סיבים או חלבון? תלוי את מי שואלים

טבעונים, צמחונים ואוכלי בשר, יכולים להניח בשלווה את החלבון בצד ולהפסיק לערב אותו בדיון לא לו. בחברות שפע, אנו אוכלים הרבה יותר חלבון מהכמות הדרושה אבל מזניחים את צריכת הסיבים התזונתיים

נעם אוחנה | 9/6/2014 12:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"מאיפה יש לך חלבון? איך אפשר להשיג חלבון בתזונה מן הצומח?" כל טבעוני מתחיל שומע את השאלה הזו פעמים רבות ביום. אכן, בשמיעה ראשונה זו נשמעת כשאלה טובה.
אנחנו יודעים שחלבון הוא אחד מאבות המזון ושיש לו חשיבות רבה בגדילה ואף בשמירה על מצב תזונתי תקין. עוד אנחנו יודעים כי חלבון נמצא בכמויות גדולות במוצרים מן החי ובייחוד בבשר בעלי חיים ובביצים. אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אדם המפסיק לאכול בשר, דגים, ביצים וחלב, מה שאומר שכמויות גדולות של חלבון ייעדרו מעתה והלאה מן התזונה שלו, מביאים אותנו לתוצאה הסופית: מחוסר בחלבון.

עוד ב nrg סגנון:
- הכלאה בין אריה וטיגריס: הדור הבא
- מה רוצות נשים מוסלמיות בחדר המיטות?
-10 סיבות לאכול דובדבנים (חוץ מטעמם המדהים)
 
שאטרסטוק
''גם לטבעונים לא חסר חלבון''. שאטרסטוק
  
זה הזמן והמקום להכניס משתנה נוסף למשוואה ולהכריז הכרזה חגיגית: כולנו, טבעונים, צמחונים ואוכלי כל, יכולים להניח בשלווה את החלבון בצד ולהפסיק לערב אותו בדיון לא לו. הסיבה היא פשוטה. בחברות שפע, אנשים שאינם סובלים ממחלות הפוגעות בתיאבון שלהם, אוכלים הרבה יותר חלבון מהכמות הדרושה.

הסיבה היא, בין השאר, שאנחנו פשוט לא צריכים כל כך הרבה חלבון. מחקר שנערך בשנה שעברה אשר השווה צריכת מזון של אוכלי בשר, צמחונים לסירוגין (חצימחונים), כאלו הנמנעים מבשר ועוף בלבד אך אוכלים דגים, צמחונים וטבעונים, מצא כי אין הבדל בכמויות החלבון שהם צורכים.

אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לשים לב למה שאנחנו אוכלים. בניגוד לחלבון, ישנו רכיב אחד בולט שרבים מהאנשים בחברת השפע לא זוכים לצרוך מספיק ממנו. סיבים תזונתיים.

דו"ח משרד החקלאות האמריקאי בדק את צריכתם של מזונות בחברה האמריקאית ברמת האוכלוסייה. השאלה הייתה,מהו האחוז באוכלוסייה שצורך את הכמות המומלצת או מעליה, לגבי רכיבי מזון שונים כמו חלבון,
שומן, פחמימות, ויטמינים ומינרלים וכן סיבים תזונתיים. התשובה לגבי הסיבים , כמעט בכל הגילאים הייתה: פחות מ-3%!

אז מה עושים? רצים וקונים סיבים בחנות הטבע הקרובה? אין צורך. סיבים תזונתיים נמצאים בשפע במוצרים מלאים מן הצומח. ירקות, פירות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים, כולם מקורות מעולים לסיבים תזונתיים. במזון מן החי אין כלל סיבים תזונתיים. יש מעט אם בכלל סיבים תזונתיים במזון מתועש ומעובד.

בתזונה אין וואקום. הכנסת  מוצרים דלים בסיבים לתפריט היומי, פירושה בדרך כלל הוצאת מוצרים עתירי סיבים.

סיבים תזונתיים מגנים עלינו מפני סוגים שונים של סרטן, סכרת, מחלות לב, השמנה ועוד. אז בפעם הבאה שאתם תוהים לגבי עצמכם או לגבי חבר כזה או אחר אם צריכת החלבון שלו מספיקה, עדיף שפשוט תושיטו יד לגזר או לתפוח ותעלו את צריכת הסיבים התזונתיים שלכם.

נעם אוחנה הוא בוגר תואר ראשון בתזונה ותואר שני בגנטיקה מולקולרית.
שאטרסטוק
''עזבו אתכם מחלבונים, תכניסו לתפריט מזונות עתירים בסיבים תזונתיים''. שאטרסטוק
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק