בנתיבי הנדידה של המין האנושי: אפריקה
פול סלופק יוצא למסע ראשון מסוגו. במשך שבע שנים הוא ילך בעקבות אבותינו הקדומים - מאפריקה עד דרום אמריקה. במהלך המסע הוא מקווה להבין כמה דברים על היקום ועל טבע האדם
מאת: פול סלופק | צילום: ג'ון סטנמאייר
אצעד מאפריקה צפונה אל המזרח התיכון ואיעזר במידע ממאובנים עתיקים וממדע הגנוגרפיה החדשני - תחום מתפתח שמתחקה באמצעות די-אן-איי של אוכלוסיות קיימות על תפוצתן של קבוצות קדומות. מהמזרח התיכון יוביל המסלול הקדום שלי מזרחה, לאורך מישורי אסיה הנרחבים, אל סין. אחר כך אמשיך שוב צפונה, אל נופי סיביר המצוירים בגוני כחול וירוק רכים. מרוסיה אשוט לאלסקה ואפסע לאט דרומה במורד החוף המערבי של יבשת אמריקה לטיירה דל פואגו (Tierra del Fuego), ארץ האש סחופת הרוחות, האזור המרוחק ביותר שאליו הגיעו בני מיננו באזור זה של העולם. בסך הכל אלך 33,000 קילומטרים.
בסרטון: הכתב ההרפתקן פול סלופק מספר על הנופים והאנשים שפגש בדרכו למפרץ עדן
אם תרצו לדעת, אספר לכם מדוע לקחתי על עצמי את המבצע הזה, שאני מכנה "היציאה מגן עדן". אני עושה זאת כדי לחוות את קווי המתאר של עולמנו בקצב הליכה אנושי של חמישה קילומטרים בשעה. כדי להאט, לחשוב, לכתוב. כדי להתייחס לאירועים עכשוויים כאל סוג של עלייה לרגל. אני מקווה לשקם קשרים חשובים, שנשרפו בשל המהירות המלאכותית של הטכנולוגיה, בשל אי תשומת לב. אני הולך, כמו כל בני האנוש, כדי לראות מה נמצא לפניי. אני הולך כדי לזכור.
השבילים השחוקים ברחבי המדבר האתיופי הם כנראה הסימנים האנושיים הקדומים בעולם. אנשים עדיין הולכים בהם: הרעבים, העניים, נפגעי הבצורת, פליטי המלחמות. משולש אפאר בצפון-מזרח אתיופיה הוא מישור צחיח, נוף ירח מטיל אימה. התחלנו את מסענו בהרטו בורי (Herto Bouri) שבבקע האתיופי בעקבות הזמנה של מדענים המשתתפים במיזם המחקר מרכז אוואש. הם חוקרים את אחד האזורים העשירים בעולם במאובני אדם. כאן התגלו כמה ממאובני האדם הקדומים ביותר, בהם של הומו ספיינס אידלטו, שנעלם לפני 160,000 שנים - אב קדמון בעל עצמות גדולות שהיה דגם ראשוני שלנו.
הכתבה המלאה פורסמה בגיליון דצמבר 2013 של מגזין נשיונל ג'יאוגרפיק

תגובות