העץ הנדיב: קינוחי תפוז לבישול עם הילדים
החורף בעיצומו וזה הזמן לפירות הדר, ובעיקר, לתפוזים. "תמי מבשלת", מציעה שני מתכונים טעימים, מתוקים ובריאים לימים של גשם. והכי חשוב - קלים וכיפיים לבישול עם הילדים
החומרים:
½ 1 כוסות סוכר
¾ כוס שמן קנולה
3 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
¾ כוס קוקוס טחון
½ 2 כוסות קמח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים את החומרים לפי הסדר הבא ומתחילים לערבב: שמן, ביצים, סוכר, סוכר וניל. בהמשך מוסיפים את הקוקוס ומיץ התפוזים ולבסוף את אבקת האפייה והקמח עד לקבלת עיסה
3. משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה.
4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-40-50 דקות.
5. אחרי שהעוגה מוכנה יש אפשרות להוסיף: ½ כוס מיץ תפוזים טרי מעורבב עם 2 כפות אבקת סוכר. לשפוך על העוגה בעודה חמה.

החומרים:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח
½ שקית אבקת אפיה
החומרים הדרושים למילוי:
150 גרם קליפות הדרים מסוכרות
4 כפות ריבת תפוזים או מסוג אחר ע"פ הטעם האישי
ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, הביצה, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים תוך כדי לישה לבצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של 2-3 מ"מ.
3. מורחים כל עלה בריבה ומעל מפזרים 1/3 מכמות קליפות ההדרים המסוכרות.
4. מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
5. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה
6. אופים בחום בינוני כ-10-15 דקות.
את תמי ואת סדנת הבישול לילדים, "מבשלים עם תמי", תוכלו לפגוש מדי יום שלישי בקניון שרונים, הוד השרון, בין השעות 17:00-19:00.