ממחר דיאטה: מתכונים מושחתים לחג
שבועות הוא לא חג של דיאטות. איך אפשר לעמוד בפני ריח של מאפי שמרים וגבינות? בני סיידא ודודו אוטמזגין נותנים לכם שני מתכונים שאי אפשר לסרב להם
מאת: בני סיידא
מרכיבים לבצק: (חומרים ל-32 יחידות רוגעלך)
½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')
½ שקית או 1/2 קוביה שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפייה (לא חובה)
2 כפות סוכר
⅔ כוס חלב קר (160 מ"ל)
2 ביצים (L)
100 גר' חמאה רכה
1 כפית מחוקה מלח
למלית:
250 גר' גבינת קשקבל ( או גבינה צהובה ) מגוררת דק
150 גר' גבינה מלוחה (פטה או אחר) מגוררת
1 ביצה (L)
4 כפות בצל ירוק (או עירית) קצוץ דק
לציפוי:
1 ביצה טרופה בכף שמן
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המערבל קמח, שמרית, משפר אפיה, סוכר וחלב ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ולשים 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד, מתפיחים 45 דקות. לשים את הבצק שוב, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
2 . מערבבים את כל מרכיבי המלית, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לצורת עיגול, בעזרת צלחת עגולה גדולה חותכים העיגול במדויק, כל עלה חותכים ל-8 משולשים.
3. שמים בבסיס כל משולש מעט מהמלית מגלגלים מהבסיס אל הקודקוד. עורכים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200°C), מורחים את הרוגעלך בביצה הטרופה, זורים מעל גבינת פרמזן ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
מאת: דודו אוטמזגין
החומרים לבצק ( תבנית אינגליש קייק 35 ס"מ ):
1 ביצה גודל M
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 2 כפות סוכר (35 גרם)
2 כוסות +1 כף קמח (300 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קוביה שמרית (25 גרם)
לקיפול:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
למילוי:
600 גרם גבינת ריקוטה
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים גודל M
קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון
1/3 כוס קמח (50 גרם)
1/2 2 כפות קורנפלור (25 גרם)
60 גרם צימוקים בהירים
למריחה: 1ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הביצה, החלב, החמאה, המלח והסוכר.
2. מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ- 9 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים בטמפ' החדר כשעה וחצי להתפחה.
4. "מורידים" את הבצק בעזרת לחיצות, מכסים ומעבירים למקרר ומשהים למשך הלילה.
הקיפול:
1. מערבלים את החמאה (200 גר') במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שהיא רכה ונוחה לעבודה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25*40 ס"מ.
3. מורחים את החמאה על שני שלישים מהבצק.
מקפלים את השליש ללא החמאה פנימה ומקפלים מעליו את השליש הנותר.
4. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות. מרדדים את הבצק לאורך, למלבן בגודל 20*30 ס"מ ומקפלים שוב לשלושה.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר במשך 4 שעות לפחות.
6. מרדדים שוב, מקפלים שוב לשלושה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים שעתיים במקרר.
המילוי:
1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, מוסיפים תוך כדי ערבול את הסוכר, הביצים וקליפת הלימון.
2. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבלים. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים שעתיים לפחות במקרר.
הרכבת העוגה :
1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. חותכים לאורכו של המלבן, משני הצדדים, 10 חתכים לפחות באורך 5 ס"מ לכיוון המרכז,(ראו תמונה).
2. מזלפים בעזרת שקית זילוף או מורחים את מילוי הגבינה במרכז המלבן. סוגרים את הבצק מעל המילוי תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משהים לתפיחה כ-40 דקות, מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים 40 דק' בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
4. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.