מרק ירקות כתומים בניחוח אסיאתי

מרק, קטיפתי וסמיך בניחוח אסיאתי, של אורן רביד מרשת קפה קפה. משביע, מרגיע ואפילו בריא (אסיאתי עשיר בבטא קרוטן ובנוגדי חמצון)

nrg מעריב | 17/11/2008 14:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
[pic] החומרים:
חצי אצבע ג'ינג'ר (כ- 40 גרם)
10 שיניי שום קלופות
4 בצלים
10 גזרים
1 ק"ג דלעת
2 בטטות קטנות
5 ענפי טמין
2 כפות קארי
1 פחית 400 מ"ל חלב קוקוס
מלח, פילפל
 100 מ"ל שמן זית

הההכנה:
1. מזהיבים את שיני השום והג'ינג'ר בשמן הזית, מוסיפים את הבצל עד לריכוך.
2.  מוסיפים לסיר את הירקות הכתומים בהדרגתיות. (רצוי שיהיו חתוכים לקוביות קטנות – מקצר את משך הבישול).
3. מבשלים עד ריכוך חלקי  תוך כדי עירבוב.
4. מוסיפים את אבקת הקארי והטימין.

5. מכסים את הירקות במים ועוד 2 ס"מ מעליהם.
6.
מכסים את הסיר עד לרתיחה, מסירים את המכסה ומבשלים עד לריכוך מושלם של הירקות.
7. מכבים את האש, מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק מאוד.
8.  מוסיפים את  חלב הקוקוס עד למידת סמיכות רצוייה.
9. מתקנים  טעמים במלח ופלפל.
10. ניתן לקשט את המרק בזרעי חמנייה קלויים ובענף טימין רענן.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים