גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שלוקים

סדנאות יין נערכות ברחבי הארץ, יינות חדשים יוצאים לשוק ויש גם עוד ניוז מבעבע מזירת האלכוהול המקומית

רותם רוזנטל | 21/11/2007 8:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ייננית יקב ססלוב, רוני ססלוב, תעביר במהלך השבועות הקרובים סדנא שמטרתה להתוודע לגורמים שמרכיבים את טעמי עולם היין.

ססלוב מנסה לפרק לגורמים במשך הסדנא, ששמה "ריחות וטעמים ביין", את מהלך טעימת היין. כך, למשל, יתנסו המשתתפים בטעימה עם כיסוי עיניים – בכדי להבין לעומק את מאפייני הטעם. בשלב הבא, לצורך העניין, תתרכז הטעימה בריחות.

הסדנא הקרובה תיערך ביום ה', 22 בנובמבר, באתר היקב שבקיבוץ אייל (70 שקל למשתתף).

בנימה קצת אחרת, ביקב החליטו גם לתמוך באמנות צעירה. בניסיון להציג לציבור הרחב את המהלך, יערכו שם ביום א', 25 בנובמבר, סדנת ציור (שלא דורשת ניסיון קודם) עם האמנית ומעצבת הפנים לי ג'ורג'י. האירוע כולל יינות, כיבוד קל, צבעים, מכחולים ובדי קנבס אישיים (100 שקל למשתתף).

בנוסף, ביום ה' הקרוב תיפתח בגלריה המדרשה שבתל אביב תערוכה בחסות היקב: אמנית המדיה הדיגיטלית ליטל כהן, תחנוך תערוכת יחיד ראשונה תחת הכותר "Sephiroth, Klipoth and other mechanisms".

סדנת יין, יקב ססלוב, קיבוץ אייל. טל': 09-7492697
גלריה המדרשה, דיזנגוף 34, תל אביב
מולי בלומס

עברו שבע שנים מאז שהפאב האירי הראשון בארץ פתח את שעריו ושינה לא מעט הרגלים בתרבות השתייה הישראלית.

בכדי לציין את האירוע, תערוך הלהקה האירית "סוליטר" סבב הופעות בשלוש ברים איריים - מולי בלומס וליאו בלומס התל אביביים

ואייריש האוס החיפאי – במשך שמונה ימים. בימים ג' וד', למשל, תתארח הלהקה במולי בלומס. הכניסה חופשית.

במהלך שבוע זה, כל המזמין גינס או קילקני יקבל חולצת טי במתנה וסוגים שונים של ויסקי אירי יוצעו במחירים מוזלים.

מולי בלומס, מנדלי 2, תל אביב. טל': 03-5221558
ליאו בלומס, ראול ולנברג 24, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6482126
אייריש האוס, יפה נוף 20, חיפה. טל': 04-8103776, 054-5615808
תבור 2006. צילום: יחסי ציבור
תבור 2006. צילום: יחסי ציבור יחצ

יקב תבור

ביקב מציגים שני יינות חדשים מסדרת תבור: תבור מרלו 2006 ותבור קברנה סוביניון 2006. הרעיון שעומד מאחורי הסדרה, להזכירכם, הוא לשווק יינות במחירים נוחים שגם מספקים תמורה מלאה לכסף.

המרלו מופק מ-85 אחוז ענבי מרלו ו-15 אחוז ענבי קברנה סוביניון שגדלו למרגלות הר תבור. הקברנה יוצר מ-87 אחוז ענבי קברנה סוביניון ו-13 אחוז ענבי מרלו. חלק מהיין יושן למשך ארבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כשבתום היישון נוצר הבלנד – עם ענבי קברנה ומרלו ששהו במיכלי נירוסטה.

מרלו 2006, קברנה סוביניון 2006, יקב תבור. מחיר: 44 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ

וודקה פרימיום חדשה. צילום: יחסי ציבור
וודקה פרימיום חדשה. צילום: יחסי ציבור יחצ

XXO 19/90

למקרה שוודקה בטעמים היא הכוס התה שלכם, ולמקרה שתכננתם לעבור בנתנב"ג בזמן הקרוב, כדאי שתדעו שחברת Luctor ההולנדית (שהזריקה לחייכם את וודקת הפרימיום ואן גוך) החדירה לשם בימים אלה וודקת פרימיום בטעם קפה - XXO 19/90.

עד סוף חודש דצמבר, תוכלו למצוא אותה שם תמורת 9.90 דולר, ולאחר מכן היא כבר תעלה 32.90 דולר.

קחו בחשבון שמדובר בקומבינה שאוחזת ב-45 אחוז אלכוהול ו-19 מ"ג קפאין. אנחנו לא יודעים מה איתכם, לנו זה נשמע כמו סיבה מספיק טובה לרכוש כרטיס. בכיוון אחד, אם אפשר.

XXO 19/90, Luctor. מחיר: 9.90 דולר, עד סוף דצמבר
ניתן להשיג בנתב"ג

טמפל בר. צילום: יחסי ציבור
טמפל בר. צילום: יחסי ציבור יחצ

טמפל בר

ביום ב', 26 בנובמבר, תיערך בטמפל בר סדנת האלכוהול החודשית של המקום.

הפעם, יעביר טל חוטינר (מומחה אלכוהולי ומנהל מותגי האלכוהול חברת UDV) סדנת ברנדי תחת הכותר "מ-777 ועד קלבדוס סובב עולם".

חוטינר יעסוק בסוגי ברנדי שונים ובמהלך הערב ייערכו, כמובן, טעימות ואלה יוגשו לצד כיבוד קל (ממטבחו של השף יועץ צחי בוקששתר). מהמקום נמסר שהסדנא תתחיל ב-19:30 בדיוק (90 שקל למשתתף).

טמפל בר, סינמה סיטי, צומת גלילות, רמת השרון. טל': 03-6995536
יום ב', 26 בנובמבר, 19:30

פרי הגפן

גולן דור, הבעלים של מסעדת ננה בתל אביב, פותח חנות יין חדשה בימים אלה שתוקדש - רובה ככולה - ליקבים ישראלים.

עם פתיחת החנות, ביום ו' הקרוב, תוכלו למצוא שם יינות משבעים יקבים, דוגמת רמת הגולן, יתיר, זמורה, הר אודם, דלתון, תשבי, פלם, בנימינה, ועוד.

לצד היינות יוצעו במקום אביזרים נלווים (נו, אתם יודעים, גביעים, דקנטרים, כאלה) ופריטי ריהוט משוחזר. דור, אגב, אמון גם על עיצוב החנות.

פרי הגפן, אחד העם 4 נווה צדק, תל אביב. טל': 03-5169168

איש הענבים. צילום: יחסי ציבור
איש הענבים. צילום: יחסי ציבור יחצ

איש הענבים

ביום ו', 23 בנובמבר, ייערך במרכז היין מפגש ראשון בסדרת יינות מבעבעים ויינות קינוח.

הסדנא, כמשתמע משמה, תעסוק ביינות מבעבעים, בתהליכי ייצור (מתוד שמפיין) והשיטות השונות לייצור יינות קינוח – בוטריטיס, אייסויין ובציר מאוחר.  המפגשים הבאים ייערכו במהלך חודש דצמבר (275 שקל, 225 שקל לחברי מועדון).

איש הענבים, סמטת מזל שור 9, יפו. טל': 03-5180533

דרך היין

בסניפי דרך היין ברחבי הארץ עומדים להציג בשבועות הקרובים את יינות בציר 2004 מבורדו.

ביום ה' הקרוב יתחיל הסבב בסניף מודיעין של הרשת. במהלך הטעימה ניתן יהיה לדגום את יינות היקבים שאטו לינץ' באג', שאטו דוקרו בוקאיו, שאטו לאוויל פויפר, ועוד. מחיר הטעימה הוא 195 שקל, ו-30 שקל מתוכם לרכישות יינות בזיכוי בחנות.

דרך היין, אזור המלאכה 121, ישפרו סנטר, מודיעין. טל': 08-9704444

מרלו רזרב 2006. צילום: יחסי ציבור
מרלו רזרב 2006. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

בזלת הגולן

יקב בזלת הגולן מוציא לשוק בימים את מרלו רזרב 2006.

ענבי היין, המורכב ממאה אחוז מרלו לא מסונן, מגיעים מכרם יחידני בשעל שברמת הגולן. הענבים הגיעו מחלקה אחת, עברו תסיסה במיכלי נירוסטה, והתיישנו לאחר מכן במשך עשרה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

מדובר ביין נעים, שסביר כי ינעם לקהל די רחב, בעיקר בשל העובדה שהוא משתלט על הפה מבלי להציק לו ויותר מדי. בקיצור, אם בא לכם להשקיע לא מעט שקלים ביין איכותי, סביר כי תמצאו בו פיתרון לא רע בכלל.

מרלו רזרב 2006, יקב בזלת הגולן. מחיר: 140 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

עוד באותו עניין

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אלכוהולי

חדשות מיקבי ישראל, מיקבי העולם, ומייבואני המשקאות האלכוהוליים. וגם אירועים וסדנאות

לכל הכתבות של אלכוהולי
  • עוד ב''אלכוהולי''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים