מארחים? המתכונים האלה יעשו לכם את המסיבה

פונץ' חם כשכולם מגיעים, מטבעות שוקולד להולכים ובאמצע מיני סביח. כך תארגנו מפגש משפחתי מפתיע וטעים שכולם יצאו ממנו מרוצים

אפרת ליכטנשטט | 19/12/2014 9:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל שנה, בערך יומיים אחרי סוכות, אמא שלי שולחת מייל בתפוצה משפחתית עם התאריכים להדלקת נרות חנוכה. כולם ממהרים לסמן את התאריך ביומן, כי ההתייצבות חובה. למסיבות של אמא שלי צריך להגיע מוכנים מראש, ואסור לאכול שלושה ימים קודם, לפחות. ככה זה אצלנו, לא מגזימים עם אוכל.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
צילום: ראובן קסטרו
לא עושה לכם תיאבון? חנוכיה צילום: ראובן קסטרו
 
אני נמצאת בגיל ביניים: אני כבר לא מקבלת דמי חנוכה, אבל עדיין קצת צעירה מכדי לתת. המבוגרים במשפחה, לעומת זאת, צריכים ללכת לבנק, למשוך את המשכורת החודשית ולפרוט אותה לשטרות ולמטבעות. למסיבת החנוכה המשפחתית מגיעים כל בני הדודים וילדיהם, וכשאני אומרת "כול",
אני מתכוונת לכולם: כמה בדיוק? בלי עין הרע. משנה לשנה כמות האחיינים גדלה, ואנחנו צוחקים שבקרוב נצטרך להכין מדבקות עם שמות. 

בשנה שעברה אחותי וגיסי המוכשרים החליטו לעזור לאמא שלי ולקחו על עצמם חלק מההכנות לאוכל. למה רק חלק? כי אמא שלי לא באמת יכולה לוותר על טיגון לביבות (השנה היא אופה אותן, כמובן. גם היא קוראת "דיוקן"), אבל גולת הכותרת של הארוחה הייתה של יעל ושי. אתם ממש רוצים גיס כמו שי במשפחה - הוא מבשל מדהים, הוא יצירתי ומשקיע גם בפרטים הקטנים. בארוחות שלו יש תמיד מוטיב מרכזי, ואף פעם לא סתם אוסף של מנות. הפעם אני חולקת איתכם שני מתכונים מתוך שלל הרעיונות שהיו במסיבה המשפחתית, תחת הקונספט "מיני פאסט־פוד". כיף להפתיע את האורחים עם מנות לא שגרתיות וטעימות, שאנחנו רגילים למצוא בדרך כלל רק בדוכני המזון המהיר.
פונץ' - יין חם

מתאים ל־10 אנשים (שאינם נוהגים!)
אף מסיבה משפחתית לא שלמה בלי פונץ' חם וריחני, במיוחד בחורף ובמיוחד כשהאורחים מגיעים קצת עצבניים אחרי שנסעו שעתיים בפקקים בדרך לירושלים.  אחרי כוס של פונץ' חם כולם מחייכים, האוכל יותר טעים והרעש של הילדים הופך לעמום ומרוחק. זה מתכון ישן נושן של אמא שלי, שהיא מכינה בחורף לכל מפגש רב משתתפים. פשוט מכניסים את המרכיבים לסיר גדול, ומבשלים עד שהבית מתמלא בריחות של יין תבלינים.  
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
אם שותים לא נוהגיפ. פונץ' חם צילום: אפרת ליכטנשטט

חומרים:
1 בקבוק יין (750 מ"ל)
1 כוס מיץ תפוזים (3 תפוזים קטנים)
1/2 כוס סוכר
7 מסמרי ציפורן
3 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס (לא חובה)
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
5 משמשים/אננסים מיובשים, קצוצים דק

הכנה:
1. שמים את כל החומרים מלבד התפוחים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עשר דקות, להתמזגות הטעמים. 
3. מוסיפים את קוביות התפוחים  לקראת סוף הבישול.

טיפ: כוסות חגיגיות מזוגגות בסוכר
ממלאים צלוחית קטנה בשכבה דקה של סוכר, חותכים פלח קטן של לימון ו"מנגבים" איתו את שפת הכוס כדי שתהיה דביקה. טובלים את הכוס ההפוכה בתוך הסוכר, ומוזגים אליה את היין בזהירות.

מיני סביח

בוודאי הבחנתם שאנחנו בעיצומו של טרנד "דברים בפיתה". כששמים מרכיבים טעימים בתוך פיתה טרייה, ההצלחה מובטחת. אם במקרה ישנתם בעשור האחרון, נספר לכם שסביח מורכב מחצילים, במקרה הזה אפויים בתנור (אתם מוזמנים לטגן אותם, זה טעים יותר ואפילו תואם את רוח החג), פרוסות ביצה קשה, פרוסות תפוחי אדמה, סלט ירקות וטחינה בשפע. זו מנה שדורשת הכנה מראש, אבל כל המרכיבים כאן פשוטים מאוד לבישול ומלאכת ההרכבה כיפית ומהירה.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
סבבה בפיתה. מיני סביח צילום: אפרת ליכטנשטט
 
חומרים (ל־20 אורחים):
20 מיני־פיתות
2 חצילים ארוכים ורזים
2 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים קשות פרוסות לרוחב 

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מים
1 כף מיץ לימון
פטרוזיליה ושום 

לסלט ירקות: 
1 מלפפון גדול
2 עגבניות
1/2 בצל (לא חובה)
מלח ופלפל 

למעטפות:
נייר אריזה חום (או מעטפות חומות)
נייר דבק צבעוני

הכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2. פורסים את החצילים לפרוסות דקות ומניחים על התבנית בצפיפות.
3. מזלפים שתי כפות שמן ומורחים אותן במברשת על החצילים.
4. אופים כ־15־20 דקות עד שהחצילים רכים ושחומים. 

הכנת תפוחי האדמה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים, אבל לא יותר מדי.
2. מקררים ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ. 

הכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם 1/3 כוס מים וכף מיץ לימון. אפשר גם לתבל בפטרוזיליה קצוצה ושן שום כתושה.

הכנת סלט הירקות: קוצצים את המלפפון, העגבניות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.  הרכבה: מניחים בכל פיתה כף גדושה של טחינה, פרוסת חציל, פרוסת תפוח אדמה, פרוסת ביצה וקצת סלט. מסיימים בעוד כפית גדושה של טחינה.  

הכנת המעטפות:
חותכים נייר אריזה חום (אני השתמשתי במעטפות נייר חומות) לריבועים בגודל 14/12 ס"מ, מקפלים לחצי ומדביקים בצדדים בעזרת דבק סלוטייפ או וושי־טייפ (נייר דבק צבעוני ואופנתי). מודדים את המעטפה על פיתה אחת ומשנים את הגודל לפי הצורך.

המבורגר פטריות פורטובלו

שי, גיסי הצמחוני, הכיר למשפחתנו גרסאות רבות למאכלים בשריים. ההמבורגר הצמחוני שלו מתאים במיוחד למסיבת חנוכה, שהתפריט שלה בדרך כלל חלבי. ואם על הדרך אפשרנו לעוד פרה לרעות באחו, הרווח הוא כפול. המנה הזו טעימה כל כך, שלא תתגעגעו להמבורגר המקורי. הבטחה שלי.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
בזכותם עוד פרה גועה באחו. המבורגר פטריות פורטבלו צילום: אפרת ליכטנשטט

חומרים: (ל־15 מנות)
15 מיני לחמניות המבורגר
15 פטריות פורטובלו גדולות
1 פלפל אדום פרוס לפרוסות דקיקות
15 עלי חסה שטופים, חתוכים לגודל מתאים ללחמניה

לראגו זוקיני (קישואים ירוקים):
3 כפות שמן זית
3 זוקיני בינוניים חתוכים לקוביות קטנטנות (כדאי להשתמש בקישואים ירוקים)
1 בצל קצוץ דק דק
15 רגלי פטריות (מהפטריות למעלה), קצוצות דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כפות רכז רימונים
3 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 פלפל שחור

לרוטב איולי:
1/3 כוס מיונז
1/2 כפית שמן שומשום

הכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות. 
2. מקצצים לפטרייה את הרגל, ואם הכיפה עבה מאוד חותכים אותה לעובי של 2 ס"מ. את הרגל ומה שנשאר קוצצים דק ושומרים בצד, לראגו. 
3. מניחים את כיפות הפטרייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.  
4. צולים בתנור כ־30 דקות עד שהפטריות מתכווצות ומתרככות.

עוברים להכנת הראגו:
1. במחבת גדולה (או בסיר) מחממים שמן זית.  
2. מוסיפים את הזוקיני והבצל ומערבבים כשלוש דקות.  
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים על אש גבוהה כשתי דקות.  
4. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות, עד שהירקות מתרככים. בודקים מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים כדי שהירקות לא יישרפו.  
5. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

הרכבה:
1. מערבבים את החומרים לרוטב האיולי.
2. חותכים את הלחמניות לשניים ומורחים איולי על שני החצאים. 
3. מניחים עלה של חסה ועליו שכבה נדיבה של ראגו קישואים.
4. מניחים את הפטרייה, חתיכות של פלפל אדום ועוד עלה של חסה. 
5. סוגרים ואוכלים מיד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בשר''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק