בריא

נס חנוכה: מתכונים לסופגניות ולביבות בלי גלוטן

השפית עינת מזור מעדיפה שתאכלו מזון בריא, אבל פעם בשנה אפילו היא מוכנה לפרגן לכם מתכוני נוטפי שמן. בלי גלוטן כמובן

עינת מזור | 18/12/2014 10:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פעם בשנה אני חורגת ממנהגי וכותבת מתכונים התואמים לחג הנפלא והמשפחתי הזה.אני ממליצה להדפיס ולשמור עם הרבה שימחה בלב. חג אורים שמח.
סופגניות מהירות (כ 15 סופגניות)

 

עינת מזור
סופגניות מהירות עינת מזור עינת מזור

חומרים:
¼ 1 כוסות קמח כרגיל, ללא גלוטן
2 כפיות אבקת אפיה
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ כוס ריבה 
אבקת אפייה, לפיזור
שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה בינונית אשל, ביצה,סוכר, תמצית וניל ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.נותנים לתערובת לעמוד כ 15 דקות לפני השלב הבא.
2. בינתיים, מחממים שמן עמוק (כ 7 ס"מ) בסיר בינוני עם דפנות גבוהות. כשהשמן חם (בודקים ע"י כך שמכניסים כדור בצק קטן ואם מסביבו הבועות מבעבעות בעדינות) , ניתן להתחיל בטיגון.
3. בעזרת 2 כפות משומנות מעבירים את הבצק לשמן, מטגנים משני הצדדים ומדי פעם מורידים את הלהבה כך שהן לא תשרפנה.מעבירים לצלחת הגשה מרופדת בנייר מגבת, להספגת השמן.ניתן להזליף מעט ריבה מחוממת ,נוזלית או ממרח אחר ולבזוק מעט אבקת סוכר.

צ'ורוס ללא גלוטן עם שוקולד גנאש

 

שאטרסטוק
אף אחד לא ידע שאין בצ'ורוס גלוטן שאטרסטוק

לצורוס (20 יחידות):
1 כוס מים
110 גר חמאה
2-3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
1 כוס קמח כרגיל, ללא גלוטן
2 ביצים לפי סמיכות הבצק
שמן לטיגון
אבקת סוכר

לגנאש:
200 גר שוקולד
3 כפות שמן צימחי

אופן ההכנה:
1.בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
מסירים מהאש ומעבירים את
הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
2.מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים – וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
3.על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר.או עם מספריים. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
4.מגלגלים בסוכר או ממיסים שוקולד ומערבבים במעט שמן צימחי ליצירת גנאש ומגישים מיד.

לביבות בטטה

חומרים:
5 בטטות חתוכות לקוביות ומבושלות במים
4-2 כפות רוטב סויה
2 כפיות מלח
½ כוס קמח ללא גלוטן
בצל קצוץ ומטוגן
בצל ירוק , מטוגן קלות
¼ כוס שמיר קצוץ
2 כפות שומשום , קלוי
שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות בהרבה מים עד לריכוך מלא, מסננים מים ומועכים.
2. מוסיפים לקערה את הקמח עם הבטטה המעוכה, בצל ובצל ירוק מטוגן ממליחים ומפלפלים.
3. מוסיפים שומשום ושמיר צרים לביבות ומטגנים בשמן.
4. כשהן מוכנות, מפזרים מעט מאוד שמן שומשום על הלביבות ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק