המטבח

עוגה עוגה: מתכונים לשלוש עוגות יום הולדת

לפני המסיבות, המתנות וכרטיסי הברכה, יום הולדת שמח מתחיל בעוגה. שלושה מתכונים חגיגיים לאוהבי התותים, הבוטנים והקפה

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 12/2/2015 11:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
העולם מתחלק לשניים: אלה שעושים עניין מיום ההולדת שלהם, ואלה שלא.  בתוך שתי הקבוצות האלה אפשר למצוא עוד כמה תתי־קבוצות: אוהבי מסיבות ההפתעה ושונאי הז'אנר; אנשים שלא מגלים לאף אחד שיש להם יום הולדת ואנשים שמארגנים לעצמם מסיבות ענק עם ריקודים; אנשים שבוכים בלי הפסקה ביום ההולדת ואנשים שקמים בבוקר עם חיוך מאוזן לאוזן.

עוד כותרות ב-nrg:
סיר הבשר: מתכונים לקציצות ורטבים
תתייבשו לכם: מתכונים עם פירות יבשים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
אין חגיגה בלי עוגה. יום הולדת שמח אפרת ליכטנשטט
 
אני אוהבת תשומת לב - אבל במידה. מסיבות הפתעה, למשל, הן לא בשבילי. אני מעדיפה לקנות את המתנות שלי בעצמי, כך שפרחים או הודעה בטלפון לגמרי מספקים אותי. יום ההולדת שלי חל באמצע החורף, ולכן המסורת המשפחתית היא לחגוג עם עוגת קצפת ותותים. זו עוגה מרשימה, יפה, קלילה ואוורירית, וגם מי שמזועזע מהגיל החדש שלו נעשה מאושר כשהיא מגיעה לשולחן.

יום ההולדת שלי חל ממש השבוע, ולמרות ששוב שכחתם לאחל לי מזל טוב הכנתי לכבודכם מדור שכולו עוגות יום הולדת מכל הסוגים והטעמים. קחו מספריים, גזרו בזהירות את תמונת העוגה המועדפת עליכם מהעיתון, והצמידו אותה עם מגנט למקרר. עד יום ההולדת שלכם, מישהו בטח יבין את הרמז.
טורט וניל־תפוזים עם קצפת ותותים

(לתבנית בגודל 20־22 ס"מ)

השילוב בין הקצפת לתותים מושלם כל כך, שאתם בטח שואלים מי בכלל צריך את העוגה. אני אגיד לכם: כדי שיהיה על מה לשים את הנרות.
 

אפרת ליכטנשטט
מי לא אוהב תותים וקצפת. טורט וניל תפוזים עם קצפת ותותים אפרת ליכטנשטט
 
חומרים:
לעוגה:
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר
גרידה מתפוז גדול
2 כפיות תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
1½ כפיות אבקת אפייה 

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

למילוי וקישוט:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה קרה מאוד 2
 כפות אינסטנט פודינג
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
400־300 גרם תותים נקיים.

הכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. גוזרים עיגול בקוטר התבנית מנייר אפייה ומניחים בתחתית. גוזרים עוד רצועת נייר אפייה ומהדקים לדפנות התבנית. משמנים שוב גם את הנייר.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים ומלח, עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. 
4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה יציבה אך לא קשה מדי.
5. בקערה נפרדת טורפים יחד את החלמונים, הווניל וגרידת התפוז. 
6. מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך קציפת החלבונים תוך כדי הקצפה איטית, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
7. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
8. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30־35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. 
9. מצננים את העוגה לחלוטין.
10. בסכין משוננת פורסים את העוגה לרוחבה לשלושה או ארבעה חלקים. 

הכנת הסירופ:
1. בסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. 
2. מבשלים במשך 2־3 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס. 
3. מסירים מהאש ומצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר. 

הכנת הקצפת:
מקציפים  בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ותמצית וניל. 

הרכבת העוגה:
1. חותכים מחצית מהתותים לפרוסות דקות. שומרים את התותים הקטנים והיפים לקישוט למעלה.
2. מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה ומברישים אותה בסירופ בנדיבות. 
3. יוצקים כרבע מהקצפת על גבי העוגה, ומיישרים. 
4. מפזרים שליש מכמות התותים וסוגרים בשכבת עוגה נוספת. 
5. מברישים את השכבה בסירופ, יוצקים עוד כרבע מהקצפת, מפזרים שליש מהתותים וסוגרים בשכבה נוספת. 
6. מברישים וחוזרים על הפעולה עד שכל השכבות מושלמות. 
7. מברישים את השכבה העליונה בסירופ, ומצפים את העוגה בקצפת מכל הכיוונים. 
8. כדי שהעוגה תהיה מצופה בצורה יפה וחלקה, חוזרים על פעולת הציפוי החיצוני פעמיים. מקררים כשעה בין הציפוי הראשון לשני.
9. עורמים ערמת תותים יפה במרכז העוגה.
10. שומרים במקרר עד 4־5 ימים, מכוסה היטב.

טורט שוקולד וחמאת בוטנים בציפוי קצפת חמאת בוטנים

(לתבנית בקוטר 24)

רבים יסכימו איתי שביום הולדת אי אפשר בלי עוגת שוקולד. בעוגה כאן שילבתי את אחד הטעמים האהובים עליי — חמאת בוטנים — אבל אתם יותר ממוזמנים להוסיף לפי טעמכם האישי, וגם קצפת "רגילה" תהיה תוספת מושלמת לעוגה הזאת. במקום חמאת בוטנים אפשר להשתמש באגוזים קצוצים, בשוקולד לבן ועוד כיד הדמיון.
 

אפרת ליכטנשטט
המילוי כיד הדמיון הטובה עליכם. טורט שוקולד וחמאת בוטנים אפרת ליכטנשטט
 
חומרים:
לעוגה:
6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
200 גרם (1 כוס) סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח
4 כפות קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם (2/3 כוס) נטיפי חמאת בוטנים  (להשיג בחנויות אפייה מתמחות) 

לסירופ קקאו:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית קקאו 

לקצפת חמאת בוטנים:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אינסטנט פודינג
1 כף אבקת סוכר
2 כפות חמאת בוטנים 

לקישוט: חטיף "ריסס" - גביעי שוקולד וחמאת בוטנים.

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבנית. 
2. גוזרים מנייר אפייה עיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית. גוזרים עוד רצועת נייר אפייה ומהדקים לדפנות התבנית. משמנים שוב גם את הנייר.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים עד שמתחיל להתקבל קצף לבנבן. 
4. מוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב ורך. 
5. במקביל, טורפים במטרפה ידנית וניל חלמונים. 
6. לאחר שקציפת החלבונים יציבה, מוסיפים את החלמונים תוך כדי הקצפה איטית. 
7. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה. 
8. מוסיפים את נטיפי חמאת הבוטנים ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
9. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים. 
10. אופים במשך כ־28־33 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
11. מצננים את העוגה לחלוטין, ופורסים אותה לשלוש או ארבע שכבות.  
 

אפרת ליכטנשטט
פרוסה של חגיגיות. עוגות יום הולדת אפרת ליכטנשטט

סירופ קקאו:
1. בסיר קטן מניחים סוכר, מים וקקאו ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
2. מבשלים כ־3־4 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.
3. מצננים את הסירופ לחלוטין לפני הרכבת העוגה.

קצפת חמאת בוטנים:
1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת.
2. מוסיפים את חמאת הבוטנים כשהקצפת כמעט מוכנה ומערבלים עד שהיא יציבה מאוד.

הרכבת העוגה:
1. מברישים בנדיבות (אבל לא יותר מדי) את השכבה התחתונה של העוגה בסירופ. 
2. יוצקים מעל השכבה כרבע מכמות הקצפת ומיישרים. 
3. מניחים שכבה נוספת של טורט. מברישים בנדיבות את השכבה השנייה בסירופ, יוצקים עוד רבע מכמות הקצפת ומיישרים. 
4. מניחים מעל את השכבה השלישית, מברישים בסירופ בנדיבות ויוצקים עוד רבע מכמות הקצפת. 
5. מניחים את שכבת העוגה האחרונה, מברישים בסירופ בנדיבות ומצפים בקצפת בעזרת מרית.
6. מצפים את העוגה בקצפת שנשארה.
7. מזלפים על העוגה חמאת בוטנים באמצעות כפית, ומקשטים בגביעי השוקולד.
8. שומרים במקרר עד ההגשה.

טורט וניל קפה בציפוי שוקולד

(לתבנית בגודל 20־22 ס"מ)

עוגה מפנקת מצופה בגנאש שוקולד עשיר, עם רובד נוסף של קפה לילדים הגדולים שבכם. הטורט ושכבות הקצפת הרכות מאזנות את הציפוי השוקולדי, וקישוטי השוקולד יוצרים עוגה חגיגית ומהממת. לא אוהבים קפה? אפשר להחליף בגרידת תפוז או בכל טעם אחר.
 

אפרת ליכטנשטט
עוגה שבאה לפנק. טורט וניל קפה בציפוי שוקולד אפרת ליכטנשטט

חומרים:
לעוגה:
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר
1 כפית קפה נמס מהולה ב־2 כפות מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
½1 כפיות אבקת אפייה

לקצפת קפה: 
250 מ"ל (מכל אחד) שמנת מתוקה קרה מאוד
1 כפות אינסטנט פודינג
1 כפית גדושה אבקת סוכר 1
 כפית נסקפה מומסת ב־2 כפות מים רותחים 

לציפוי גנאש שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר איכותי
60% מוצקי קקאו
250 מ"ל שמנת
1 כפית נסקפה

לקישוט: חבילת חטיף "קליק" או שוקולד אחר לבחירתכם

הכנת הטורט:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 
2. גוזרים מנייר אפייה עיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית. גוזרים עוד רצועת נייר אפייה ומהדקים לדפנות התבנית. משמנים שוב גם את הנייר.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. 
4.  מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה יציבה אך לא קשה מדי. 
5. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, וניל וקפה מומס. 
6. מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך קציפת החלבונים תוך כדי הקצפה איטית, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
7. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
8. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ־30־35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. 
9. מצננים את העוגה לחלוטין ופורסים לרוחבה לשלושה או ארבעה חלקים, בעזרת סכין משוננת.  

סירופ קפה:
1. בסיר קטן מרתיחים את המים עם הקפה והסוכר. 
2. מבשלים במשך 2־3 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס. 
3. מסירים מהאש ומצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר. 

קצפת קפה:
1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ותמצית וניל. 
2. מוסיפים את נוזל הקפה כשהקצפת כמעט מוכנה, ומערבלים עד שהיא
יציבה מאוד.

גנאש שוקולד:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה בינונית יחד עם הקפה. 
2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. 
3. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד הקצוץ והקפה, ממתינים כדקה וטורפים לגנאש אחיד ומבריק. 
4. מצננים את הגנאש במקרר במשך כחצי שעה או עד שהוא מתייצב ומקבל מרקם נוח למריחה. 

הרכבת העוגה:
1. מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה ומברישים אותה בסירופ קפה בנדיבות.
2. יוצקים כרבע מכמות הקצפת על גבי העוגה, מיישרים בעזרת פלטה וסוגרים בשכבת עוגה נוספת. 
3. מברישים את השכבה בסירופ, יוצקים עוד כרבע מכמות הקצפת, וסוגרים בשכבה נוספת. 
4. מברישים וחוזרים על הפעולה עד שכל השכבות נגמרות. 
5. מברישים את השכבה העליונה בסירופ ומצפים בגנאש שוקולד בנדיבות. יוצרים דוגמת פסים בעזרת המרית, ומקשטים בכדורי "קליק" בחלק העליון של העוגה.
6. שומרים במקרר עד 4־5 ימים, מכוסה היטב.

כך תשמרו על צלחת הגשה נקייה

אחרי שמקשטים את העוגה היפה בקצפת או בשוקולד, מגלים שהצלחת מלוכלכת - וכבר לא יפה להגיש בה את העוגה.  מה עושים? מניחים שלוש רצועות רחבות של נייר אפייה מתחת לעוגה. כאשר מסיימים לקשט שולפים את הניירות, והצלחת נקייה ומבריקה!
 

אפרת ליכטנשטט
איך מכינים את הדגלונים? מיד. טורט וניל קפה בציפוי שוקולד אפרת ליכטנשטט

איך מכינים שרשרת דגלונים מ"וושי טייפ"?

"וושי טייפ" הוא נייר דבק צבעוני שמתחילים לראות יותר ויותר בחנויות המתנות, ליד הקופה. אני חובבת גדולה של המוצר הקיטשי החמוד הזה, ומוסיפה לעצמי גליל או שניים לאוסף בכל הזדמנות.

מה צריך?
2 שיפודים גליל וושי טייפ צבעוני נייר אפייה חוט/חבל דק מספריים

איך עושים את זה? 
1. גוזרים רצועה בעובי שליש מנייר האפייה, ומדביקים במרכזה שלוש שורות של וושי טייפ, זו ליד זו, עם חפיפה קטנה באורך של כ־20 ס"מ. 
2. גוזרים משולשים מרצועת הטייפ הרחבה שנוצרה. 
3. מניחים את החוט בצורה ישרה על השולחן ומדביקים אליו את המשולשים, זה לצד זה (עם הדבק כלפי מעלה!), כשחצי סנטימטר מהחלק העליון שלהם נמצא מתחת לחוט. 
4. עכשיו "סוגרים" כל משולש עם משולש נוסף שמדביקים בדיוק מעליו. 
5. קושרים את החוט לקצות השיפודים וחותכים את החוט המיותר. 
6. תוקעים את הקישוט בעוגה.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג  "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק