2 זה תמיד ביחד
למה להעמיס על הכיס גם טלפון סלולרי וגם נגן מוזיקה, כשאפשר לכנס את השניים לתוך מכשיר אחד? הגאדג'ט הזה כבר כבש את יפן - ועכשיו הוא מגיע לישראל
  אמיר טייג
24/10/2005  8:05
קל מאוד לזהות את כיוון ההתפתחות של עולם הסלולר. כל שצריך לעשות הוא לעלות על טיסה ליפן, ולנחות במעבדת הניסוי הסלולרית הגדולה בעולם. 93 מיליון משתמשים סלולריים לא יכולים לטעות.
כבר בשנת 2000 הוצגה לראשונה בעולם רשת דור שלישי, וזה כמובן היה ביפן.

כיום, שלא במפתיע, מובילים היפנים עם מספר מנויי הדור השלישי הגבוה בעולם. חדירת הדור השלישי אמנם אינה דבר חדש, אך בשנה האחרונה הולכת ומסתמנת מגמה חדשה ומעניינת בשוק היפני. תוך שנה נגסו חברות הסלולר נתח של 20% משוק המוזיקה היפני. ולא, הפעם אין הכוונה לרינגטונים. חמישית מהכנסות תעשיית המוזיקה היפנית, המגלגלת בשנה 3.5 מיליארד דולר ממכירת דיסקים בחנויות, עברה לחברות הסלולר.

אולם אין מדובר בשיגעון השמור ליפנים בלבד. בשנה האחרונה הוצגו בשוק האירופי מספר דגמים של מכשירים הממזגים את נגן ה-MP3 ומכשיר הסלולר לכדי כלי אחד. כעת ברור שזוהי רק הסנונית הראשונה. ההערכות הן כי בשנת 2005, המסתיימת בקרוב, יימכרו בעולם 112.5 מיליון מכשירי סלולר מוזיקליים - כפול ממספר נגני ה-MP3 שיימכרו . התחזיות הן כי עד 2008 כל מכשיר שני שיימכר בעולם יכלול גם את האפשרות לאגור ולהשמיע מוזיקה. מנגד, צפויה שקיעתו של נגן ה-MP3 הפשוט.

כמו כל מגמה מנצחת בתחום הטכנולוגיה, גם מגמת המיזוג בין מכשיר הסלולר ונגן המוזיקה מונעת על-ידי השילוב בין הדרישה של הלקוח לבין הצורך של החברות העסקיות. בשני העשורים האחרונים התבהר עד כמה מכורים צרכני העולם המערבי למוזיקה ניידת. כניסת העולם הדיגיטלי אל תעשיית המוזיקה חיזקה עוד יותר צורך זה, וכיום כל חובב מוזיקה שמכבד עצמו מסתובב עם מכשיר זעיר, המסוגל לאגור תקליטיה שלמה - לפחות כשמדובר ב-iPod. כשלצידו של נגן ה-MP3 בכיס מונח מכשיר סלולרי, אין טבעי יותר מלמזג בין שני המכשירים, למען נוחיות המשתמש.

אך לא על הנוחות לבדה. המיזוג בין שני המכשירים יאפשר לחובב המוזיקה ליהנות משירותים ניידים נוספים, שאותם הוא יכול היה לצרוך עד כה רק בביתו. המכשיר המשולב יאפשר להוריד שירים מהאינטרנט, וניתן יהיה להאזין באמצעותו לתחנות רדיו המשודרות באמצעות הרשת.

מבחינת חברות הסלולר מדובר במכרה זהב. הפיכת מכשיר הסלולר לנגן MP3 תכניס אותן עמוק לתוך תעשיית המוזיקה, ותייצר עבורן הכנסות שלא היו קיימות בעבר: לרכוש את השירים יעלה כסף, ולהוריד אותם אל תוך מכשיר הסלולר המוזיקלי - גם יעלה כסף. החברות יהיו שם כדי לגרוף את הרווחים, במיוחד לאחר שהשקיעו כל-כך הרבה כסף בהקמת רשתות הדור השלישי. המהפך הזה יעזור מאוד לחברות התקליטים החבוטות, הסובלות בשנים האחרונות מתוכנות שיתוף הקבצים. הורדת מוזיקה באמצעות חברות הסלולר תיעשה תוך שמירה מלאה על זכויות היוצרים, כך שחלק מההכנסות יועברו לחברות התקליטים ולאמנים.

ביפן, מעבדת ניסוי הכלים העולמית, כבר כיום ההיקף הכספי של המוזיקה הנרכשת באמצעות הסלולר גבוה פי 25 מהיקף הרכישה באמצעות האינטרנט והמחשב האישי. למעשה, יצרני מכשירי הסלולר כבר משתפים פעולה עם נציגים מעולם התוכן המוזיקלי. מוטרולה חברה ל-MTV ול אפל, יצרנית נגן ה-iPod ומפעילת אתר iTunes. סוני-אריקסון נצמדה אל תוכנת שיתוף הקבצים "נאפסטר" ונוקיה החלה בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט, מפתחת תוכנת "מדיה-פלייר" הפופולרית.

כל חברת טלפונים סלולריים שמכבדת עצמה צפויה בחודשים הקרובים להשיק מכשירים המשלבים בין מכשיר הסלולר ובין נגן מדיה עם זיכרון בעל נפח רב, כמו iPod. כמובילה סלולרית, מובן שישראל לא מתכוונת להישאר מאחור.
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


ראשי > כלכלה > מיוחד > 

  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך
כיום, שלא במפתיע, מובילים היפנים עם מספר מנויי הדור השלישי הגבוה בעולם. חדירת הדור השלישי אמנם אינה דבר חדש, אך בשנה האחרונה הולכת ומסתמנת מגמה חדשה ומעניינת בשוק היפני
כתבות פרוייקט
פרויקט מיוחד: הכוכב הבא
רכב
תיירות
נדל"ן
שיווק
צרכנות
היי-טק
סלולר
שוק ההון
שוקי חו"ל