מושי סושי: מכינים עם הילדים סושי עם גבינה צהובה
סושי חלבי? יש דבר כזה. רק הצטיידו בגבינה צהובה טובה והתחילו לגלגל. השף ברק חי חורש מסביר כיצד להכין אותו עם הילדים
החומרים לרול סושי אחד:
1 יח' אצת נורי
5 כפות גדושות אורז לסושי מבושל
כף חומץ אורז
קורט מלח
קורט סוכר
2 פרוסות גבינה צהובה בסגנון הולנדי – מגולגלות לצורת גליל דק
2 רצועות פלפל גמבה אדומה
מעט רצועות גזר דקות
לקישוט: שומשום קלוי
להגשה: רוטב מתוק חריף
ההכנה:
1. מניחים את אצת הנורי על מחצלת גלגול הסושי (הצד המחוספס כלפי מעלה).
2. מערבבים קלות בקערה את האורז, חומץ, מלח וסוכר.
3. מניחים את רוב האורז על האצה ומפזרים על כל שטח פני האצה בצורת גרירה עדינה עם כריות האצבעות.
4. הופכים את האצה עם האורז, כך שהצד עם כל האורז מונח על המחצלת.
5. מניחים על פס האורז את הגבינה הצהובה, גזר והפלפל ומגלגלים את הסושי לצורת גליל, כאשר בכל השלמת גלגול מהדקים את הסושי ויוצרים מהגליל צורת מלבן.
6. מפזרים על הגליל את השומשום הקלוי, חותכים ומגישים עם רוטב.
המלצת השף:
1. ניתן להגיש את הסושי לילדים עם קטשופ.
2. ניתן להחליף את פרוסות הגבינה המגולגלות באצבעות גבינה צהובה.
ברק חי חורש, שף חברת טרה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב