השף בלבן: מצוות החג, עוגות גבינה

אחרי פשטידות הגבינה, הסלטים עם הגבינות וקצת חלב כדי להוריד את האוכל, הגענו לקינוח. נחשו מה הכין השף לשבועות?

נשים
שף-קונדיטור אמיר בטיטו, מגזין 'נשים' | 13/5/2013 11:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת גבינה-שוקולד לבן בציפוי שוקולד מריר

החומרים לתחתית:
1 חבילה פתיבר (200 גרם)
1/2 כוס חמאה מומסת (120 גרם)

החומרים לעוגה:
450 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה (125 גרם)
750 גרם גבינה 9%
2/3 כוס סוכר
7 ביצים

החומרים לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את הפתי בר לאבקה.
2. מערבבים את פירורי הפתיבר עם החמאה המומסת ומערבבים היטב.
3. משטחים את התערובת בתבנית (קוטר 24), ודוחסים היטב בעזרת כוס. מכניסים למקפיא לחצי שעה.
4. ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים לקרם חלק ואחיד.
5. מערבבים את הגבינה, הסוכר והביצים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
6. מאחדים את תערובת הגבינה וקרם השוקולד הלבן ושופכים על תחתית הפתיבר.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש (150 מעלות) למשך חצי שעה.
8. מנמיכים את הטמפרטורה ל-115 מעלות ואופים חצי שעה נוספת.
9. מנמיכים ל-80 מעלות ואופים ארבעים דקות נוספות.
10. מצננים את העוגה במקרר למשך הלילה.
11. מנתקים את העוגה מהתבנית.
12. ממיסים במיקרוגל או בבן-מארי את השוקולד המריר ומיכל השמנת המתוקה לקרם חלק ואחיד.
13. מניחים את העוגה על רשת ושופכים מעליה את קרם השוקולד. נותנים לקרם לזלוג על העוגה מכל כיווניה. שומרים במקרר.

עוגת גבינה גן עדן

החומרים:
1 תחתית טורט קנויה לעוגה
750 גרם גבינה 9%
4 ביצים
1/3 2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
קורט מלח
900 גרם שמנת חמוצה
5 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מניחים את תחתית הטורט בתבנית.
2. מערבבים את הגבינה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, גרידת הלימון, המלח ו-500 גרם שמנת חמוצה לתערובת חלקה.
3. שופכים את הבלילה מעל הטורט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
4. בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בקערה את 400 גרם השמנת החמוצה שנשארה עם אבקת סוכר.
5. כשהעוגה מוכנה, מצננים אותה שלוש דקות ואז שופכים עליה את קרם השמנת החמוצה שהכנו ונותנים לעוגה להצטנן לילה במקרר.

עוגת גבינה קרה (ללא אפייה וללא ביצים)

החומרים לעוגה:
1 תחתית טורט קנויה לעוגה
750 גרם גבינה 9%
1 כוס אבקת סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
12 גרם ג'לטין (שקיק אחד)
1/4 כוס מים

חומרים לציפוי:
לגבינה פירורים: 1 חבילת פתי בר
לגבינה עם קרם תותים:
400 גרם תותים קפואים
1/3 כוס אבקת סוכר
4 כפות חלב
12 גרם ג'לטין (שקיק אחד)
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
1. מניחים את תחתית הטורט בתבנית 24.
2. שמים בקערה קטנה את הג'לטין והמים ומניחים בצד להתפחה.
3. מערבבים בקערה גבינה, כוס אבקת סוכר ושמנת חמוצה לקרם חלק.
4. מקציפים את השמנת המתוקה, חצי כוס אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף חזק ויציב.
5. בעזרת מרית מערבבים את הקצפת ואת קרם הגבינה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
6. ממיסים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10 שניות, מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב.
7. שופכים את הבלילה לתוך תבנית הטורט ומכניסים למקפיא למשך הלילה.

לציפוי פירורים:
מפזרים מעל פירורי פתי בר לאחר הלילה במקפיא.

לציפוי קרם תותים:
1. בקערה קטנה שמים את הג'לטין והמים ומניחים בצד להתפחה.
2. טוחנים במעבד מזון את התותים, אבקת הסוכר והחלב עד לקבלת קרם ורדרד וחלק.
3. ממיסים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10 שניות, מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב.
4. שופכים את הבלילה הוורדרדה על העוגה (לאחר שהייתה לילה במקפיא) ומחזירים את העוגה למקפיא לשעה נוספת. 

מעבירים את העוגה למקרר

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''גבינה''

פייסבוק