המטבח

פשוט וקל: כך תכינו קאפקייקס כמו של קונדיטוריה

עם קצת סדר וסבלנות, אפשר להכין בבית קאפקייקס מקושטים ממש כמו בפטיסרי. המדור מארח את הקונדיטור אור בן–אוליאל

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 5/5/2017 9:19
תגיות: המטבח של אפרת, קאפקייקס,קונדיטוריה
תסמכו עליי: אתם עוד תשמעו על אור בן־אוליאל. קונדיטור, אמן, צלם, עורך ויוצר תוכן, שהחליט יום אחד ללמוד קונדיטוריה ומאז הוא לא מפסיק ליצור‫,‬ להמציא ולחדש.

הוא מתחזק בשנה האחרונה ערוץ יוטיוב שנמצא בצמיחה מתמדת, ועומד נכון לעכשיו על לא פחות מ־25,000 עוקבים.
 
אפרת ליכטנשטט
שמרו על סדר ועל הכללים. קאפקייקס אמוג'י אפרת ליכטנשטט

אור הוא בעיניי דוגמה מובהקת לכך שהיום, מי שרוצה להצליח כעצמאי בתחום הקונדיטוריה והבישול - מומלץ שיהיה גם צלם טוב, ומוטב שיתחזק חשבונות פייסבוק, אינסטגרם, והרציניים גם עמוד יוטיוב עם סרטוני הדרכה מקצועיים.

נפגשנו כדי להכין ביחד קאפקייקס מקושטים בפרצופי אימוג׳י מבצק סוכר, והמסקנה היא שעם קצת ריכוז וסבלנות אפשר להגיע לתוצאות מקסימות. חשוב לשמור על הכללים, להקפיד על סדר, לערוך קניות לפני שמתחילים ולתכנן את הזמן. בחרו ציור או דוגמה שאתם רוצים ליצור, הדפיסו אותה ושימו מולכם בזמן העבודה.
קאפקייקס גזר ותבלינים

 

אפרת ליכטנשטט
עשו זאת בעצמכם. קאפקייקס גזר ותבלינים אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-12 יחידות):
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
2 ביצים
2 כפות סוכר חום דמררה
1 כוס גזר מגורד
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
קורט אגוז מוסקט
¼ כפית מלח

תבלינים לפי הטעם:
½ כפית קינמון
½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
½ כפית הל טחון

ציפוי גבינת שמנת:
170 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 כף סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינת שמנת
 
אפרת ליכטנשטט
התחילו לפחות יום מראש. קאפקייקס אמוג'י אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. טורפים בקערה גדולה סוכר, שמן וביצים. מוסיפים את הגזר ומערבבים שוב.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וכל התבלינים והאגוזים ומערבבים היטב.
4. מחלקים את הבלילה לעטרות הנייר בעזרת כף גלידה קפיצית, עד שלושה רבעים מגובהן.
5. אופים כעשרים דקות, או עד שקיסם הננעץ יוצא עם פירורים לחים.
6. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
7. מקשטים: שמים את חומרי הציפוי מלבד הגבינה בקערת מיקסר עם וו הקצפה, ומקציפים לקרם חלק.
8. מוסיפים את הגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
9. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 1‪.‬3 ס״מ ומזלפים תלוליות על הקאפקייקס.

קאפקייקס שוקולד

 

אפרת ליכטנשטט
קשה לסרב. קאפקייקס שוקולד אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-12 יחידות):
¾ כוס מים
½ כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 ביצים
2 כפות קקאו
1 שקית אבקת אפייה
1 כף חומץ
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם שוקולד מריר

גנאש שוקולד מוקצף:
100 גרם שוקולד קצוץ
100 מ״ל שמנת מתוקה 38%
50 מ״ל שמנת מתוקה נוספים לשלב ההקצפה
 
אפרת ליכטנשטט
הדפיסו מראש את הדוגמא שאתם רוצים ליצור. אמוג'י מבצק סוכר אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. שמים את כל המרכיבים מלבד השוקולד בקערת מיקסר עם וו הקצפה ובוחשים היטב.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של עשרים שניות, עם ערבוב בין המסה להמסה.
4. מוסיפים את השוקולד לתערובת ובוחשים למרקם אחיד.
5. מחלקים את הבלילה לעטרות הנייר עד שלושה רבעים מגובהן, בעזרת כף גלידה קפיצית.
6. אופים כ־15 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
8. מקשטים את העוגה: מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה.
9. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה ושופכים אותה על השוקולד הקצוץ.
10. ממתינים דקה, מערבבים היטב לקרם חלק ומצננים לפחות ארבע שעות במקרר.
11. מניחים את הגנאש הקר בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים 50 מ״ל שמנת מתוקה ומקציפים לקרם חלק ויציב המתאים לזילוף.
12. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 1‪.‬3 ס״מ ומזלפים תלוליות על הקאפקייקס.

הסודות של אור לעבודה מושלמת בבצק סוכר

 

אפרת ליכטנשטט
אפשר גם בבית. קאפקייקס אמוג'י אפרת ליכטנשטט

1. עבדו על משטח חלק.
2. שמרו על שולחן נקי לאורך כל העבודה.
3. נקו את המשטח עם מטלית ללא סיבים.
4. פדרו את המשטח ואת הידיים במעט קורנפלור.
5. מומלץ לשים את הקורנפלור בפד גזה או ברשת צפופה ולקשור מעל, כך הפידור ייצא עדין.
6. אם בצק הסוכר קשה או יבש מדי, הכניסו אותו למיקרו לכמה שניות.
7. דבק: הכינו כוס עם מים ומברשת ובכל פעם שתרצו להדביק חלקים שונים, הברישו אותם במים.
8. צביעת הבצק: בחרו בצבע על בסיס ג'ל (צבע מימי מדי ישנה את המרקם), פדרו את משטח העבודה ואת הידיים כדי שלא ילכלך, שימו מעט במרכז הבצק והתחילו בעדינות להעביר וללוש מהחוץ למרכז עד צביעה מושלמת.
 
אפרת ליכטנשטט
המדריך השלם: כך תעבדו עם בצק סוכר אפרת ליכטנשטט

9. בצק סוכר בצבע שחור ואדום כדאי בדרך כלל לקנות מוכן.
10. לאחר הצביעה, הבצק רך וחמים מהלישה הארוכה. הניחו לו להתקרר כמה דקות.
11. שמרו את הבצק בתוך שקית או ניילון נצמד לאורך כל העבודה, כדי שלא יתייבש.
12. צביעה חיצונית: בצבעי ג'ל שימו מעט צבע בצלחת, דללו עם מעט מים והבהירו עם צבע לבן.
13. צבעי איבוק מיועדים לצביעה על בצק יבש. אם הבצק רטוב, נוצרים כתמים בצביעה. צבעי איבוק מנצנצים אפשר לחזק עם מעט אלכוהול - כך תשיגו צביעה אחידה והנצנצים יבלטו החוצה. אל חשש, האלכוהול מתנדף תוך שניות ולא נשאר ריח או טעם.
14. כלי עבודה : השתמשו במערוך סיליקון, גלגלת פיצה, סכין חדה בלי שיניים, חותכני עוגיות וצנתרים.
15. ליצירת הדמויות, העוגות והקאפקייקס, זכרו להתחיל לפחות יום מראש כדי שבצק הסוכר יתייצב בצורה הרצויה.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק