מושי סושי: מכינים עם הילדים סושי עם גבינה צהובה

סושי חלבי? יש דבר כזה. רק הצטיידו בגבינה צהובה טובה והתחילו לגלגל. השף ברק חי חורש מסביר כיצד להכין אותו עם הילדים

ברק חי חורש | 5/1/2013 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי סגינהור



מתכון לסושי חלבי

החומרים לרול סושי אחד:

1 יח' אצת נורי
5 כפות גדושות אורז לסושי מבושל
כף חומץ אורז
קורט מלח
קורט סוכר
2 פרוסות גבינה צהובה בסגנון הולנדי – מגולגלות לצורת גליל דק
2 רצועות פלפל גמבה אדומה
מעט רצועות גזר דקות

לקישוט: שומשום קלוי
להגשה: רוטב מתוק חריף

ההכנה:

1. מניחים את אצת הנורי על מחצלת גלגול הסושי (הצד המחוספס כלפי מעלה).

2. מערבבים קלות בקערה את האורז, חומץ, מלח וסוכר.

3. מניחים את רוב האורז על האצה ומפזרים על כל שטח פני האצה בצורת גרירה עדינה עם כריות האצבעות.

4. הופכים את האצה עם האורז, כך שהצד עם כל האורז מונח על המחצלת.

בצד הזה מסדרים פס של שאר האורז לרוחב השליש הראשון של האצה.

5. מניחים על פס האורז את הגבינה הצהובה, גזר והפלפל ומגלגלים את הסושי לצורת גליל, כאשר בכל השלמת גלגול מהדקים את הסושי ויוצרים מהגליל צורת מלבן.

6. מפזרים על הגליל את השומשום הקלוי, חותכים ומגישים עם רוטב.

המלצת השף:

1. ניתן להגיש את הסושי לילדים עם קטשופ.
2. ניתן להחליף את פרוסות הגבינה המגולגלות באצבעות גבינה צהובה.

ברק חי חורש, שף חברת טרה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

מדורים