלה את הגבינה הבולגרית, מדביקים לדפנות את טבעות הפלפל החריף. טוחנים את יתר האבטיח ומערבבים עם הסירופ או הדבש. יוצקים מלמעלה. שולחים להקפאה לעוד 8 שעות.
3. אפשר גם לעשות בנאגלה אחת. פחות עבודה אבל גם פחות יפה.

ציפוי שוקולד

גם המתכון הזה לקוח מהאתר של זוקו והוא פשוט הפיל את כולנו מהכיסא. אני מצטערת אבל אין הרבה דברים מרגשים במטבח כמו שוקולד שמתקשה בשנייה על הארטיק והופך למעטפת עשירה. בחרו בכל שוקולד שאתם אוהבים. הניג'וס פה הוא בשמן הקוקוס. אפשר להשיג אותו בחנויות טבע ובחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח.

החומרים:

100 גרם שוקולד (אפשר מריר, חלב או לבן)
1/4 כוס שמן קוקוס

ההכנה:

מחממים בסיר כפול את השוקולד והשמן עד שהשוקולד נמס. מערבבים. נותנים לתערובת להתקרר. טובלים בתוכה ארטיק או יוצקים על גלידה, מחכים כמה שניות עד שמתקשה. מתלהבים נורא נורא אבל מנסים להיראות קול ליד הילדים.

טיפים קרים

תבניות. מוכרים עכשיו תבניות לארטיקים במיליון מקומות. מרשתות של הכל בדולר, דרך רשתות הסופר, חנויות כלי בית ואפילו חנויות צעצועים. חלק מהדגמים הפשוטים והזולים, שעולים בין 10 ל-20 שקלים , לא שווים את ההשקעה. אני קניתי שני סוגים בעשרה שקלים שפשוט נשברו כשניסיתי להוציא את הארטיק. ברשת הום סנטר יש תבניות לארטיקים בצורת קונוס ב-15 שקלים, שהצורה שלהן מקילה על הוצאת הארטיק החוצה, ובחלק התחתון, שבו מחזיקים, יש כוס ניקוז קטנה נגד טפטופים ובתוכה קשית, שממנה אפשר לשתות את מה שטפטף. שווה. חברת lekue, שמייצרת מוצרים מסיליקון איכותי, משווקת גם מין תבניות טילון מיוחדות עם מכסה, שמקפיאים בתוכן בלי שזה מטפטף וכו'. בדומו מוכרים אותן ב-70 שקלים לזוג. בסופו של דבר, כמעט כולם חוזרים לשיטה הישנה והטובה של ארטיקים בכוסות חד פעמיות עם מקלות ארטיק (מחנויות יצירה)

מקל באמצע. ברוב המוצרים צריך לחכות שהארטיק יקפא קצת ואז לנעוץ בתוכו. אני מעדיפה להפוך על הכוס מנג'ט לעוגייה, לעשות בו חריץ קטן ולנעוץ את המקל בחריץ, כך שיעמוד בדיוק באמצע.

פסים בלי בעיה. בוחרים חומרים בצבעים שונים, נגיד אבטיח טחון ויוגורט מתוק, ומקפיאים אותם שכבה אחרי שכבה: שכבה של אבטיח (4 שעות), מעליה שכבה של יוגורט (4 שעות) מעל עוד שכבה של אבטיח. וכן הלאה. אם יש לכן זוקו (ר' למטה) זה עניין הרבה יותר קל ומהיר.

אלכוהול. הוא לא קופא היטב. כמו שהוודקה לא קופאת לכם במקפיא, ככה היא גם לא תקפא בארטיק. שימו ממש מעט, אם בכלל.

פירות בשלים מדי. זה בדיוק מה שאתם רוצים. לא קשים ולא חמוצים. מה שלא טוב לילד שלכם, טוב למקפיא שלכם.

ג'לי או פודינג. שניהם יוצרים מקפא רך יותר עם מרקם שונה מזה של מים או יוגורט.

מתוק מתוק. חשוב לזכור שרמת המתיקות יורדת בהרבה אחרי ההקפאה. לכן ברוב הארטיקים שקונים בסופר יש כמויות היסטריות של סוכר, או בעצם סירופ תירס עשיר פרוקטוז שזה שם נרדף לרעל. בבית אפשר להשתמש בסילאן, דבש, סירופ סוכר, אגבה או מייפל. בכל מקרה, חייבים להמתיק כדי שהארטיק לא יהיה תפל.

צעצוע מושלם

ראיתי את המוצר ברשת אנטר, ואחר כך פגשתי אותו בגרופון ולא יכולתי להתאפק. מקפיא הארטיקים של "זוקו" הוא צעצוע מטבח גאוני בפשטותו ובאפשרויות הבלתי מוגבלות שהוא מציע. זהו גוף מתכת מלא בנוזל ויש בו בין חור אחד (לארטיק אחד) לשלושה (לשלושה, דא).

את גוף המתכת מקפיאים יממה מראש - ובאופן כללי שומרים במקפיא כל הזמן., כדי שאפשריהיה להכין כל פעם שרוצים. ואז שולפים, מוזגים פנימה את החומר שממנו מכינים את הארטיק, שמים את המקל ומחכים. אחרי עשר דקות יש לכם ארטיק מגניב בטעם שבחרתם.

אפשר להכין ארטיקים על בסיס פירות או יוגורט, לשלב חתיכות גדולות של פרי, או אגוזים, או פירות יבשים ומה לא. עשר דקות אחר כך חוגגים. לזוקו יש כל מיני אביזרים נלווים שמאפשרים לעשות ארטיקים עם ציפוי קפוא (כמו תותי פרוטי), ארטיק רמזור, ארטיק עם כוכבים ועם פרצוף, וגם ערכה לציפויים שהופכת את כל מלאכת השוקולד והסוכריות מלמעלה לקלה ונקייה בהרבה. כל חור של ארטיק מצליח להפיק שניים-שלושה ארטיקים לפני שצריך לשלוח אותו שוב להקפאה. מתנה לא זולה אבל באמת שווה ומיוחדת - 150-350 שקל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו

פייסבוק