המטבח

גם הילדים יאהבו: 3 ארוחות ערב ירוקות וטעימות

החורף והשגרה כבר כאן, וזאת ההזדמנות לרענן את ארוחת הערב השגרתית עם מנות בריאות של תרד שכל המשפחה תרצה לאכול

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 21/10/2017 23:43
תגיות: המטבח של אפרת, תרד, חורף
בירושלים כבר ממש קר בערב, וזה מעורר אצלי רגשות מעורבים. מצד אחד היה קיץ חם, חם מדי, ואפילו המזגן כבר מבקש תוספת על שעות נוספות. מצד שני, צעיפים זה נחמד, אבל על מעילים ונזלת אני ממש מוותרת. כך או כך החורף מתקרב, וצריך לעשות לו מקום; לקחת ויטמין סי, לחדש את מלאי התה ולמלא את הגוף באנרגיות. התרד מתאים לכך בדיוק - הוא מפוצץ בוויטמינים, ברזל, אבץ וחומצה פולית.
 
צילום: אפרת ליכטנשטט
ניחוח של גשם. מרק תרד וזוקיני צילום: אפרת ליכטנשטט

התרד כבר קנה לו מקום של כבוד בסלטים, אבל כדאי למצוא דרכים נוספות לשלב אותו בתפריט היומי ובמיוחד בתפריט של הילדים. הרבה ילדים נרתעים מ"אוכל ירוק" ואני רואה בזה משימה, להכיר לפיצים מאכלים ירוקים ולהתמוגג כשהם אוכלים אותם. עם המרק הירוק עוד לא הצלחתי, אבל פנקייק תרד ירוק הוא לגמרי מאכל אהוב ומבוקש בתפריט אצלנו.

בשביל אסף ובשבילי אני מכינה פשטידות וקישים ירוקים שמחכים לנו במקרר בסוף היום, ויחד עם סלט הם הופכים לארוחת ערב מושלמת. אל תחששו להשתמש בתרד קפוא כיוון שהוא עובר תהליך מהיר של חליטה והקפאה סמוך למועד שבו נקטף, ורוב ערכיו התזונתיים נשמרים. התארגנו על כמה קופסאות תרד, והתחילו את החורף חזקים ובריאים.
קיש תרד עם קלתית צהובה

קיש קליל ומיוחד בזכות תוספת הקארי והכורכום לבצק. המילוי העדין יוצר מנה קלילה וטעימה, מושלמת בליווי סלט עגבניות.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
מנה קלילה וטעימה. קיש תרד עם קלתית צהובה צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (לתבנית טארט בקוטר 24 ס״מ):
לקלתית:
1 כוס קוואקר
¾ כוס קמח כוסמין
½ כפית מלח
½ כפית כורכום (לא חובה)
1/3 כפית אבקת קארי (לא חובה)
1 ביצה
70 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

למילוי:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
3 ענפי בצל ירוק קצוצים
1 פלפל אדום קטן, חתוך לרצועות דקות
150 גרם עלי תרד טריים ונקיים ללא הגבעולים (בערך קופסת פלסטיק סטנדרטית מהסופר)
3 ביצים
2/3 כוס שמנת מתוקה 15% לבישול או חלב 3%
150 גרם גבינת פטה מפוררת לגושים קטנים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. שמים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית (או מפוררים לבצק אחיד בעזרת הידיים, בקערה).
3. מעבירים את התערובת לתבנית טארט מתפרקת.
4. משטחים את הבצק על כל התחתית והדפנות באופן אחיד, בעזרת הידיים.
5. מעבירים את התבנית למקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
6. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב.
7. מוסיפים את הבצל והפלפלים ומקפיצים כשלוש דקות.
8. מוסיפים את התרד ומקפיצים עד שהוא מתרכך.מכבים את האש ומצננים כחמש דקות.
9. מערבבים ביצים, שמנת ופטה בקערה גדולה.
10. מוסיפים את תערובת התרד והפלפל ומערבבים היטב.
11. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומוזגים לתוכה את המילוי.
12. אופים כ־35 דקות או עד שהמילוי יציב ומתחיל להזהיב ושולי הטארט זהובים.
13. מגישים חם ושומרים בקירור עד שבוע.

הקרפ של פופאי

קרפ ירוק וטעים שמשדרג את ארוחת הערב הקבועה או מפתיע חברים בארוחה קצת יותר חגיגית. הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי קוטג׳, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, גם בעמידה ליד השיש.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
שחקו עם המילויים. הקרפ של פופאי צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-8 יחידות בקוטר 20 ס״מ):
2 ביצים
¼1 כוס חלב (רגיל או שקדים)
1 כף סוכר (אם משתמשים בחלב שקדים לא צריך סוכר)
1 כפית מלח
1 כוס קמח כוסמין מלא
½ כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם תרד טרי (בערך קופסה)
או 150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
3 כפות שמן זית

לטיגון:
שמן חמניות

מילוי אפונה, בצל וגבינות:
2 בצלים חתוכים לפרוסות גדולות
2 כוסות אפונה עדינה קפואה - מופשרת
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אפשרויות נוספות לשדרוג:
פרוסות פלפלים, עגבניות קצוצות, אספרגוס קצוץ גס, קוביות קישואים ועוד.

להגשה:
גבינת ריקוטה
גבינת אמנטל מגוררת
גבינת פטה מפוררת
פיסטוקים קלויים קצוצים
אפשר גם: פרוסות אבוקדו, קוביות עגבנייה ועוד

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
2. מחממים כף שמן זית על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד השטוף והרטוב.
3. מקפיצים כשלוש דקות עד שהתרד הופך רך ומעבירים לקרש חיתוך.
4. קוצצים את התרד דק־דק בעזרת
סכין גדולה.
5. שמים את כל חומרי הקרפ (כולל התרד המוקפץ/ מופשר) בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד.
6. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
7. משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט שמן (אם יש ברשותכם מחבת מיוחדת לקרפים זה אידיאלי).
8. מכינים קרפ קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב או קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
9. מטגנים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
10. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה במחבת גדולה.
11. מוסיפים אפונה (ועוד ירקות אם רוצים), מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות.
12. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה.
13. מגישים עם גבינות, פיסטוקים וכל מה שאוהבים.

מרק תרד וזוקיני

מרק מיוחד שהבריאות נושבת מכל כף שלו. טעמי התרד העזים מתרככים בזכות הזוקיני ותפוח האדמה, ויוצרים מרק טעים במיוחד עם ניחוח של גשם וסתיו.
 

צילום: אפרת ליכטנשטט
בריא וטעים. מרק תרד וזוקיני צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (לכ-8 מנות):
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
1 כפית סוכר
1 כפית מלח + 2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
4 שיני שום פרוסות
קוביית ג׳ינג'ר טרי בגודל 2*2 ס״מ, מגוררת
1 ק"ג זוקיני, חתוך לקוביות גדולות
2 קופסאות תרד טרי (כ־300 גרם) נקי וללא גבעולים עבים או 300 גרם מדליוני תרד קפוא
1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
½ כפית קינמון

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
חופן פיסטוקים

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל בסיר גדול.
2. מטגנים את הבצל כעשר דקות על אש בינונית עד להזהבה.
3. מוסיפים סוכר, כפית מלח, פלפל, שום וג'ינג׳ר ומטגנים כשתי דקות.
4. מוסיפים את הזוקיני, התרד ותפוח האדמה ומטגנים כשתי דקות עד שהתרד מתרכך.
5. מוסיפים מים רותחים רק עד שהירקות מכוסים ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים 2 כפיות מלח, שום וקינמון ומבשלים 40־60 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
7. טוחנים בבלנדר־מוט למרקם אחיד.
8. מגישים עם פטרוזיליה ופיסטוקים קצוצים, והמהדרין יוסיפו כף אורז לבן או ערמה של
שקדי מרק.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''ירקות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק