
לא רק מוחיטו: 8 מתכוני הקיץ הכי קלים שיש
הימים ארוכים, הלילות חמים, ובתפר שביניהם אין דבר מתאים יותר ממפגש חברים נינוח על כוס משקה ומשהו קטן לנשנש. מתכוני קיץ קלילים וצבעוניים
בלילות הקיץ החמים שום דבר אינו קורה. החברים נסעו לאמריקה, השכנים בטוסקנה וכל השאר ביוון. הפרויקטים בעבודה נעצרו, אין תקציבים והטלפון לא מצלצל. כולם בחופש. מה עושים? מנגבים את האבק מכוסות היין ומזמינים את כל מי שנשאר לערב חברים בבית מתחת למזגן. עכשיו נשאר רק לארגן כמה קוקטיילים טובים ונשנושים ואפשר לעבור ביחד עוד שבוע עד בוא הסתיו.כדי לארגן ערב כזה מומלץ להיכנס לחנות משקאות ולהצטייד בבקבוק טוב של רום או קמפרי, אבל גם בקבוק היין שמתיישן לכם בארון ומחפש משמעות יכול להיות מסמר האירוע בתוספת בקבוק מיץ תפוזים והרבה פירות קיץ.

בחרתי כמה מתכונים קלאסיים ואהובים שאנחנו מכינים הרבה בקיץ, ואם תזמינו גם אותי אני מבטיחה להביא קינוח. רק אל תשכחו לעבור בתחנת דלק ולקנות שקית קרח!
טיפ: שדרגו את המסיבה בעזרת ביקור בחנויות הכלים החד–פעמיים - שם תמצאו קשים צבעוניים, מטריות קוקטיילים ושלל קישוטים.
משקה שמקורו בוונציה שבאיטליה, שהפך לקלאסיקה בשנות הארבעים והחמישים. טעמו עדין ומיוחד והוא מושלם לניצול אפרסקים בשלים ורכים.

מרכיבים (ל-4-5 מנות בכוסות מרטיני):
8 אפרסקים בשלים, קרים ומגולענים
1/3 כוס מים קרים
1 בקבוק (750 מ״ל) שמפניה או יין מבעבע חצי יבש (או יבש) קר מאוד
¾ כוס מי סוכר (תלוי במתיקות האפרסקים)
אופן ההכנה:
1. טוחנים את האפרסקים והמים בבלנדר, ומוסיפים עוד מים לקבלת רסק נוזלי.
2. מעבירים את הרסק שמתקבל דרך מסננת כדי להיפטר מהקליפות. אפשר גם לקלף את האפרסקים מראש.
3. ממלאים כל כוס עד מחציתה באפרסקים טחונים ומוזגים שמפניה עד לשפת הכוס.
4. מערבבים ושותים מיד.
סירופ סוכר:
להכנת קוקטיילים ביתיים מומלץ להצטייד בסירופ סוכר שממתיק בקלות משקאות קרים. הוא קל להכנה ומחזיק מעמד בקירור חודשים רבים.
איך מכינים? מבשלים מים וסוכר ביחס של 1:1 ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל הסוכר נמס ומצננים היטב.
גם הקמפרי נולד באיטליה ונהוג לשדך אותו לסודה, טוניק או מיץ תפוזים. אנחנו לקחנו את הקמפרי לכיוון הטרופי, והערבוב עם המנגו הדומיננטי יוצר שילוב מנצח.

מרכיבים (ל-6-7 מנות בכוסות גדולות):
½1 ליטר מיץ מנגו קר
½ בקבוק קמפרי
קרח
אופן ההכנה:
1. ממלאים כל כוס עד מחציתה במיץ מנגו ומוזגים כשליש כוס קמפרי.
2. מוסיפים קרח, מערבבים ושותים מיד.
נשנוש קליל ומושלם למסיבות, שמכינים בקלות וזוללים במהירות. אם הקהל כולל ילדים, תוכלו להכין גרסה ללא קארי וכורכום.

מרכיבים (לכ-25 יחידות קטנות):
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
½ כפית קארי
¼ כפית כורכום
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
1/3 כוס שמן זית
כ־25 זיתים מגולענים
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, קארי וכורכום בקערה גדולה.
3. מוסיפים את הגבינה והשמן ומערבבים בעזרת כף עץ ליצירת בצק רך ונעים. אם הבצק נראה לכם יבש הוסיפו כף שמן, ואם רטוב - כף קמח.
4. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 4 ס״מ ודוחפים זית למרכזו של כל אחד מהם.
5. מגלגלים שוב לכדור ומניחים על נייר האפייה ברווחים.
6. אופים כ־25 דקות או עד שהכדורים זהובים. אפשר להוציא אחד ולבדוק אם הוא מוכן במרכז.
7. מגישים מיד.
הקרקרים היומיומיים והאבוקדו המוכר עוברים מתיחת פנים והופכים למתאבן מפתה וטעים ביותר. אל תוותרו על השימוש במעבד מזון, שהופך את הגוואקמולי לקרמי וחלק, ועל שקיות הזילוף שמוסיפות נופך חגיגי.

מרכיבים (ל-24 יחידות):
24 קרקרים קטנים בגודל ביס
2 אבוקדו בינוניים בשלים ורכים
1 כף מיונז
1 כף מיץ לימון טרי
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה (לא חובה)
לקישוט: קוביות פלפל אדום, חטיף אפונה בוואסאבי
אופן ההכנה:
1. שמים את האבוקדו במעבד מזון ומוסיפים מיונז, לימון ומלח. מעבדים למרקם חלק ואחיד.
2. מסדרים קרקרים במגש, מעבירים את הגוואקמולי לשקית זילוף ומזלפים על הקרקרים.
3. מקשטים בקוביות פלפל ואפונת ואסאבי.
4. שומרים בקירור עד ההגשה.
הסנגריה הגיעה אלינו מספרד, וזה לא מפתיע בהתחשב באהבתם של הספרדים ליין ולתפוזים. בחורף אפשר לשתות אותה חמה, ואז היא הופכת לפונץ'. בקיץ היא קרה ומושלמת לליווי כל ארוחה ומפגש. מומלץ להכין את הסנגריה כמה שעות לפני האירוע כדי לאפשר לחומרים להתאחד.

מרכיבים (לכ-15 מנות):
1 בקבוק יין אדום יבש
1 ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
2 תפוחים חתוכים, מגולענים וחתוכים לקוביות
2 תפוזים חתוכים לפרוסות
1 חופן ענבים חצויים
1 חופן צימוקים או חמוציות
2 נקטרינות מגולענות וחתוכות לקוביות
4 מקלות קינמון
10 מסמרי ציפורן נעוצים בתוך חתיכת תפוח
3 כוכבי אניס
¾ כוס רום
½ כוס תרכיז סיידר או מי סוכר
קרח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה מלבד הקרח ותפוח אחד.
2. מצננים היטב, וסמוך להגשה מוסיפים קרח ואת חתיכות התפוח הנוסף.
כששני הדברים הכי טעימים בעולם נפגשים, אפשר להתחיל במסיבה. חשוב לעבוד עם בצק עלים בסביבה קרה; הדליקו מזגן ואל ״תתעסקו״ עם הבצק יותר מדי.

מרכיבים:
2 צרורות אספרגוס טרי
1 חבילת בצק עלים (עדיף מחמאה) מופשרת וקרה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. חותכים את הקצה התחתון של האספרגוס אם הוא עבה וסיבי.
3. פותחים את חבילת הבצק ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים רצועה דקה ברוחב 1 ס״מ.
4. מלפפים את הרצועה סביב האספרגוס באלכסון ומשאירים רווחים, מניחים על התבנית ובוזקים מלח ופלפל שחור. חשוב לעבוד בזריזות כדי שהבצק לא יתחמם.
5. חוזרים על הפעולה עם כל אספרגוס ושמים את הבצק במקרר בזמן שהתבנית הראשונה נאפית.
6. אופים כ־10־12 דקות או עד שהבצק זהוב ושחום בקצוות. חשוב להשגיח על התנור כדי שהבצק לא יישרף.
7. מגישים מיד.
טיפ: מבצק העלים שנותר אפשר להכין "משה בתיבה".
השילוב של גבינת שמנת וסלמון כתוב בכוכבים. תבּלו את הגבינה לפי טעמכם ושדרגו את הביס המושלם.
לא מצאתם טארטלטים? תוכלו להשתמש בקרקרים ואפילו בלחם איכותי ויציב שחתוך לקוביות יפות.

מרכיבים (ל-24 יחידות):
24 מיני־טארטלטים מלוחים (להשיג בחנויות למוצרי אפייה)
100 גרם סלמון מעושן
למילוי גבינה:
2 מכלי גבינת שמנת (400 גרם)
½ צרור עירית קצוצה דק־דק
¼ כפית פפריקה מעושנת
1/8 כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר משונן.
2. ממלאים את הטארטלטים ומסיימים בחתיכת סלמון מגולגלת.
3. מקשטים בעוד קצת עירית קצוצה ושומרים בקירור עד ההגשה.
המשקה הרשמי בקובה הוא ללא ספק המרענן הרשמי של הקיץ. עם שפע לימונים ונענע הוא מתאים בדיוק לאקלים הישראלי.

מרכיבים (לכ-15-20 מנות):
1 בקבוק רום איכותי (750 מ״ל)
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי (מיץ מכ־3 לימונים)
2 כוסות סודה קרה
1 כוס סירופ סוכר
2 לימונים חתוכים לקוביות
½ צרור נענע נקי ומופרד לעלים (ללא הגבעולים)
קרח
אופן ההכנה:
1. שמים מחצית מכמות קוביות הלימון עם כ־20 עלי נענע בקערה וכותשים היטב בעזרת עלי ומכתש או מועך תפוחי אדמה.
2. בקערה גדולה מערבבים רום, מיץ לימון, מי סוכר ואת כל הלימונים והנענע.
3. מוסיפים סודה והרבה קרח ומגישים מיד.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg