יש אור בקצה: אופים עוגת מנהרה
עוגת שיש מכינים מתערובת בת שני צבעים שמערבבים קלות בתבנית, ממש לפני האפייה. אבל אפשר גם לא לערבב, אלא לתת לצבעים להתמזג זה בזה בצורה יפה וטבעית
החומרים (3 תבניות אינגליש קייק או תבנית סיר פלא):
לתערובת השוקולד ולציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם סוכר (¾ כוס)
¼ כפית מלח
320 מ"ל מים רותחים (⅓ 1 כוסות)
לעוגה:
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר (1 כוס)
3 ביצים
240 מ"ל חלב (1 כוס)
200 גרם קמח תפוחי אדמה
240 גרם שקדים טחונים דק
5 גרם אבקת אפייה (½ 1 כפיות)
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
1. לתערובת השוקולד: בסיר על אש קטנה, מחממים תוך כדי ערבוב, שוקולד, סוכר ומלח עם מעט מהמים הרותחים. נזהרים מאוד שהשוקולד לא ייחרך. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את שארית המים הרותחים. כשהתערובת אחידה ורק מתחילה לבעבע, מסירים מהאש.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד חמאה, סוכר וביצים לתערובת בהירה ואוורירית.
3. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים 2/3 מבלילת העוגה לתבנית סיר פלא, או ל-3 תבניות אינגליש קייק.
5. מוסיפים לשארית הבלילה כ-2/3 מכמות תערובת השוקולד (את תערובת השוקולד שנותרת שומרים בצד, לציפוי אחרי האפייה) ומערבבים עד איחוד לבלילה כהה.
6. יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה שבתבניות. אם רוצים דוגמת שיש מודגשת, מערבבים קלות בתנועות מלמעלה למטה, בעזרת קיסם או סכין.
7. אופים כ-40 דקות לתבנית סיר פלא, או כ-30 דקות לאינגליש, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
8. מברישים את העוגה בשארית תערובת השוקולד.
באדיבות רשת הקונדיטוריות בן עמי