
בלי ללכלך כלים: 3 מתכונים לתבשילים בסיר אחד
היא משביעה, חסכונית בכלים ובמאמץ, וטעימה הרבה יותר מסך חלקיה: שלוש הצעות לארוחה בסיר אחד שתוכלו להכין ב-25 דקות
אחד הדברים האהובים עליי הוא לארגן ארוחה שלמה בסיר אחד. הטעמים מתאחדים ומשפיעים זה על זה, האורז מתחבר עם העוף, העוף מחמיא לעגבניות, הבצל מסמיק מקארי והבורגול מתפורר מהנאה. חגיגה. את הכול מכינים במחבת או בסיר אחד גדול, כך שלכל היותר תצטרכו לשטוף את קרש החיתוך. 25 דקות של השקעה ועוד ארבעים דקות על האש - וארוחה משביעה ואיכותית מוגשת לשולחן.עוד כותרות ב-nrg:
- ויראלי: אותה אישה מופיעה בתמונות?
- סימפלי רד עונים ל-BDS: "אנחנו בחברה הכי טובה"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הסעודות האלה הן הזדמנות בריאה להחביא ירקות ותבלינים שביומיום בולטים על הצלחת, וכאן הם נטמעים ונעלמים. מישהו אמר שום?

קארי מהמזרח, בורגול מהים התיכון. ארוחה בסיר אחד
אפרת ליכטנשטט
לפניכם שלוש הצעות לארוחות בסיר אחד, שהמשפחה שלי אוהבת ואוכלת שוב ושוב. הרשו לעצמכם לשחק עם המתכונים, לקחת מכאן ומכאן את הדברים האהובים עליכם, ולהמציא ארוחה בסיר אחד שכולה שלכם. בחרו בירקות שאתם אוהבים ושלבו אותם בתבשילים, ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
שוקי עוף בקארי עם בורגול ואפונה
הקארי מהמזרח הרחוק פוגש את הבורגול מהים התיכון בתבשיל משמח וטעים במיוחד. אל תבנו על שאריות למחר.

אל תבנו על שאריות. שוקי עוף בקארי עם בורגול ואפונה
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
8 שוקי עוף (או 3 כרעיים מחולקות לשוק וירך)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות דק
1 אצבע ג׳ינג׳ר קצוצה דק־דק (אם גם ילדים אוכלים אפשר לשים פחות)
1 כפית סוכר
½1 כפיות מלח
1 כף קארי
½ כפית פלפל שחור
½1 כוסות בורגול
1 פחית חלב קוקוס (400 מ״ל)
½1 כוסות מים
1 כוס אפונה עדינה קפואה
אופן ההכנה:
1. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את העוף כעשר דקות מכל צד עד שהוא שחום.
2. מעבירים את העוף לצלחת בצד.
3. במחבת גדולה ונקייה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים סוכר, מלח, קארי ופלפל שחור ומערבבים כשתי דקות עד שהתבלינים ריחניים.
6. מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את חלב הקוקוס והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את האפונה ומסדרים את העוף בתוך המחבת.
9. מכסים ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות. מגישים חם.
עוף ואורז ביין וזיתים
קלאסיקה שכולם אוהבים עם סוד שלא תספרו עליו לאף אחד - יין. השימוש בו משדרג את התבשיל אך טעמו אינו דומיננטי, והוא נטמע ומתחבר לכל שאר המרכיבים. הבישול עם ציר העוף מעשיר את הטעמים ומוסיף ערכים תזונתיים, ואני לא רוצה לשמוע מילה על אבקה.

קלאסיקה עם סוד. עוף ואורז ביין וזיתים
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
3 כרעיים מחולקות לשוק וירך
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 כוסות אורז
½3 כוסות ציר עוף (הסבר בהמשך)
1 כוס יין אדום או לבן
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
10 עגבניות שרי או עגבנייה גדולה
1 כוס זיתים מגולענים
3 שיני שום
מלח ופלפל
לציר:
1 כרע עוף
1 גזר
1 בצל
½1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה כף שמן זית, ומטגנים את העוף כעשר דקות מכל צד עד שהוא שחום. מעבירים את העוף לצלחת.
2. בינתיים מכינים את הציר: שמים את כל חומרי הציר בסיר ומביאים לרתיחה. משאירים את הסיר על רתיחה קלה עד לשימוש.
3. במחבת נקייה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
4. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד חמש דקות.
5. מוסיפים יין אדום, מלח, פלפל ועלי דפנה, ומבשלים כ־10 דקות.
6. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, ומוסיפים את ציר העוף (רק את הנוזל מסונן מהירקות).
7. את שארית הציר מסננים ומעבירים לשקית ניילון אחרי שהתקרר, ומקפיאים לפעם הבאה, או לשדרוג כל תבשיל אחר שזקוק לציר.
8. מסדרים את השוקיים והכרעיים על האורז ומפזרים זיתים מסביב.
9. מניחים נייר אפייה מקופל על האורז (בערך בגודל המחבת) וסוגרים היטב עם נייר כסף גדול או עם מכסה.
10. מבשלים 45 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עשר דקות נוספות.
11. נפטרים מעלי הדפנה ומגישים מיד.
עוף ביין אדום
מכירים ביף בורגיניון? אז מה דעתכם על עוף בורגיניון, או בשמו המקורי ״קוק או וין״ (Coq au Vin) - עוף ביין? מתכון קלאסי צרפתי שהופך את העוף הרגיל שהבאתם מהסופר למנה או־לה־לה פינת שאנז אליזה. כל כך טעים.

ניחוח צרפתי. עוף ביין אדום
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים:
3 כרעיים מחולקות לשוק וירך
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
4 גזרים מקולפים וקצוצים לקוביות
2 מקלות סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר חום
½2 כוסות יין אדום
1 כוס מים/ ציר עוף (ראו מתכון קודםׂ)
1 סלסילת פטריות שמפניון, חצויות
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה כף שמן זית ומטגנים את העוף כעשר דקות מכל צד עד שהוא שחום. מעבירים את העוף לצלחת בצד.
2. במחבת נקייה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומתקרמל.
3. מסיפים את קוביות הגזר והסלרי, מלח, פלפל וסוכר, ומטגנים עוד עשר דקות.
מוסיפים את תפוח האדמה והיין האדום ומבשלים כ־10 דקות על אש גבוהה עד שהיין מצטמצם מעט.
4. מוסיפים את ציר העוף/ מים, מסדרים את השוקיים והכרעיים במחבת ומפזרים פטריות מסביב. בדקו שהמים מכסים עד מחצית מהעוף.
5. מניחים נייר אפייה מקופל על האורז (בערך בגודל המחבת) וסוגרים היטב עם ריבוע רדיד אלומיניום גדול או עם מכסה.
6. מבשלים 45 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עשר דקות נוספות.
7. מקשטים בפטרוזיליה וטימין טריים ומגישים לצד אורז לבן.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg