בית קפה שמפחד לספר שהוא מסעדת שף חלבית מעולה

בלב פארק ומרחבי דשא בעיר מתברגנת, שוכן בית קפה שהוא בעצם מסעדת שף חלבית מהליגות הגבוהות. מזל שהמבקר גילה אותו

מוצש
אריאל פלקסין | 4/7/2014 9:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אוכל,
הנסיעה בינות לשכונות מתוכננות ומגדלי דירות נובורישיים עם הרבה דשא והרבה זוגות מעמד ביניים פלוס, הכתה בנו: מתברר שהעיר מודיעין שכפלה את עצמה. יותר נכון שיבטה את עצמה. במקרה קוראים לה פה אשדוד ויש לה קו חוף נאה, אבל כמה עשרות מטרים מזרחה משם? קופצים קדימה לאשדוד העתידית והממוסדת. אשדוד ההיא, במלעיל, היא משהו שצריך לנסוע עוד בשבילו.

לא פלא, אם כן, שדווקא מסעדה ים תיכונית מובהקת העדיפה לאמץ לעצמה שם שבלוני, קריר ותל אביבי ואז לגרום לאנשים לגלות בדרך הקשה שמדובר במקום עם תפריט משובח ושף מדופלם שעומד מאחוריו.
 
צילום: יח''צ
צילום: יח''צ

לוקיישן מנצח

ג'י קפה היא סנונית ראשונה, המטבח החלבי הראשון שפתח שף גיא פרץ, שאוהב את המטבחים שלו כשהם בעיקר בשריים, ותמיד במקום שממנו רואים את הים. הציפיות היו גבוהות. ככה זה כשכמה שבועות לפני כן ביקרנו ב"אנדיב" הבשרית והאשדודית גם היא, שגרפה שבחים וגם קבעה רף לא פשוט בכל הנוגע למנות סמי–מושלמות. קצת תמוה, אם כן, שאין כאן הצהרה ישירה וגאה בדמות מסעדה חלבית, אלא מעין התחבאות שכזו. אני ראיתי בכך הנמכת ציפיות מצד פרץ עצמו, וזה הרגיש מוזר.

המיקום, בלב פארק אשדוד ובסמוך לבריכת מים, הוא לוקיישן מנצח גם אם מדובר היה בגזלן שמוכר קסטות וצועק כל שלוש דקות שהוא הולך. התלבטנו בתחילה אם להתמקם בחלק החיצוני והקרוב יותר לבריכה, אלא שהתקהלות גדלה והולכת של משפחות בסמוך אליה הרחיקה אותנו פנימה. כמה דקות לאחר מכן הבנו למה: מדובר בבריכה המציגה מדי ערב מופע משוכלל של זרנוקי מים בליווי אורות ומוזיקה. מופע מקסים. באמת. גם בשמונה וחצי. גם בתשע וחצי. ברבע לעשר כבר חיפשנו אטמים או נשק. מה שיבוא קודם.

סיגרים? בסלט?

התפריט כמובן כלל בראש ובראשונה רשימת מנות משעממות שמחייבות כל בית קפה ישראלי באשר הוא (כולל סט ארוחות בוקר ישראליות, יווניות וכו'), אך לא לשם כך התכנסנו. בהמשך כבר התגלה תפריט גורמה, שנחמד היה לגלות בו סימנים למנות ולכיוונים שראינו באנדיב הבשרית.

כך למשל, מנת ארטישוקים צרובים דמתה בצורתה לזו הבשרית עם גיור בדמות פרמזן, ובניגוד לקודמתה הייתה הרבה פחות מלוחה והרבה יותר מוצלחת. המלצרית שיווקה לנו באגרסיביות מנת לחם פינוקים עם מילוי מוצרלה, שהתבררה בעיקר כמנה יפה וקצת גימיקית, אבל לא הרבה יותר מזה.

את הסטירה המצלצלת, מהסוג הטוב, שמקבלים ומתעוררים לעולם טעים יותר, קיבלנו עם היקיטורי סלמון, שיפודי דג בציפוי פריך, סויה, דבר וג'ינג'ר: שלושה שיפודים עם קוביות סלמון שהתחרו בקלות על תואר אחת מהמנות הראשונות הטובות שטעמנו. הציפוי הפריך התברר כצריבה מדויקת וקריספית של הדג עצמו, שנשאר עשוי ומושלם מבפנים — עניין מאוד–מאוד לא פשוט להכנה.
 

צילום: יח''צ
צילום: יח''צ

בשלב מסוים, כשהגיעו המנות העיקריות, עלינו על השיטה. פרץ הגיש לנו מנות לכאורה שבלוניות, שלא לומר צפויות, שכל אחת מהן נושאת ערך מוסף קטן–גדול כלשהו שהופך אותן למשהו מענג ומיוחד שלא פגשנו בהרבה מסעדות. כך למשל הרביולי בטטה ברוטב אלפרדו וערמונים, מנה שהפכה כבר כמעט–ישראלית, קיבלה טוויסט מפתיע דווקא בעיצוב הנהדר: לקישוט שולבו במנה מקלוני טורטייה שנאפו במקום ואז טוגנו בצ'יפסר לצד שברי בוטנים. הקישוט השלים נהדר את המנה.

אותו אלמנט הופיע גם בסלט הלבנוני שהיה מיוחד ומלא בפני עצמו, אבל קיבל את השדרוג עם סיגרים פריכים במילוי לבנה וקלמטה. סיגרים? בסלט?! כן–כן, איך לא חשבנו על זה קודם. החצילים המגולגלים ברוטב רוזה היו טובים בפני עצמם, אם כי אפשר היה בהחלט להפחית קצת בכמות הרוטב.

על תחפושות משלמים

את הסטמפה הסופית, זו שמאשרת שמדובר במסעדת שף מדופלמת, קיבלנו במנת הקריספי ברבוניות בטיגון עמוק ותפוחי אדמה. בתיאוריה אפשר היה להגיש אותה בתצוגת צלחוּת מושקעת ואליטיסטית עם נגיעות רוטב מיותרות, אבל דווקא ההגשה הייתה מינימליסטית, פיש אנד צ'יפס סטייל אנגליה: כלי ייעודי בצורת קונוס, נייר במקום עיתון מגולגל ובו ברבוניות מושלמות ופוטטוס, ובצדדים אריסה או לימון כבוש. מנת שף שהתחפשה לעממית. המחיר שלה, אגב, קצת דפק את התחפושת והזכיר לנו שאחרי הכל, עדיין מדובר במסעדת שף, ועל תחפושות משלמים, גם אם הפעם בצורה מופקעת (92 שקלים? מוגזם לכל הדעות).

אם באנדיב מצאנו קינוח מנצח (חלווה עם גלידה וקדאיף), ועוד במסעדה בשרית, בג'י קפה כדאי לבקש צלחת ופל בלגי ענקית עם כדורי גלידת וניל, קוקוס ועוגיות אוראו (לזוג, לזוג). הוופל זיכה את המקום בפרסים בתחרות ופלים ארצית (מתברר שיש דבר כזה), ואם תסתכלו טוב, תגלו שגם פה יש נגיעת שף: כדורי הגלידה צופו בשברי פקאנים סיניים, והאוריאו טוגנו בשמן וטמפורה.

ברקע שוב החל מופע אור קולי מלווה בגייזרים מלאכותיים, אבל על בטן מלאה, אוויר ים רחוק וקצת קורונה עם לימון ושאריות סלט לבנוני, החיים באשדוד נראו יפים מתמיד. אשדוד? התכוונתי לאשדוד. במלעיל.

בא בחשבון | ג'י קפה

סלט לבנוני 65 ₪
לחם פינוקים 28 ₪
ארטישוקים צרובים 28 ₪
יקיטורי סלמון 44 ₪
חצילים מגולגלים 52 ₪
קריספי ברבוניות 92 ₪
רביולי בטטה ערמונים 65 ₪
ופל בלגי פינוקים 55 ₪
סה"כ 429 ₪

המתכון של שף גיא פרץ ממסעדת ג'י קפה

גלילת חציל במילוי גבינת צאן ורוטב שמנת פסטו
מרכיבים (ל–5 מנות):

2 יח' חציל מוצק בגודל בינוני
2 יח' גבינת עיזים "פרומעז"
2 מכלים של שמנת מתוקה
100 גרם ממרח פסטו
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי חצי ס"מ וקולים במחבת מחורצת עם מעט שמן זית עד לריכוך והזהבה. מניחים את פרוסות החציל לאורכם ומניחים בקצה החציל כפית גבינת עיזים. מגלגלים את החציל ומניחים בתבנית, בינתיים מחממים את השמנת וממרח הפסטו בסיר קטן על להבה נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך. יוצקים את הרוטב מעל החצילים, מסדרים על צלחות הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.


ג'י קפה. שעות פתיחה: א'-ה': 8:00 - 23:30 ו': 8:00 עד כניסת שבת | מוצ"ש: מצאת השבת-24:00. טלפון: 08-6484164

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק