גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פיצת בריאות

של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה

NRG מעריב | 10/8/2006 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמות: 2 פיצות גדולות

מתכון בריא שמצריך השקעה; פיצה מבצק מקמח מלא, רוטב עגבניות מתוצרת בית מעגבניות קיץ טריות, זיתי קלמטה וגבינת מוצרלה מותכת.

החומרים:
3 כדורי מוצרלה פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
12 זיתי קלמטה ללא החרצנים
עלי אורגנו

לבצק:
20 גרם שמרים טריים
1 כוס + 3 כפות מים חמימים
1 כף סוכר שטוחה
250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח רגיל
1 כף מלח שטוחה
2 כפות שמן זית

לרוטב:
1 כף שמן זית
4 עגבניות בשלות ואדומות חתוכות לקוביות קטנות
1 שן שום פרוסה דק
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

הבצק:
1. מפוררים בעדינות את השמרים לתוך קערה, מוסיפים חצי כוס מים חמימים וסוכר, מערבבים ומשהים כרבע שעה.
2. בעזרת וו הלישה מערבבים בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק הנותרים, מוסיפים את תערובת השמרים ולשים לבצק אחיד.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו כ-5 דקות, מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.

הרוטב:
1. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את קוביות העגבניות, השום והאורגנו ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה.
3. ממליחים ומפלפלים.

להרכבת הפיצות:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. מחלקים את הבצק לשניים, ויוצרים שני כדורים.
3. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר של כ-30 ס"מ, ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מורחים על כל עיגול בצק מחצית מרוטב העגבניות, ומסדרים מעל את פרוסות הגבינה והזיתים.
5. אופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
6. מגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים