בשבילי רק שניצל: מנות ילדים עם טוויסט בריא

הילד אוכל רק שניצל וצ'יפס? יש לנו פתרון. הנטורפתית לולי גת פיניש עזרה לנו לקחת מתכונים שהילדים אוהבים ולהפוך אותם לבריאים ומזינים. הילדים כמעט לא ירגישו בהבדל

לולי גת פיניש | 26/1/2012 9:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הזאטוטים שלנו לא אוכלים בריא. החבר'ה מתחילים את היום בדגני בוקר מסוכרים וחלב, ממשיכים לארוחת הצהריים "מזינה" הכוללת בתוכה פתיתים, שניצל מעובד שאיבד כל סימן להיותו תרנגולת בעברו וכדי לטשטש את הטעמים המענגים הם גם שופכים בלהט רב את חברם הטוב ביותר - מר קטשופ בכבודו ובעצמו, לתוך הצלחת.

מה הטיפ שלכם לאוכל בריא? שתפו אותנו

אוכל בריא יכול להיות אטרקטיבי מאוד בעיני הילדים, הכול תלוי באופן ההגשה, במרקם, בצבעוניות ובפשטות. אין נוסחת פלא, אך אם תפגינו סובלנות, התמדה ויצירתיות, תוכלו לעודד אותם להתנסות ובסופו של דבר ליהנות מהטעם.

כדי להתחיל בשינוי המבורך, הנה כמה מתכונים למנות שהילדים אוהבים, שאפשר לשדרג ולהפוך למזינות יותר. 

שאטרסטוק
הכול תלוי באופן ההגשה, במרקם, בצבעוניות ובפשטות. שאטרסטוק
שניצל בריא

המצרכים:

שניצלים טריים פרוסים (אם יש לכם אפשרות ניתן לקנות עוף של "טבע עוף" - תרנגולות שגדלו ללא החדרה של אנטיביוטיקה והורמונים. העוף והבשר האורגני הם יקרים מאוד ולכן האלטרנטיבה של "טבע עוף" היא יותר זולה).
2-3 ביצים אורגניות
קמח חיטה מלאה
שומשום מלא
מלח ים אטלנטי (לפי הטעם)

ההכנה:

1. מארגנים 3 צלחות: באחת ביצים ומלח, בשנייה קמח מלא, בשלישית שומשום מלא.
2. טובלים את השניצל בתוך הביצה, אחר כך בקמח ואז שוב טבילה קצרה בביצה. בסוף טובלים בשומשום.
3. כשכל השניצלים מוכנים, לוקחים תבנית ושמים עליה נייר אפייה ומניחים את השניצלים מסודרים זה לצד זה.
4.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את התבנית.
5. אחרי 10 דקות פותחים את התנור ומזליפים מעל השניצלים שמן זית, כדי להעניק להם את הארומה והטעם של השמן, אך ללא טיגון.
6. אחרי 5 דקות בודקים שוב האם השניצלים מוכנים, ואם כן  - מוציאים מתנור וזוללים.


שאטרסטוק
שניצל. שאטרסטוק
צ'יפס בריא

המצרכים:

2 תפוחי אדמה
2 בטטות

ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים דק דק, כך שיזכירו צ'יפס.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הפרוסות על תבנית שעליה נייר אפייה, ומפזרים מעל מלח לפי הטעם. לא כדאי לערבב את תפוחי האדמה והבטטות, ומומלץ ליצור ביניהם הפרדה בתבנית. 
אופים עד לריכוך והשחמה.

3. 3 דקות לפני שמוציאים מהתנור, מזליפים שמן זית על תפוחי האדמה והבטטות, כדי לתת אשליה של  "מטוגן", והנה לנו צ'יפס בריא ומזין.

פתיתים מקמח מלא

בואו נשדרג את הפתיתים שהילדים כל כך אוהבים ונהפוך אותם לתוספת בריאה ומזינה יותר. לפתיתים הרגילים נוסיף מעט ירק מבושל קצוץ דק שישתלב נפלא. נסו להחליף את הפתיתים לפתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין, אבל אם זה לא הולך - הישארו עם הפתיתים הרגילים והכינו אותם בדרך הבאה.

המצרכים:

חבילת פתיתים מקמח מלא או פתיתי כוסמין (במידה והילד ממש מתנגד הישארו עם הפתיתים הרגילים והוסיפו רק את הירקות שבמתכון).
1 בצל
1 שן שום טרי, כתושה
1 גזר
1 קישוא
2 עגבניות אורגניות קטנות
פרחי כרובית
כפית כורכום
כפית מלח ים אטלנטי
חצי כפית כמון
צרור פטרוזיליה וכוסברה (לא כל הילדים אוהבים, אז למי שלא אפשר לוותר)
כף שמן זית

ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים דק את הכרובית ומגרדים את כל הירקות בפומפייה.

2. שופכים לסיר 2 כוסות מים ומיד מוסיפים 2 כפיות שמן זית ומערבבים. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.

3. מוסיפים את הירקות אל הסיר, מערבבים ומכסים עם מכסה ל-10 דקות.

4. שופכים את שקית הפתיתים אל תוך הסיר עם הירקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
שימו לב- מומלץ להכין מראש מים רותחים בקומקום, וכשמוסיפים את הפתיתים לסיר להוסיף מים רותחים במידת הצורך (המים אמורים לכסות את הפתיתים).

5. אחרי 10 דקות בודקים שהפתיתים רכים (לא רכים מדי). מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות כשהמכסה סגור.

6. מגישים וזוללים בהנאה!


שאטרסטוק
על מקל זה יותר אטרקטיבי. קציצות דגים. שאטרסטוק
קציצות דגים עם מקל קינמון

אכילת דגים היא אופציה מזינה מאוד עבור ילדים, אך לא כל הילדים מתחברים אל טעמו הדומיננטי של הדג, אופן הגשתו ומרקמו. אם תלפפו קציצות דגים על מקל קינמון ותאפשרו להם לאחוז בקציצה ביד, זה כבר סיפור אחר...

המצרכים:

לקציצות:

1/2  קילו דג סלמון טחון (או כל דג אחר שאתם אוהבים, אך מרבית הילדים הכי אוהבים דג סלמון).
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
בצל גדול
2 שיני שום
פפריקה מתוקה.
כפית מלח ים אטלנטי (המלח הכי פחות מעובד)
כפית שטוחה של כורכום
כפית שטוחה של כמון
ביצה אורגנית
3 כפות קמח מלא
מקלות קינמון

לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות קטן אורגני
3 עגבניות אורגניות
כפית מלח ים אטלנטי
2 שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
8 עלי בזיליקום
כף סוכר קנים או סוכר חום.

ההכנה:

1. הכנת הקציצות: בקערה גדולה שמים את הדג הטחון ומערבבים. קוצצים דק-דק את הפטרוזיליה והכוסברה ושופכים לתערובת הדג (אם הילדים ממש מתנגדים לנוכחות הירוקה אפשר לוותר)
במגרדת מגרדים את הבצל ומוסיפים לתערובת הדג. כותשים 2 שיני שום ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הביצה והקמח המלא לתערובת ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים .

2. אחרי שתערובת הקציצות מוכנה, לוקחים מקל קינמון ומלפפים מעליו את הקציצה. השתדלו שהקציצות יהיו קטנות כדי שיישאר מקום אחיזה במקל. 

3. הכנת הרוטב: לסיר רחב שופכים 2-3 כוסות מים (תלוי בגודל הסיר) ומיד לאחר מכן מוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את 2 חבילות הרסק ומערבבים. חותכים את העגבניות הטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את התבלינים והשום ומערבבים.

4. מבשלים על אש קטנה למשך חצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את כף הסוכר והבזיליקום.
מכניסים אל תוך הסיר עם הרוטב את הקציצות שהכנו, סוגרים את המכסה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

בתאבון!

באדיבות הנטורופתית לולי גת פיניש, מנחת סדנאות לבישול בריא במכללת מהות, המתמחה בהכשרת מטפלים הוליסטים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים