המטבח

לא תזהו: איזה ירק מחליף את הקמח?

חיה או מבושלת, מוקפצת או אפויה, מטוגנת או מוחמצת. הכרובית משתלבת בכל ארוחה - ובפסח היא תחליף מצוין לקמח. 3 מתכונים

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 15/4/2017 10:27
תגיות: המטבח של אפרת, כשר לפסח,חמץ, כרובית
הכרובית היא הדבר הכי טוב שיקרה לכם בחג הזה. אפשר להכין איתה אינספור תבשילים, היא מופיעה בכל מטבחי הים התיכון וגם במטבח האסייתי, ולמעשה סין והודו מגדלות מחצית מהכרוביות בעולם.
 
אפרת ליכטנשטט
פיתרון מושלם לצמחונים. סלט כרובית צלויה אפרת ליכטנשטט

טעמה של הכרובית ניטרלי למדי, ובשילוב עם חומרי גלם שונים היא מתאימה את עצמה ומשתלבת בכל תיבול. היא משביעה ובריאה, דלת קלוריות, מכילה סיבים תזונתיים וויטמינים ויכולה להיות כוכבת ראשית בכל ארוחה.

אצלנו בבית היא מתארחת לפחות פעם בשבוע בתנור, וכשיש לי קצת יותר זמן אני טוחנת אותה ל״קוסקוס״ ומקפיצה אותה עם ירקות. אפילו הפיצים מחבבים אותה, וזה כבר שווה הכול. חברתה הטובה ביותר של הכרובית היא כמובן הטחינה, ולכן כשאתם אוספים כרובית יפה בחנות, הוסיפו גם צנצנת טחינה טובה לעגלה.
פיצה ללא פיצה

פיצה עם טריק, מושלמת למי שנמנע מגלוטן, למי שבדיאטה, וכמובן מתאימה לפסח. כשהכנתי את הפיצה הזאת לראשונה נתתי לפיצים לטעום עם משימת ניחוש: ממה עשוי הבצק? ובכן, נדרשו שלושה משולשים לכל אחד כדי לנחש, בעזרת הרבה רמזים. העיקר שמטרתי הושגה - הפיצה נעלמה. מעניין כמה משולשים יידרשו לפיצים שלכם?
 

אפרת ליכטנשטט
מושלמת למי שנמנע מגלוטן. פיצה ללא פיצה אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
לתחתית:
2 כרוביות בינוניות נקיות ומפורקות לפרחים גדולים
1 ביצה
2 כפות גבינת שמנת
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אורגנו יבש

לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
4 כפות מים
1 שן שום קטנה כתושה
¼ כפית סוכר
¼ כפית מלח
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש

תוספות:
200 גרם מוצרלה
עלי בזיליקום טריים או כל תוספת שתרצו: זיתים, פטריות, גרגירי תירס וכו׳

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בסיר גדול מאוד מרתיחים מים עם כפית מלח.
3. טוחנים את הכרוביות לפירורים קטנים מאוד במעבד מזון, תצטרכו לעשות זאת בשני סבבים.
4. מעבירים לסיר, לבישול של ארבע דקות.
5. מעבירים את פירורי הכרובית לתוך מסננת, להגרת עודפי המים.
6. מניחים חיתול בד או מגבת דקה על משטח העבודה ומעבירים אליו את הכרובית.
7. אוספים את הכרובית לכדור וסוחטים ממנה את כל הנוזלים.
8. מעבירים את הכרובית לקערה בינונית ומוסיפים ביצה, גבינת שמנת, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים היטב.
9. מניחים את התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7־8 מ״מ. ליצירת עיגול מושלם אפשר להיעזר ברינג של תבנית עוגה.
10. אופים את התחתית כ־30־40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.
11. בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כעשר דקות.
12. כש"הבצק״ מוכן מוציאים אותו מהתנור.
13. בינתיים מעלים את חום התנור ל־250 מעלות.
14. מפזרים על הבצק רוטב עגבניות ופרוסות עבות של מוצרלה. מסיימים בבזיליקום או בכל תוספת אחרת.
15. מחזירים לתנור ל־5־8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת. אוכלים מיד.

טיפ: ‫חובבי הקיצורים יכולים להשתמש ברוטב עגבניות מוכן. 

״קוסקוס״ כרובית עם אפונה ופלפל אדום

מאז שגיליתי שאפשר לטחון כרובית במעבד מזון ולהפוך אותה במחי סכין ל״קוסקוס״ או ״בורגול״, אני פשוט מחפשת כל תירוץ להכין ממנה תבשילים וסלטים. כאן בשילוב אפונה, פלפל אדום ומעט בצל ירוק שמקפיץ את האווירה, מתקבל תבשיל משביע, מהנה ובריא מאוד.
 

אפרת ליכטנשטט
מה מסתתר בקערת ה''קוסקוס''? כרובית עם אפונה ופלפל אדום אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
1 כרשה קצוצה דק
½ כפית פלפל שחור
½1 כפיות מלח
3 שיני שום
1/3 כפית קינמון
אצבע קטנה של ג'ינג׳ר קצוצה דק
1 כפית דבש
1 כרובית בינונית
½ פלפל אדום חתוך לקוביות
½ כוס אפונה ירוקה קפואה (לנמנעים מקטניות
אפשר להשמיט)
2 מקלות בצל ירוק קצוץ גס

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הכרשה כעשר דקות עד שהיא רכה מאוד.
2. במעבד מזון קוצצים את הכרובית לפירורים גסים.
3. מוסיפים לכרשה מלח ופלפל ואת הכרובית הקצוצה.
4. מערבבים היטב ומבשלים כחמש דקות עד שהכרובית מתרככת מעט.
5. מוסיפים את כל התבלינים ואת הפלפל והאפונה ומבשלים עוד חמש דקות.
6. מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק סמוך להגשה.

סלט כרובית צלויה

כרובית צלויה טעימה בכל מצב, אבל אם רוצים לשוות לה מראה חגיגי ואביבי משדכים אותה עם בטטה צלויה ועלים טריים, ומקבלים סלט נהדר ופתרון מושלם לאורחים צמחוניים.
 

אפרת ליכטנשטט
חגיגי ואביבי. סלט כרובית צלויה אפרת ליכטנשטט

מרכיבים :
1 ראש כרובית גדול
3 כפות שמן זית
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס (צרור) רוקט שטוף היטב
1 חופן פטרוזיליה קצוצה גס
2 כפות (חופן) קטן של שמיר קצוץ
אפשר גם: ½ כוס חמוציות
מלח ופלפל

לרוטב טחינה:
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מים
3 כפות מיץ לימון טרי
¼ כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים (בגודל ביס) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מזלפים שמן זית על הכרובית, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
4. אופים 35־40 דקות עד שהכרובית צלויה ורכה.
5. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים כף שמן זית.
6. אופים 25־30 דקות עד שהבטטה צלויה ורכה.
7. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מניחים את הרוקט ועליו את הכרובית והבטטה.
8. מפזרים פטרוזיליה ושמיר, וחמוציות אם רוצים.
9. מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה ומתבלים סמוך להגשה. אפשר להגיש את הרוטב בנפרד.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''ירקות''

פייסבוק