קישוא ממולא בבשר ואורז מתובל
של רחל גרא, גורמה
8 קישואים עגולים ומנומרים
שמן זית
למלית:
1/4 ק"ג חזה עוף טחון
1/4 ק"ג בשר הודו אדום טחון
1 בצל קצוץ דק
1 קישוא מגורר
1/2 כוס אורז מבושל
3 כפות שקדים מולבנים, פרוסים
2 כפות צימוקים
1 ביצה
1/2 כפית פפריקה
מלח וקורט פלפל
קליפה מגוררת מלימון גדול
ההכנה:
1. מניחים את כל חומרי המלית בקערה ולשים.
2. מסירים מהקישואים את כיפתם, שומרים בצד, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף.
3. ממלאים את חללי הקישואים בתערובת הבשר ומכסים בכיפות שנשמרו.
4. מניחים רדיד אלומיניום גדול בתבנית ומשמנים בשמן זית, מניחים עליו את הקישואים הממולאים, אוספים את שוליו כלפי מעלה וסוגרים כך שנוצר מעין תנור אידוי.
5. אופים שעה בתנור שחומם לחום בינוני.