הסופגניה שהתחפשה: מבשלים עם ילדים סופגניות מפחזניות

מתכון מקורי לחנוכה: השף ברק חי חורש מכין עם ילדים סופגניות מבייבי פחזניות ממולאות בקצפת, ומצופות בבלילת טמפורה. בסוף אפשר להגיש עם הרבה ריבה ואבקת סוכר, ממש כמו המעדן המקורי

ברק חי חורש | 20/12/2011 8:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור



החומרים:

20 יחידות פחזניות בייבי קנויות (ממולאות בקצפת עם אינסטנט פודינג)

לבלילת הטמפורה:

כוס קמח
שקית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2/3 כוס מים קרים
כפית סוכר

לטיגון: 50 גרם חמאה ושמן קנולה לטיגון

להגשה: ריבה ואבקת סוכר

ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערת ערבוב את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מים וסוכר עד קבלת בלילה חלקה וסמיכה (אם הבלילה סמיכה מידי להוסיף מעט מים ואם הבלילה דלילה מידי להוסיף מעט קמח).

2. מחממים בסיר או במחבת עמוקה

את החמאה והשמן (לטיגון עמוק) לחום של כ-180 מעלות.

3. טובלים את הפחזניות בבלילה ומטגנים כשתי דקות עד הזהבת הציפוי.

4. מגישים את הפחזניות שהתחפשו לסופגניות בליווי ריבה (על הסופגניות) ואבקת סוכר.

המלצת השף:

1. ניתן להכין עם ההורים גם את הפחזניות בבית ולמלא אותן עם הרבה קצפת משמנת מתוקה.
2. ניתן להוסיף לבלילה תמצית ווניל.

* המתכון מחייב עזרה מההורים

המתכון באדיבות ברק חי חורש, שף חברת טרה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים