לביבות בקטשופ: מכינים עם ילדים לביבות צ'יפס

השף ברק חי חורש מכין עם ילדים לביבות שעשויות מצ'יפס. וכן, אפשר להגיש עם קטשופ בצד. צפו בוידאו

ברק חי חורש | 26/12/2011 9:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור


לביבות צ'יפס

החומרים ל-10 לביבות בגודל בינוני:

2 יחידות תפוחי אדמה בגודל בינוני - מקולפים, שטופים וחתוכים לצורת צ'יפס (צורת אצבעות)
3 ביצים – טרופות
1/2 חבילה גבינת טוב טעם
1/2 כוס קמח
שקית אבקת אפייה
1/4 כוס פירורי לחם (לתערובת)
1/2 כוס פירורי לחם (לציפוי)
שמן קנולה (לטיגון של הצ'יפס והלביבות)
מלח, עלי טימין טריים

לרוטב:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
מלח ועלי טימין טריים 

מערבבים עד קבלת רוטב אחיד

ההכנה:

1. מחממים מחבת עם השמן ומטגנים (בשמן רדוד) את אצבעות תפו"א עד קבלת צ'יפס (עד להזהבה מכל הצדדים) ומניחים בצד על נייר מגבת סופג
2. מערבבים בקערת ערבוב את שאר החומרים, פרט לפירורי לחם של הציפוי
3. חותכים את הצ'יפס לחתיכות ומוסיפים לקערה
4. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
5. מחממים שוב מחבת עם שמן ובמקביל מניחים בצלחת עמוקה את פירורי הלחם לציפוי, יוצרים לביבות בעזרת הידיים, מצפים אותן בפירורי לחם ומטגנים עד הזהבתן, ומוציאים


6. לאחר כדקה מחזירים את הלביבות לטיגון שני ומהיר במחבת, מוציאים, מניחים על נייר מגבת סופג ומגישים בליווי רוטב שמנת חמוצה

המלצות השף:

1. ניתן להחליף את פירורי הלחם בפירורי פאנקו.
2. ניתן לשלב טבעות בצל ירוק.
3. ניתן להגיש את הלביבות גם בליווי של קטשופ.
4. הכנת המתכון מחייבת עזרה מההורים.

באדיבות ברק חי חורש, שף חברת טרה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים