פיצה ביתית: שלושה מתכונים משודרגים

להכין פיצה בבית, כיף כמעט כמו לאכול אותה. במיוחד לחופש המתקרב, קבלו מתכון שהוא גם בילוי משפחתי

נשים
איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 11/7/2013 8:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פיצה
יש מאכלים, לא רבים, שיש עליהם קונצנזוס וכולם אוהבים לאכול אותם. מבוגרים, ילדים ואפילו מתבגרים, שכל רגע משנים את דעתם ולא ממש ניתן לחזות מה הם מוכנים לאכול 'היום'. שניצל למשל הוא אחד המאכלים הללו. אין מי שיסרב לשניצל טרי שהרגע יצא מהמחבת.

קריספי מבחוץ, טרי מבפנים. פיצה בריבוע
קריספי מבחוץ, טרי מבפנים. פיצה בריבוע צילום: דניאל לילה
גם פיצה עונה על ההגדרה הזו בדיוק. במקורה הייתה הפיצה מאכל עניים איטלקי שבסיסו לחם דק ושטוח. במאה ה-18 הייתה זו מריה קרולינה, מלכת נפולי, שהתאהבה בפיצה, התקינה תנור לבנים מיוחד במטבח הארמון (טוב, לא היא בעצמה אלא פועלים עשו זאת עבורה מן הסתם) ואפילו הכריחה את אורחיה אצילי הממלכה לאכול מהמאפה הזה. במאות ה-19 וה-20, היו אלו המהגרים האיטלקים שהגיעו לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, והביאו עמם את הפיצה שהתחבבה במהירות על יושבי אמריקה הצפונית וזכתה לפרשנויות מקומיות רבות (שיקאגו פיצה פאי, למשל).

בשנים האחרונות זוכה הפיצה לעדנה בדמות גרסאות משודרגות ובעיקר לשלל תוספות בשכבה העליונה, שלא היו מביישות תפריט גורמה. גבינות צרפתיות, אספרגוס, עגבניות מיובשות, רוטב בשמל, יו ניים איט! האמת, למה לא? קשה לעמוד בפני ריחו של לחם טרי שיצא מהתנור, ואם יש עליו גם כאלו תוספות, החגיגה רק גדלה.

לקראת ימי הסיוט הגדול, סליחה, החופש הגדול, החלטנו לשתף אתכם בסודות הכנת הפיצה. אחד הפטנטים החשובים כדי שהפיצה תצא כמו בפיצרייה היא אבן השמוט. חשוב להשתמש באבן כזו, שניתנת לרכישה כיום במחיר לא גבוה בכל חנות לחובבי בישול (לפעמים אפילו ברשתות עשה זאת בעצמך), ועל גביה לאפות את הפיצה. האבן מתחממת ומגיעה לטמפרטורה גבוהה מאוד והופכת את הבצק לקריספי מבחוץ וטרי מבפנים. אוח, כבר מריחים.

טיפ נוסף, פזרו על הפיצה גבינת מוצרלה איכותית והעשירו אותה במעט גבינת פרמזן או פקורינו. גבינה צהובה 'רגילה' תציף את הפיצה שלכם בשמן עודף, והטעם שלה, איך לומר, לא ייקח אתכם לאיטליה.
טיפ אחרון וחשוב מכולם: מומלץ לשתף גם את הילדים בתהליך ההכנה, וככה תרוויחו פעמיים, גם ארוחה שווה בבית וגם תעסוקה לנופשים הקטנים.
פיצה מרגריטה משודרגת

הפיצה הקלאסית נקראת על שם המלכה מרגריטה שמלכה על איטליה בסוף המאה ה-19. בגרסה האיטלקית המקורית שלפניכם ובניגוד לזו האמריקאית, בצק הפיצה הינו דק וקריספי, והיא מורכבת מעגבניות אדומות, גבינת מוצרלה לבנה ועלי בזיליקום ירוקים, שלשת צבעי הדגל האיטלקי. אנחנו בחרנו לשדרג קצת את הטופינג.

פיצה איטלקית מלכותית. מרגריטה משודרגת
פיצה איטלקית מלכותית. מרגריטה משודרגת צילום: דניאל לילה
החומרים לבצק (ל-4 פיצות בקוטר 22):
500 גרם קמח (עדיף להשתמש בקמח עשיר בגלוטן/ קמח לחם)
1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרים טריים
1/3 1 כוסות מים חמימים
1 כפית גדושה סוכר
1 כף שמן זית
1 כפית גדושה מלח

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות מדוללות במים רותחים (כ-1/3 כוס)
1 כף שמן זית
1 כפית שום כתוש
אורגנו
קורט סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס

לשכבה העליונה:
100 גרם מוצרלה (צהובה) מגוררת
100 גרם כדורי בייבי מוצרלה (או 2 כדורים גדולים קרועים לפיסות גסות)
עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
פרוסות קישוא דקות שנפרסו בעזרת קולפן
1 בצל סגול קטן פרוס
עגבניות מיובשות בשמן זית (לא חובה)
עלי אורגנו טריים

אופן ההכנה:
1. מניחים בתחתית התנור אבן שמוט (אם אין לכם אבן השתמשו בתבנית הפוכה) ומחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות). חשוב מאוד שכשנכניס את הפיצה לתנור - האבן או התבנית תהיה לוהטת (לפחות חצי שעה מראש).
2. מערבבים בקערה את המים עם השמרים והסוכר ומניחים בצד לחמש דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
3. מכניסים את הקמח לקערה גדולה (אפשר להשתמש גם בקערת מיקסר). יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים. לשים את החומרים עד שהם מתגבשים לבצק ומוסיפים את השמן והמלח. ממשיכים ללוש כעשר דקות, עד שהבצק רך ונוח לעבודה.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או מגבת לחה למשך חצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים מעט את הבצק שוב, מחלקים לארבעה חלקים ומגלגלים לכדורים. מניחים על משטח מקומח ומכסים לחצי שעה נוספת.
5. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר הרצוי ומניחים על נייר אפיה מקומח מעט.
6. מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות ומורחים על הבצק שכבה דקה. מפזרים את המוצרלה ומוסיפים את שאר הירקות, בייבי מוצרלה ומעטרים בעלי אורגנו טריים. אופים כעשר דקות.

פיצה עם בשר טחון, חצילים ופלפלים

מי אמר שפיצה חייבת להיות עם גבינה? הנה פיצה בשרית שעם סלט ירוק ליד, מהווה ארוחה שלמה וטעימה.

החומרים:
לבצק – ראו מתכון קודם

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות מדוללות במים רותחים (כ-1/3 כוס)
1 כף שמן זית
1 כפית שום כתוש
אורגנו
קורט סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס

לשכבה העליונה:
250 גרם בשר טחון (בקר, טלה או הודו)
1 בצל בינוני
3 שיני שום
1 עגבנייה בינונית בשלה וקלופה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל
1 חציל קטן צר ומאורך, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 פלפל אדום בינוני פרוס לרצועות
1 פלפל חריף קטן, פרוס דק
שמן זית

אופן ההכנה:
1. בצק ורוטב עגבניות – ראו במתכון הראשון.
2. מטגנים את החציל בשמן זית עד להשחמה. מוציאים ומספיגים שמן עודף.
3. באותה מחבת מאדים את הפלפלים ומניחים בצד.
4. קוצצים את הבצל לקוביות, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ואת הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים את קוביות העגבנייה, מתבלים ומבשלים עוד כחמש דקות.
6. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפיה, מורחים מרוטב העגבניות, מפזרים את הבשר הטחון ומעליו את הירקות. אופים על אבן שמוט בתנור שחומם מראש (לפחות חצי שעה) לחום גבוה (250 מעלות) כ-עשר דקות.

פיצה בריבוע

יצאנו את גבולות איטליה. זהו מתכון לפיצה בריאה וקלה להכנה, ללא שמרים. מתאימה במיוחד לילדים שלא רוצים לאכול גבינות ומוצרי חלב, אבל לא רק להם.

החומרים:

לבצק:
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
1 ביצה
1 גביע אשל, לבן או שמנת חמוצה
1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5%
קורט מלח

לרוטב העגבניות:
1 קופסה רסק עגבניות
1/4 כוס מים רותחים
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור
אבקת שום
אורגנו יבש

200 גרם מוצרלה מגוררת
תוספות לבחירתכם: פרוסות בצל, זיתים, תירס, עגבניות חתוכות, פטריות

אופן ההכנה:
1.  מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה. מתקבל בצק רך ודביק.
2.   משטחים על גבי תבנית משומנת או בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ- 180 מעלות) במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.
3.  מדללים את רסק העגבניות במים רותחים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק ומעליו מפזרים את המוצרלה ואת התוספות.
4.  מחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות או עד שהגבינה מותכת והבצק אפוי לגמרי.

***
הכתבה המלאה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מאפים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק