עוגת קרמשניט: קל להכין, קשה להפסיק לאכול
קלה ומטריפה: לכבוד חג השבועות הממשמש ובא, השגנו לכם מתכון מ"קפה בן עמי במושבה". שלא תגידו שלא אמרנו, סכנת התמכרות

עוגת קרמשניט. ''קל להכין קשה להפסיק לאכול''.
גדעון שרון
מצרכים להכנת קרם הפטיסייר:
• חצי ליטר חלב
• 5 כפות קורנפלור
• 4 חלמונים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• מקל וניל, חצוי לאורכו
אופן ההכנה:
ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (כשליש כוס).
מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל ומביאים לסף רתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים כשליש מהחלב החם לתערובת החלמונים ולאורך כל הזמן טורפים.
מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד. מדובר בעניין של דקה מקסימום.
מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד על-מנת שלא ייווצר קרום.
מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד.
מוסיפים קצפת לקרם הקר: במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר
ריבועי ה'מילפיי' - בצק עלים:
פורסים את בצק העלים וחותכים אותו לריבועים של 9X9 ס"מ, או 6X6 ס"מ.
מפזרים מעט סוכר חום על כל הריבועים, מכסים בנייר אפייה ומניחים תבנית מעל.
התבנית נועדה כדי שהריבועים לא ייתפחו באפייה אלא ישארו שטוחים. אופים אותם ככה במשך 15 דק' על חום של 160 מעלות. לאחר מכן, מורידים את התבנית ואת הנייר אפיה ואופים עוד 5 דקות כדי שיזהיבו.
אופן ההרכבה:
מניחים ריבוע מילפיי אחד, ומעליו בעזרת שקית זילוף מזליפים שכבה נדיבה של קרם פטיסייר, מעל זה מניחים עוד ריבוע מילפיי ואז שוב שכבה נדיבה של קרם פטיסייר. מעל מניחים עוד ריבוע ומפזרים אבקת סוכר.
ניתן להזמין בצק עלים מבן עמי בהזמנה מראש לפי קילו.
המתכון באדיבות "קפה בן עמי במושבה" - בית אוכל וקונדיטורית איכות, המחזיק מטבח מוקפד בייעוצו של השף שמיל הולנד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg