מפרום טריפוליטאי מסורתי
של מסעדת גואטה
500 גר' בשר טחון
6 ביצים
3 בצלים
4 תפוחי אדמה
צרור פטרוזיליה
1 גזר
1/3 כוס פרורי לחם
1/2 כוס קמח
3 כפיות רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר
שמן זית
מלח, פלפל ופפריקה חריפה
ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים 3 תפו''א לפרוסות עבות וחורצים את הפרוסות. משרים כ-10 דקות במי מלח ושוטפים.
קוצצים 2 בצלים ואת הפטרוזיליה בבלנדר ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את פרורי הלחם, 3 ביצים ו-2 כפות מים ומערבבים.
ממלאים את פרוסות תפו''א בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים. טובלים תפו''א בבלילה של 3 ביצים טרופות, כפית רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומטגנים.
קוצצים את הבצל, תפו''א והגזר, ומטגנים בסיר נפרד עם 2 כפיות של רסק עגבניות, הסוכר וקורט פפריקה חריפה.
מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומאדים עד להתרככות.
עדכון אחרון : 3/8/2005 10:52