לבשל עם העיניים: סופלה שוקולד מריר רצחני

כשתשלטו על המתכון הזה, אתם פשוט לא תפסיקו להכין אותו: יציב מבחוץ ורך מבפנים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים את הגברים שלנו

nrg סגנון | 3/9/2014 10:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אוכל, סופלה,
מריר ומתוק: מתכוני סופלה ניתן למצוא ברשת למכביר, השאלה איך מגיעים לסופלה שוקולד מריר  מנצח - מושלם ורך מפנים? הקונדיטורים מאתר "chefsteps" מגלים לנו ש" כשפתחנו את המתכון, הוספנו כמה שיותר שוקולד כפי שנוטים לחשוב שנכון לעשות, עד שהגענו לנוסחה המושלמת". הטוויסט בעלילה של מתכון הסופלה המדהים הזה, מגיע בדמות בישול בחלב חם שמניב סופלה יציב ואוורירי ורך להפליא.  

עוד כותרות ב-nrg סגנון:
- הילדים עיצבו: שמלת החתונה של אנג'לינה ג'ולי
- בין כרמים ושדות: טיול למצפה טל ויער חולדה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

החלק הכי טוב פה, הוא שהמתכון הזה לא דורש כלים או כישורים מיוחדים. מגישים עם שכבה דקה של אבקת סוכר וקרם אנגלז כמילוי בארוחת ערב סקסית, או אם החלטתם להשקיע בסתם יום של חול. ברגע שאתם משתלטים על הכנת הסופלה הזה, אתם פשוט לא תפסיקו להכין אותו.
  



























צילום: chefsteps

חומרים:

- 188 גרם חלב

- 34 גרם קמח תופח

- 34 גרם חמאה

- 98 גרם סוכר מגורען

- 68 גרם חלמון ביצה (כ-3)

- 112 גרם חלבון ביצה (כ-5)

- 135 גרם שוקולד מריר 70%

- 7 גרם מלח

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-191 מעלות

2. לשמן עם חמאה טוב טוב את הספל. לשפוך קצת סוכר בספל ולסובב על הספל שייתפס על הדפנות. לשפוך לספל הבא ולחזור על הפעולה. את שאריות הסוכר לשפוך.

3. מחברים ביד בלישה קלה, שלא שאר קמח יבש: 34 גרם קמח + 34 גרם חמאה + 7 גרם מלח (אפשר להוריד ל-3 גרם)

4. בסיר קטן להרתיח באש בינונית:  188 גרם חלב + 75 גרם סוכר

5. להוסיף את העיסה של הקמח לחלב הרותח. לערבב עד שמתחבר. לבש על אש נמוכה 4 דקות. עד שהעיסה מתעבה ומקבלת מרקם "מסטיקי".

6. להוסיף לעיסה 135 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו. לערבב עד מנהיה מקשה אחת.

7. להוסיף 68 גרם צהוב של ביצה ( בערך 3 ביצים). ולערבב עד שמתאחד

8. בשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד שצריך לחמם. צריך להגיש מיד אחרי חימום בתנור

9. לערבב את הלבן של הביצים שנשאר. עד שמקבלים קצף יציב לבן. להוסיף 23 גרם סוכר. ולערבב יחד בעדינות.

10. בעדינות לקפל את העיסה השוקולדית עם קצף הביצים

11. למלא את הספלים עד הקצה במדויק (למחות מהקצה את השאריות בעזרת סכין, שיהיה ממש ישר עם שפת הספל). לנקות בעזרת מגבת את הספל שיהיה נקי מכל הכיוונים.

12. לשים את הספלים על נייר אפייה ולאפות 17 דקות. כך ישאר אמצע  נוזלי

13. קישוט: לפזר אבקת סוכר למעלה

14. אפשר לפתוח קצת את הסופלה מלמעלה ולמלא בקרם

קרם מיוחד:

1. שני מקלות וניל – להוציא את החלק הפנימי בעזרת סכין ולקצוץ

2. בסיר קטן לחבר: מקלות וניל קצוצים + 250 גרם שמנת מתוקה 35% +  120 גרם חלב + 50 גרם סוכר + 113 גרם צהוב של ביצה + 4 גרם מלח

3. בסיר לחמם את הנוזל שנוצר בחום של 82 מעלות. אם אין מדחום פשוט לערבב עד שהנוזל נהיה סמיך.

4. לקרר לטמפ' החדר

למתכונים נוספים - "chefsteps"

.
סופלה שוקולד מותך. .
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק