גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


לפרום כנף: מתכוני סלט עוף

כן, סלט עוף עם קוביות עוף הוא באמת בסדר גמור אבל אם מתחשק לכם להרים אותו לגבהים חדשים, שנסו מותניים והתחילו לפרום.ראו הוזהרתם: הפירוק הידני של העוף לסיבים קשה, מתיש ולוקח הרבה יותר זמן מאשר לאכול את הסלט עצמו אבל הטעם. הו, הטעם!

רותי רוסו | 3/7/2008 13:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
סנדוויץ' עוף
סנדוויץ' עוף רובי קסטרו
לפרום עוף. מי בכלל חשב שאפשר לפרום עוף. אבל כשעומדים במטבח ומתחילים לפרק סיבים מתוך נתח עבה של בשר, אין שום פעולה שתגדיר כראוי את המתרחש, ותהלום אותה יותר מאשר לפרום.

כי בהתחלת התהליך העוף קשור והדוק, ועתה הוא רפה ומפורק לחוטים-פרום. פרימת עופות היא עבודה סיזיפית. היא לוקחת זמן ודורשת מוטוריקה עדינה. פרימת עופות נועדה למתי מעט, שכל קיצור דרך שיוביל אותם מהר יותר אל סלט העוף, הוא בעיניהם פשוט לא לגיטימי.
כן לכל הציפור

סלט עוף, וקשה להוכיח או להסביר הצהרה זו, חייב להיות מבוסס על עופות פרומים. מערכת היחסים של בשר פרום עם הרוטב שתצוותו לו ועם התוספות, היא אידיאלית. למעשה, כל יתר הפרמטרים שנבדקו נמצאו שוליים בהשוואה לסוגיית הפרימה.

ולך תסביר מדוע עוף שנמצא ב"מוד-חוטים" טעים יותר מעוף שנמצא ב"מוד-קוביות". אבל הוא טעים יותר. שני טבחים, שני חתולים ותינוקת, שמשמשים מדגם מייצג של אוכלוסיית ביתי, נאלצו כולם להסכים.

עדיין מדהים אותי לגלות עד כמה קל לפעמים לפשט מתכון מורכב, ואיך הייתי שבויה במשך שנים בחרדות קולינריות שמנעו ממני לנסות ולהחליף את הדג הטרי בדג קפוא (חסכתי הליכה לשוק), את עלי הלזניה הטרייה בעלי לזניה יבשים (חסכתי גושי בצק שתמיד מוצאים חודשים אחר כך), ואת בצק הסאבלה החולי והבלתי אפשרי להכנה, בבצק קל ופשוט ופריך ביותר שיכול לשמש כמעט לאותן מטרות.

רק אחרי עשרות ניסויים גיליתי שאפשר לעשות את החיים קלים. סלט העוף הוכיח לי בדיוק את ההפך. האמת, בסוף התהליך אני כבר לא בטוחה שאוכל להמליץ לקוראיי להכין אותו בבית. בטח שלא בכוונה תחילה. הוא יקר. הוא מלכלך. הזמן שלוקח לאכול אותו קצר בשני שלישים מהזמן שלוקח להכין אותו. רק מה? הוא רק נורא נורא טעים.

תמיד אפשר לקחת שניצלים, לטגן במחבת ולחתוך לפרוסות, לפזר מעל לעלים ירוקים עם קצת ויניגרט ולקרוא לזה סלט עוף.

אתם מוזמנים לדבוק בגרסה קצרה ופשוטה כמו זו. לעומת זאת, מערכת החוקים שלפניכם נועדה למיטיבי לכת. אתם צריכים להיות חדורי מוטיבציה או בעלי נכונות אמיתית לענג מישהו שקרוב אליכם, כדי להתאבד ככה על סלט. כולה סלט.

המטרה: ליצור את הבסיס לאמא של כל סלטי העוף, כלומר לספק הסבר מדויק מה לעשות בעוף של סלט העוף. בהמשך אפרט כמה וריאציות לתיבול שאפשר לאמץ או לדחות. סלט עוף אוהב שילובים של מתקתקות (כמו צימוקים, ענבים, תפוחים ותירס), חריפות עדינה (כמו זו שבחזרת, בוואסבי, בחרדל טוב ואפילו בטבסקו) וכמובן גם גורם מלחלח (כמו מיונז או שמן זית). בצל סגול תמיד מתאים לו וגם מייפה אותו, וכך גם בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה ופלפל אדום.

הכלל הראשון שכדאי להפנים הוא שאין טעם להתחיל להכין עוף בבית במיוחד לסלט העוף. מצבכם טוב מאוד אם נתקעתם עם שאריות של פרגיות שנצלו על האש בשבת או (בעיקר בחורף) עם שאריות של עוף בתנור שכבר איבדו צורה ולאף אחד אין חשק לאכול. אם אין לכם שאריות, עשו לעצמכם טובה, ולכו לקנות בסופר עוף בגריל או עוף מסתובב. אני מבטיחה לתת הצעות איך לנצל את כל חלקי הציפור, כך שלא תרגישו שהוצאתם 30-50 שקל על הסלט.

בדקתי בבית מה מתקבל מעוף מכובס (חזה וכרעיים) וזה פשוט לא זה. וקרוב לוודאי שתהיה זו חוצפה לבקש מכם לצלות עוף בתנור לשם כך, ולכן לא אעשה זאת.
סנדוויץ' עוף
סנדוויץ' עוף רובי קסטרו

ציר הרשע

כשיש עוף ראוי ברשותכם, הניחו בצד את העור שלו. הוא לא מתאים למנה, אבל ישמש בסיס איתן לאורז. טגנו אותו בסיר קטן עם שני בצלים קצוצים וכמעט ללא שמן (בעור עצמו יש די שומן), ואז הוסיפו את האורז (בערך כוס וחצי אורז שטוף היטב על עור של עוף שלם) ועוד שתי כוסות מים רותחים, בשלו על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהמים התאדו, והניחו לאוורור לחמש דקות נוספות.

הפרימה, פירוק ידני של בשר העוף לסיבים, תבטיח שלא יישאר גרם של בשר על העצמות בסופו של התהליך. יש צורך ברבע שעה כדי לפרום עוף שלם, והוא יספיק לכארבעה סנדוויצ'ים לאוכלים בוגרים. חזה עוף קל מאוד לפרום, פולקע די קשה. על הכנפיים ותרו מראש ושימו אותן בצד.

הכי טעים לשלב בין חלקי העוף השונים, שלהם רמות שומן משתנות ומרקם לא אחיד. אבל כאן מדובר בניואנס בסך הכל, ואם נתקעתם עם ערמות של נתח אחד, אף אחד לא יתלונן. הסלט יהיה מצוין.
כשנותר לכם רק השלד ביד (ואיתו גם הכנפיים), תוכלו להכין מרק או ציר עוף.

הכניסו את כל החלקים שנותרו לסיר בינוני עם שני ליטרים מים, שני גזרים קלופים וחתוכים, בצל גדול קלוף ופרוס, ערמה משמעותית של פטרוזיליה, עלה מרווה ופלפל שחור שלם. אפשר לגוון בירקות שורש, בג'ינג'ר או בשמיר, וגם אפשר לסנן, לצמצם ואז להקפיא, כך שבפעם הבאה שמתכון מעצבן יבקש מכם להוסיף ציר עוף, לא תעיפו אותו לכל הרוחות.

סלט עוף

 החומרים:
עוף שלם צלוי בגריל או בתנור

ההכנה:
1. בשתי ידיים חשופות ונקיות למשעי מפרידים את הבשר מהעור ומהעצמות.
2. מחזיקים נתח בשר ביד אחת, וביד האחרת מורטים ממנו סיבים דקים.
3. הסיבים לא צריכים להיות דקים או קטנים באופן מוגזם, אלא רק נוחים לאכילה (0.5-1.5 ס "מ עובי).

סלט עוף
סלט עוף רובי קסטרו

סלט עוף במיונז וקארי

החומרים:
3 כפות מיונז
1/2 כפית אבקת קארי
1 כפית חרדל טוב וחריף
בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות
תפוח אחד קלוף וחתוך לקוביות
מעט כוסברה קצוצה גס (לא חייבים)
מלח ומעט פלפל גרוס

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים. מתקנים תיבול.
2. מערבבים עם העוף.
3. אוכלים בסנדוויץ צ'בטה.

סלט עוף בצ'ילי ומלפפונים

המתכון הכי פשוט וקל. חביב מאוד על ילדים. כדאי להתאמץ ולרכוש חבילה של טורטיות, שאיתן הוא משתלב נפלא.

החומרים:
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק (קנוי)
2 מלפפונים גדולים חתוכים לגפרורים דקים
1 בצל ירוק חתוך לטבעות

אפשרות: נענע קצוצה או חסה קרועה לרצועות דקות

להגשה:
בערך שמונה טורטיות

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עם העוף (אם אתם מוסיפים חסה, אז בלעדיה).
2. שמים שתי כפות סלט במרכזה של הטורטייה (כאן מוסיפים את החסה), ומגלגלים לראפ שפתוח בצד אחד בלבד.

סלט עוף בוואסבי וג'ינג'ר

מגלגלים אותו לקונוסים בתוך דפי אצה או בתוך דפי סויה (מוצר חדש יחסית, זמין בעיקר בחנויות שמחזיקות את כל קשת המוצרים האסיאתיים), ממש ליד השולחן. מגישים, כמו בסושי, עם סויה, ואסבי וג'ינג'ר ליד.

החומרים:
3 כפות מיונז
1/2 כפית עד כפית שלמה של ואסבי מוכן, תלוי בדרגת חריפותו ובדרגת קשיחותכם
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל ירוק חתוך לטבעות קטנות
1/4 כוס ג'ינג'ר כבוש (הוורוד, שמגישים ליד הסושי) קצוץ
1 כפית סויה

להגשה:
חבילת אצות, סויה, ואסבי וג'ינג'ר

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עם העוף. מגישים למרכז השולחן.
2. מאפשרים לכל אחד לגלגל לעצמו קונוס עם אצה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים