הכדור הוא טעים: שלושה מתכוני קציצות
אפשר להוסיף להן הכל, לטגן אותן או לבשל. עם ירקות, עם רוטב או ככה סתם בלי כלום, קציצות הן תמיד אושר גדול
החומרים:
ביצה
1 כף סולת
1 כפית מיונז קל
1 בצל קצוץ דק
1 כפית אבקת מרק
1 שן שום כתוש
1/2 כפית מלח ו כ 1/3 כפית פלפל
1/2 ק"ג עוף טחון
1/2 קופסה תירס לייט
2 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הביצה, הסולת, המיונז קל, הבצל, אבקת המרק, השום כתוש, המלח והפלפל.
2. מוסיפים 1/2 ק״ג עוף טחון ו-1/2 קופסה תירס לייט. מערבבים יחדיו היטב.
3. צרים קציצה ומעבירים למחבת חמה עם שמן הזית, מטגנים על כל צד כ-4-5 דקות.
4. מוציאים מהמחבת ומנחים על נייר סופג.
מתוך הבלוג נפגש במטבח בתפוז
החומרים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
3 שיני שום כתושות
יד שמן (מידה בנוסח הסבתא, הכוונה היא ממש לחופן ביד שלכם..)
יד קמח מצה / פירורי לחם
כפית מלח
ביצה
לרוטב:
1 בצל גדול
3 כוסות מים רותחים
כף שטוחה של כורכום
כף שטוחה של אבקת מרק עוף
2 כפיות סוכר
2 עלי דפנה
הירקות:
לקט קפוא של ירקות (אפונה, תירס, שעועית ירוקה)
או:
3 קישואים חתוכים לגלגלים
4 גבעולי סלרי חתוכים למקלונים
שקית שעועית ירוקה/צהובה או שקית אפונה קפואה או שקית לבבות ארטישוק
ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הקציצות ביחד. נותנים לתערובת 'לשבת' קצת לאיחוד הטעמים.
2. חותכים את הבצל לחצי ואז פורסים לחצאי עיגולים.
3. מטגנים בסיר רחב את הבצל עם מעט שמן עד הזהבה.
4. מורידים את הסיר מהאש ושופכים פנימה את 3 כוסות המים הרותחים והכורכום. מערבבים.
5. מחזירים את הסיר על האש ומוסיפים מרק עוף, סוכר ועלי דפנה. מערבבים היטב.
6. מוסיפים לסיר את הירקות ומערבבים. אם השתמשתם בלקט קפוא, אין צורך להפשיר קודם לכן.
מבשלים על אש גבוהה עד שהירקות והרוטב מגיעים לרתיחה, ואז מנמיכים מעט את האש.
7. שמים ליד הסיר את קערת תערובת הבשר, לוקחים חופן, מכדררים אותו ומכניסים לסיר.
לאחר הכנסת כל הקציצות מערבבים את הסיר בעדינות ע"י שקשוק שלו בעזרת הידיות.
אל תכניסו כף ותערבבו כי זה יחרב לכם את הקציצות, חייבים לחכות עד שהקציצה משנה צבע ומתקשה. עד אז מערבבים ע"י שקשוק הסיר. מגבירים מעט את האש ולאחר רתיחה נוספת, מנמיכים.
8. מבשלים כשעה עד שהרוטב מצטמצם מעט, הקציצות מוכנות והירקות רכים.
מתוך הבלוג עקרת בית נואשת בתפוז
החומרים:
קילו חזה עוף טחון
3 בצלים טחונים במעבד מזון
חצי צרור עירית טחון במעבד מזון עם הבצל + חצי צרור עירית קצוץ בינוני
6 שיני שום כתושים + 5 שיני שום פרוסים לפרוסות דקות
שתי פחיות קרם (לא נוזל/מי קוקוס) קוקוס, רצוי טבעי
מלח, פלפל לבן, כמון, שום גבישי, הל
ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון עירית ובצלים ומערבבים יחד עם הבשר הטחון, שום כתוש, מלח, פלפל לבן, כמון שום גבישי ומעט הל.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר עמוק, זורקים לתוכו את שיני השום הפרוסות והעירית הקצוצה ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שנהיה ריח "שומי" נפלא בבית.
3. שופכים את צנצנות קרם הקוקוס, מוסיפים את התבלינים שבקציצות גם לרוטב, מערבבים. צרים קציצות ומניחים בפנים.
4. מביאים לרתיחה (זהירות, עלול לגלוש, צריך להשגיח), מנמיכים את האש, מבשלים רבע שעה במכסה סגור ועוד רבע שעה במכסה פתוח, לצמצום הרוטב. מתקנים טעמים לפי הצורך.
5. לצד הקציצות הנפלאות הכנתי אורז לבן שתובל במעט מלח וכמון בלבד, בהגשה שמים מהרוטב בנדיבות מעל האורז ומניחים מעל הכל את הקציצות.
מתוך הבלוג פילמני, חריימה ומה שביניהם בתפוז